Saltar al contenido

Minecraft Mobs Explained: Enderman

15 de junio de 2021
LHpcF9C 56a61d135f9b58b7d0dffd7c

De är läskiga, de är långa, du borde inte titta på dem. De teleporterande fiender som kallas Endermen i Minecraft är ingen lätt kamp och kan vara ganska svåra att förstå. Här är några tips om hur du hanterar Endermen.

Hämtar lite inspiration

Med den stora galen av Parsec Produktionens slash-hit-spel «Slender: The Eight Pages» från 2012 kan du mycket lätt berätta var Notch hämtade en stor mängd inspiration för sitt nya tillskott till Minecraft mob-teamet. Med olika nickar till Slenderman skapar Enderman en spännande upplevelse. När Halloween rullade runt uppnådde Mojangs Xbox 360-upplagan av Minecraft ett texturpaket där Enderman hade redesignats för att se ut som om han var Slenderman.

Biologi

Grupp Endermen

Endermen är vanligt förekommande på gator på en ljusnivå som är mindre än 8. I Overworld of Minecraft hittar du Endermen gyter i hemsöken från 1 till 4 Endermen. Men i Endermens hemdimension, The End, kommer de att leka i Hauntings of 4. Endermen lekar i mycket lägre procent än andra mobbar. Det är definitivt mer av en utmaning att hitta en Enderman kontra en pöbel som ett skelett.

Stirr tävling

Stirrar på en Enderman

För att en spelare ska provocera en Enderman måste spelaren stirra direkt på mobben eller attackera den. Detta kommer att få Enderman att bli arg och stirra på spelaren. Om spelaren bryter ögonkontakten med Enderman kommer Enderman att börja teleportera runt tills det är tillräckligt nära för att attackera spelaren. Om en spelare inte agerar tillräckligt snabbt för att döda mobben kommer Enderman att teleportera igen för att skapa förvirring hos spelaren och för att eventuellt få en smygattack. Enderman slutar inte attackera spelaren om de inte dödas, träffas av regn, märker att solen kommer upp, bränns av en eld eller om de träffas flera gånger och erkänner nederlag. Om du är rädd för att få ögonkontakt med en Enderman, försök att placera en pumpa på din karaktärs huvud. Att placera en pumpa på huvudet kan hindra din direkta syn, men det garanterar att du inte attackeras av Endermen genom att av misstag stirra. Alternativt kan du använda en osynlighetsdrink för att förhindra att Enderman upprörs med ögonkontakt.

Skörda dina belöningar

Minecraft Ender pärla

När en Enderman dödas kommer de att släppa olika föremål. Endermen har en chans att släppa var som helst från 0 till 1 Ender Pearls om de attackeras naturligt utan förtrollningar. De kommer att släppa fem upplevelser när de dödas av spelaren och kommer att släppa varje block de håller.

Sammanfattningsvis

Enderman är en fascinerande pöbel med mycket mer att lära sig om genom det faktiska spelet. Att läsa om Enderman kontra att uppleva de här mobbarna är mycket olika och bör behandlas som sådan. Testa din kraft mot dessa stora teleporterande varelser och lär dig vad som får dem att kryssa!