Saltar al contenido

Så här aktiverar du Java i Chrome

12 de julio de 2021
how to enable java in chrome 4770854 10 fc6d9d32c85a4219b3910731bbe35792

Vad du ska veta

 • Nyare Chrome-versioner stöder inte Java, så du behöver ett plugin-program.
 • Aktivera Java genom att installera Chrome-tillägget IE Tab och följa instruktionerna på skärmen.
 • Eller installera CheerpJ Applet Runner Chrome-tillägget för att köra Java-applets inifrån Chrome.

Den här artikeln förklarar hur du aktiverar Java i Chrome version 42 eller senare nu när Chrome inte längre stöder webbsidor med inbäddade Java-applets. Lösningar inkluderar användning av IE Tab Chrome-tillägget eller CheerpJ Chrome-tillägget.

Hur man använder fliken IE Chrome Extension

Ett sätt att aktivera Java i en nyare Chrome-webbläsare är att installera Chrome-tillägget IE Tab. IE Tab-tillägget öppnar sidan med Internet Explorer-motorn inuti Chrome-webbläsaren. Eftersom IE fortfarande stöder Java kommer sidan även att ladda Java-appleten.

 1. Installera Chrome-tillägget IE Tab från Chrome webbutik.

 2. Starta om Chrome-webbläsaren och besök Java-versionstestet. Du kommer troligen att se sidan med felstatus. Välj IE-flik i webbläsarens meny för att öppna fliken igen med det nya tillägget.

 3. Nu visas Java-versionen framgångsrikt.

  Skärmdump av ett framgångsrikt Java-versionstest

  När du besöker testsidan kan du behöva välja länken för att uppgradera din Java-version om du inte har den senaste installerade. Om du behöver uppgradera, starta om Chrome-webbläsaren innan du öppnar testsidan igen.

Hur man använder CheerpJ Applet Runner Chrome Extension

CheerpJ-tillägget för Chrome låter dig köra Java-applets inuti Chrome-webbläsaren utan att ens behöva installera Java på ditt system alls. Detta Java-applet Chrome-tillägg är särskilt bekvämt eftersom du inte behöver ladda om webbsidan på en ny flik. Du aktiverar helt enkelt att ladda Java-applets och alla applets på sidan körs som vanligt. Detta tillägg kräver att Javascript är aktiverat i Chrome. För att göra det, gå till inställningar > Avancerad > Sekretess och säkerhet > Webbplatsinställningar > Javascript, se sedan till Tillåten är aktiverat.

 1. Installera CheerpJ Applet Runner Chrome-tillägget. Efter installationen visas tillägget som en sköldikon i Chrome-verktygsfältet.

 2. När du besöker en sida med en Java-applet väljer du CheerpJ ikonen och välj sedan Kör applets för att aktivera Java-applets på sidan.

  kör applets

 3. När du väl har aktiverat ser du alla applets körs i din Chrome-webbläsare som de normalt borde.

  Skärmdump av CheerpJ-tillägg aktiverat

  CheerpJ-applet-löparen Chrome-förlängning kan ta lite längre tid än andra lösningar när Java-applets laddas.