Saltar al contenido

Nya program distribuerar gratis internet när arbetslösheten stiger

4 de mayo de 2023
GettyImages 1230254592 abacf16e5a88484396961398b8d62747

Viktiga takeaways

  • Det finns en växande rörelse över hela landet för att tillhandahålla gratis eller billig internetåtkomst till människor som upplever fattigdom.
  • Massachusetts meddelade nyligen att man skulle ge subventioner för internetåtkomst och ge bort gratis utrustning till arbetslösa.
  • Ett bibliotek i New Jersey delar ut trådlösa hotspots gratis till invånare som lider av ekonomiska svårigheter.

När pandemin av coronaviruset slår ner ekonomin, finns det en växande rörelse för att tillhandahålla gratis eller billig internetåtkomst till människor som lever i fattigdom. Delstaten Massachusetts, till exempel, tillkännagav nyligen att man skulle ge subventioner för tillgång till internet och ge bort gratis utrustning till arbetslösa. Pandemin har drastiskt ökat antalet arbetslösa i USA och runt om i världen. Brist på internetåtkomst är ett betydande hinder för att få människor tillbaka till arbetskraften och kan störa studenter som gör distansutbildning, säger experter. «Bredbandsinternet är lika viktigt för vårt dagliga liv som vatten och elektricitet, men det är inte lika allmänt tillgängligt som de två verktygen,» sa Jeffrey Trzeciak, chef för Jersey City Free Public Library i New Jersey, i en e-postintervju.

Hot Spot Giveaway

Jersey City Library delar ut trådlösa hotspots gratis till invånare som lider av ekonomiska svårigheter. Sedan mars har biblioteket distribuerat cirka 300 hotspots, sa Trzeciak. När biblioteken tilläts öppna igen med 25 % kapacitet, började biblioteket tillhandahålla datoråtkomst på sina 10 platser över hela staden. Datoranvändningen i biblioteket har ännu inte återgått till nivåerna före pandemi, men den ökar stadigt varje månad. Biblioteket har precis startat ett samarbete med Jersey City Municipal Court för att låna ut surfplattor till de som behöver en ansluten enhet för att göra sina virtuella domstolsförhandlingar. Bredbandsinternet är lika viktigt för vårt dagliga liv som vatten och elektricitet, men det är inte lika allmänt tillgängligt som dessa två verktyg. I Massachusetts har tjänstemän lanserat ett program som heter Mass. Internet Connect, som tillhandahåller gratis internet till arbetssökande. Programmet är en del av ett statligt anställningsprogram som också erbjuder kurser i digital kompetens. Staten arbetar med internetleverantörer, inklusive Comcast, Charter och Verizon, för att tillhandahålla subventioner och enheter till arbetssökande. «Internet är avgörande för dem som söker ett nytt jobb, och dessa nya program erkänner och syftar till att hjälpa till att lösa anslutningsutmaningar för människor som söker arbete,» sa guvernör Charlie Baker i ett pressmeddelande. «Dessa investeringar kommer att hjälpa till att få och hålla människor anslutna, så att de kan fortsätta att engagera sig med potentiella arbetsgivare, få tillgång till utbildningar och tjänster som erbjuds av MassHire och deras partners, och i slutändan komma tillbaka till arbetsstyrkan.»

Stimuluspaketet inkluderar bredbandshjälp

Den federala regeringen går också in för att hjälpa till att få tillgång till internet under den ekonomiska nedgången. Hjälppaketet för coronaviruset som godkändes förra månaden av kongressen, öronmärker 7 miljarder dollar för att hjälpa amerikaner att ansluta till höghastighetsinternet och betala sina månatliga räkningar.

Någon som söker jobb online.

Ungefär hälften av pengarna ska gå till låginkomstfamiljer. «Jag tror att det visar att Washington vaknade upp i pandemin till verkligheten att bredband inte längre är trevligt att ha, det måste ha,» sa Jessica Rosenworcel, en demokratisk kommissionär vid FCC, till De Washington Post. «Hushåll utan det har inte en rättvis chans att behålla ett sken av det moderna livet när så mycket av det moderna livet har migrerat online.» Att inte ha råd med tillgång till internet är särskilt utmanande för familjer med studenter som lär sig på distans under pandemin. En rapport förra året från Common Sense Media fann att cirka 30 % av de 50 miljoner offentliga skolorna i K-12 i USA saknade tillgång till antingen höghastighetsinternet eller enheter. Ett Indianapolis-program tar itu med detta problem med ett pilotprogram som ger gratis bredbandsåtkomst till grund- och gymnasiestudenter. «Det är så avgörande att hitta ett mer hållbart sätt att stödja internetåtkomst så att skoldistrikten inte behöver fortsätta att axla gapet för våra elever», sa Aleesia Johnson, föreståndare för Indianapolis Public Schools, i en intervju med en lokal NPR-station. Att överbrygga den digitala klyftan är särskilt viktigt under pandemin. De lokala och federala åtgärderna för att ge fattiga människor tillgång till internet är steg i rätt riktning, men mer måste göras. Den eventuella ekonomiska återhämtningen kommer bara att bli bred och rättvis om alla amerikaner kan komma online.