Saltar al contenido

Så här använder du Google Home-appen på din Mac

23 de junio de 2021
GettyImages 1055498528 5bff5af046e0fb0026ecbeb5

Google Home-appen används för att konfigurera och hantera Chromecast, Google Home och andra smarta enheter som är kompatibla med Google Home. Appen är utformad för att endast fungera med iOS- och Android-enheter, men det finns lösningar som gör att du kan använda en del eller hela den funktion som Google Home-appen erbjuder från din MacBook.

Använd Google Home-appen på Mac via en Android-emulator

Eftersom Google Home-appen endast stöds på Android- och iOS-enheter måste du installera en emulator för att kunna köra Android-operativsystemet på din macOS-enhet. Alla Google Home- och Chromecast-enheter kräver denna funktion för att kunna konfigureras för första gången. Det finns flera Android-emulatorer, så det är en fråga om preferenser och de resurser du har tillgängliga på din Mac. En av de välkända emulatorerna, Bluestacks, låter dig installera och köra flera Android-applikationer, inklusive Google Home-appen. När emulatorn och Google Home-appen är installerad handlar det bara om att ställa in dina Google Home-enheter.

Skillnader från att använda en Android- eller iOS-enhet

Sammantaget är funktionaliteten i stort sett densamma; när du väl har ställt in emulatorn kan du uppnå samma resultat, eftersom du i princip har Android på din Mac. Emellertid krävs lite extra arbete för att få emulatorn inställd, vilket gör hela installationsprocessen lite mer involverad.

Använda Google Chrome för Google Home

Google Chrome låter dig använda en del av funktionerna som Google Home-appen tillhandahåller, men den är begränsad till endast mediegjutning. Innan du kan göra det måste du se till att Google Chrome uppdateras till den senaste versionen. Du kommer inte att kunna ställa in Google Home-enheter från Chrome. Den här funktionen fungerar bara med Google Home-appen på dina Android- eller iOS-enheter eller lämplig emulator för Mac.

  1. Starta Google Chrome-webbläsaren.

  2. Klicka på tre vertikala prickar menyikonen i det övre högra hörnet.

  3. Välja Hjälp, Klicka sedan Om Google Chrome. Du kan också komma till dessa inställningar genom att skriva «krom: // inställningar / hjälp«i webbadressen / sökfältet.

  4. Bekräfta att din webbläsare är uppdaterad. Om en uppdatering är tillgänglig hämtar och installerar Chrome uppdateringen automatiskt.

    Google Chrome inställningssida

  5. När Chrome uppdateras klickar du på Starta om för att tillämpa uppdateringen.

  6. När du har bekräftat att Chrome har uppdaterats kan du fortsätta casta till någon av dina Google Home- eller Chromecast-enheter.

Vanliga frågor

  • Kan jag använda Chromecast från min Mac? Ja, du kan Chromecast från en Mac. Utöver Kasta funktioner i Chrome-webbläsaren, appar som Netflix, Hulu och YouTube levereras med Chromecast Built-In. Leta efter castingsymbolen i programmet och välj din anslutna Google Home-högtalare eller en annan enhet med inbyggd Chromecast för att casta media från din Mac.
  • Hur kan jag casta Spotify från min Mac till mitt Google Home? MacOS Spotify-appen är ett inbyggt Chromecast-program. Använd appens castingsikon till Chromecast Spotify från din Mac till en ansluten Google Home-högtalare.