Saltar al contenido

Minecraft -plattformar och deras skillnader

9 de agosto de 2021
GettyImages 455478822 5c93a84446e0fb0001d8806e

Även om varje version av Minecraft, när det gäller plattformar (dator, konsoler, Pocket Edition, Pi Edition och Windows 10 Edition) i allmänhet är samma sak, är vissa mer begränsade än andra. Låt oss lista positiva och potentiella negativa (beroende på vem du är och vad du använder det här spelet till) av varje version.

Datorversioner (Windows, Mac OS X och Linux)

Av de olika plattformarna finns Minecraft tillgängligt på, datorversionen av spelet är lätt den mest uppdaterade och användarvänliga. De olika uppdateringarna för Minecraft rullades ut mycket tidigare i datorns iteration av spelet innan de träffade de andra tillgängliga plattformarna. När uppdateringarna för Minecraft implementeras i datorns iteration av spelet först, tenderar människor att skapa eleganta projekt efter lanseringen. Några av dessa projekt är (och är inte begränsade till) resurspaket, anpassade kartor, Redstone -tillbehör och mycket mer. Det finns andra anmärkningsvärda aspekter av PC -versionen av Minecraft som gör den mer lämplig att spela jämfört med andra plattformar. Det finns färre begränsningar när det gäller objekt, världsstorlek, servrar, kommandon, modifieringar, användarskapade resurspaket, kontroller och många fler inställningar för att jämna ut ditt spel och få spelet att kännas mycket mer naturligt för dig.

Minecraft: Pocket Edition (mobil)

Om spel-on-the-go är mer din kopp te, kan Minecraft: Pocket Edition vara precis vad du letar efter. Minecraft: Pocket Edition har släppts på en mängd olika plattformar. Dessa plattformar är Android, iOS, Fire OS, Windows Phone 8.1 och Windows 10. En betydande fördel när det gäller denna specifika version av spelet är priset. För $ 6,99 har Minecraft: Pocket Edition en vacker ring till sig. Det är den mest prisvärda versionen av spelet när det gäller plattformar och är utmärkt för omedelbart spel. En klar nackdel med Minecraft: Pocket Edition -upplevelsen är dock att ha färre alternativ när det gäller inställningar, resurspaket, skinn, servrar och uppdateringar (till exempel brist på The End). En annan potentiell nackdel är skärmstorleken och kontrollerna själva, som vanligtvis är allt gjort med fingrar på en skärm. Uppdateringar rullas ut mycket senare för dessa versioner av spelet eftersom de måste optimeras för kompatibilitet. Minecraft: Pocket Edition är ett bra sätt att spela om du gillar Minecraft och vill att den ska invadera din telefon (och ledig tid) ett kvarter i taget.

Konsol (PlayStation 3, XBOX 360, PlayStation 4, Xbox One)

Mobil- och datorspel är inte för alla. Vissa människor gillar att hålla fast vid den klassiska känslan av att använda en controller och spela på en konsol. Det är här Minecraft -konsolversionerna spelar in. Konsolversionen av Minecraft är för närvarande tillgänglig på PlayStation 3, PlayStation 4, XBOX 360 och Xbox One. Av alla plattformar som Minecraft kan spelas på (förutom dator) tenderar konsolversionerna att ha det mesta positiva. Konsolutgåvan av spelet delar fler likheter med datorutgåvan av spelet med små skillnader här och där. En betydande skillnad när det gäller de olika plattformarna som Minecraft finns på är världsstorlek. På XBOX 360 och PlayStation 3 Edition av Minecraft är världarna begränsade till en 864×864 blockkarta. På Xbox One och PlayStation 4 Editions of Minecraft är världarna begränsade till en 2500×2500 blockkarta. I jämförelse överträffar datorversionen och Pocket Edition av Minecraft den gränsen genom att skapa en till synes oändlig värld.

Minecraft: Pi Edition

Om du är någon som är intresserad av att lära sig programmering, leta inte längre! Minecraft: Pi Edition har du täckt! Pi Edition av Minecraft är ett utmärkt intro till kodning. För att börja ditt kodningseventyr behöver du «Raspberry Pi». Med Mojangs ord, «Raspberry Pi är en dator i kreditkortstorlek som är en bra utgångspunkt. Det är billigt, kapabelt och lättillgängligt för nybörjare. » Denna utgåva av Minecraft är baserad på Minecraft: Pocket Edition -versionen av Minecraft. Genom att använda Minecraft: Pocket Edition -versionen för denna plattform möjliggör stöd med flera programmeringsspråk. Det är gratis att ladda ner upplagan av Minecraft, så hoppa direkt om programmering är mer din stil!

Sammanfattningsvis

Om du vill spela Minecraft väljer du vad du känner dig bekväm med. Se dock till att du förstår att varje version av spelet är väldigt olika innan du köper en av dessa versioner. Konsolversionerna och datorversionen av spelet är de mest uppdaterade när det gäller innehåll. Pocket Edition av spelet är också perfekt för on-the-go-spel. Slutligen är Pi -utgåvan av Minecraft mer baserad på programmering än den spelar. Så oavsett om du slappnar av eller är i rörelse i livet, ha kul och fortsätt bygga!