Saltar al contenido

Minecraft Mobs Explained: Villagers

26 de junio de 2021
uFiT1UL 56a61d203df78cf7728b6ae2

Bybor

En Minecraft Villager-bibliotekarie !.
När du kommer till deras städer, förvänta dig inget annat än erbjudanden. Tja, en affär för dem. De handlar med dig utan att tveka och erbjuder inte mycket i gengäld. Ibland får du en affär till din fördel, men ser inte fram emot det.

Biologi

Minecraft Village

En komplex Minecraft Village !.
Bybor är en passiv pöbel som leker i byar. Byborna har många olika yrken och former. Bybornas olika yrken är bönder, smeder, slaktare, präster och bibliotekarier. Deras olika former är Babybybor (praktiskt taget samma sak som en normal bybor, men en bebis) och Zombiebyborna. Zombiebybor agerar som om de är normala zombier, men behåller byborens egenskaper. För närvarande är den enda kvaliteten på en Zombie Villager som kommer från de vanliga byborna huvudet, som har en grön nyans kontra den normala hudfärgen. I den kommande uppdateringen av 1.9 kommer dock Zombie Villagers att behålla sina normala yrken och ha slitna, smutsiga versioner av sina kläder för att matcha.

Handel

Minecraft Villager Priest

A Minecraft Villager Priest !.
När en spelare högerklickar på en Villager visas ett gränssnitt där du kan handla. Även om handelsmekanikern är densamma för varje Villager-yrke, är de föremål som handlas inte. När man accepterar ett avtal med en bybor och handlar blir nya «nivåer» av artiklar för handel tillgängliga. När alla «nivåer» är aktiverade låses inga nya nivåer upp. Byboret som är präst kommer att handla saker som är förtrollade, dessa föremål kan involvera flaska O ‘förtrollande eller saker av den typen. Att handla en bybor med yrket lantbruk kommer att handla saker som är centrerade kring mat. Byboren som är smed kommer att handla med dig saker i linje med svärd, rustningar, kol och mer. Att handla en bibliotekarie Villager kommer ofta att handla saker som böcker (förtrollade och icke-förtrollade), bokhyllor, klockor och kompasser (och mycket mer). Slutligen kommer slaktaren att handla med dig saker i linje med läder och kött, oavsett om det är en sadel eller mat i allmänhet.

Ganska socialt

Minecraft bybor

Minecraft bybor pratar med varandra !.
Bybor är kända för att springa runt och antingen interagera med andra bybor eller utforska sina små städer. Om en spelare springer inom ett visst avstånd från en bybor stirrar bybor på spelaren och tills de jagas av en zombie, när nattcykeln börjar eller när den börjar storma. Bybor kommer att springa in i sina hem och lämnar inte förrän någon av dessa pågående händelser slutar. Ibland kommer du att se många bybor i ett specifikt område. Bybor har en tendens att packa så många människor in i en byggnad som de kan. Om en babybybor märker en Iron Golem och Iron Golem håller en blomma av vallmosorten, tar den unga bybor blomman ur händerna. Om Iron Golem inte håller en blomma kommer babybyborna att titta på Iron Golem istället. En rolig sidoanteckning, som många spelare ofta har spekulerat i, är när Baby Villagers springer runt med varandra så kan de spela «tag». Detta har varken bekräftats eller förnekats, men många har lagt märke till detta och har lagt upp olika videor om ämnet.

Dörrar? Verkligen?

Minecraft Villager Doors

Bybor tror att dörrar med kvarter ovanför dem = fullblåst hus !.
Dörrar. Du läste rätt. Den avgörande faktorn för huruvida en bybor kommer att para sig med en annan bybor är (bokstavligen) en dörr. Bybor parar sig vanligtvis tills byborna i en stad är 30% till 40% mer än antalet dörrar. När två bybor parar sig, om en är jordbrukare och en annan är jordbrukare, betyder det inte nödvändigtvis att barnet kommer att vara jordbrukare. Det finns inget bestämt sätt att få ett bestämt yrke av Villager genom avel. I linje med avel är villighet. Om två bybor ska para sig måste de vara villiga. För att en bybor ska bli villig kan spelaren göra två olika saker. Det första en spelare kan göra för att göra en Villager villig är att kasta 12 potatisar, 12 morötter och 3 bröd på Villager. Detta kommer att locka bybor att bli villig. När byborna äter maten blir de villiga. Det andra en spelare kan göra för att locka en bybor att bli villig är att handla. Att handla med bybor för första gången kommer att göra en bybor villig. Att handla en bybor igen efter första gången skapar en 20% chans att bli villig.

Sammanfattningsvis
Bybor är en mycket intressant pöbel och det finns definitivt mer till dem än vad vi brukar se. Vi föreslår att du går och hittar en by i din Minecraft-värld och ser vilka saker dina bybor gör i en by kontra en annan. Se upp när du handlar, men lokalbefolkningen kan försöka fuska dig!