Saltar al contenido

Så här ansluter du AirPods till en Chromebook

24 de junio de 2021
GettyImages 1052001754 41c546b5ed4446ebac2da44fbbe609e5

Vad du ska veta

 • Slå på Blåtand på Chromebook.
 • Håll ned Uppstart på AirPods-fodralet.
 • Gå till Bluetooth-tillgängliga enheter på Chromebook och välj AirPods.

Den här artikeln förklarar hur du ansluter AirPods till en Chromebook och hur du kopplar bort dem. Dessa instruktioner gäller alla Chromebook, oavsett tillverkare och alla AirPod-modeller.

Så här ansluter du dina AirPods till din Chromebook

Apple AirPods är traditionellt avsedda att endast kopplas ihop med olika Apple-produkter. Men andra enheter, till exempel Chromebooks, kan paras med AirPods via din bärbara Bluetooth-inställning. Stäng musik- eller videoappar på din iPhone eller andra Apple-enheter innan du ansluter. Att vara mitt i uppspelningen medan AirPods är anslutna till en Apple-enhet kan orsaka problem när du parar ihop med en Chromebook (eller någon annan enhet). Anslutning av AirPods till en Chromebook innebär att du slår på Bluetooth-inställningarna. Så här synkroniserar du dina AirPods med din Chromebook.

 1. Välj skärmen på Chromebook-skärmen Meny alternativ. Detta är nätverksikonen längst ned till höger på skärmen bredvid batteriprocenten och den digitala klockan. Den här menyn visar alternativ för Wi-Fi, Bluetooth, aviseringar och mer.

 2. Välj Blåtand och slå på Bluetooth-anslutningen om den är avstängd. När Bluetooth är aktiverat söker Chromebook automatiskt efter trådlösa enheter.

 3. Ha AirPods och laddningsfodral till hands, med AirPods inuti. Håll laddningsväskan i närheten för att ladda AirPods. Bluetooth-anslutningar kan tömma batteriet på alla trådlösa enheter. AirPods har cirka fem timmars batteritid, och fodralet kan ge upp till 24 timmars extra batteritid.

 4. Om AirPods inte visas automatiskt på Chromebooks Bluetooth-lista, håll ned Uppstart på baksidan av AirPods-fodralet. AirPods bör snart upptäckas.

  Håll dig inom 20 fot från Chromebook för att behålla AirPods Bluetooth-anslutning.

 5. Gå till Chromebook Bluetooth-tillgängliga enheter listan och välj AirPods. Bekräfta alla uppmaningar som visas på Chromebook. När den väl är ansluten lyser LED-lampan på AirPods-fodralet grönt och statusen i Chromebook Bluetooth-inställningarna visas som ansluten.

 6. AirPods är nu ihopkopplade med Chromebook. När de har parats ihop kan du justera AirPods-volymen från Chromebook.

Så här kopplar du bort Apple AirPods från en Chromebook

För att koppla bort dina AirPods från din Chromebook stänger du av Chromebooks Bluetooth-anslutning eller håller ned Par på baksidan av AirPods-fodralet.