Saltar al contenido

Så här återställer du Google Home, Mini eller Max

17 de julio de 2021
GoogleHome 5b7df629c9e77c0057192b0d 5c82bf2646e0fb0001136637

Vad du ska veta

 • Google Home: Håll ned Mikrofonavstängning knappen i 15 sekunder.
 • Google Home Mini eller Max: Håll ned FDR knappen i 15 sekunder.

Den här artikeln förklarar hur du fabriksåterställer ett Google Home, Google Home Mini, Google Home Max. och Google Nest Mini. Det ger också information om när och varför du ska återställa den här typen av enhet och när du inte borde prova det alls. Du kan inte använda din röst eller Google Home-appen för att fabriksåterställa någon Google Home-enhet.

Hur du återställer ett Google-hem

Google Home har ingen särskild fabriksåterställningsknapp. Istället använder den mikrofonavstängningsknappen på enhetens baksida för detta ändamål. Som med Home Mini, håll ned knappen i 12-15 sekunder. Du hör assistenten bekräfta att enheten återställer; sedan kan du släppa knappen.

Så här återställer du en Google Home Mini

Du kan vanligtvis återställa enheten och återställa den till just-out-of-the-box-tillstånd genom att hålla ner FDR-knappen (Factory Data Reset). En fabriksåterställning raderar all data som är lagrad på enheten, inklusive inställningar och all personlig information. En fabriksåterställning på Google Home tar mindre än en minut när du följer dessa steg:

 1. Google Home Mini har en dedikerad FDR-knapp längst ner på enheten. Leta efter den strax under strömkontakten; du märker en enkel rund cirkel.

  Återställ din Google Home mini med en enkel knapp.

 2. Tryck ner knappen i cirka 12-15 sekunder för att återställa Google Home Mini.

 3. Du hör assistenten bekräfta att enheten återställer.

 4. Släpp knappen. Din enhet har nu återställts.

Så här återställer du en Google Home Max

I likhet med Home Mini har Google Home Max en dedikerad FDR-knapp. Den är placerad till höger om strömkontakten. Håll den intryckt i 12-15 sekunder för att återställa enheten. Du hör assistenten bekräfta att enheten återställer; sedan kan du lyfta upp knappen.

Så här återställer du en Google Nest Mini

Google Nest Mini har ingen dedikerad FDR-knapp. Den använder Mic On / Off-knappen istället.

 1. Stäng av mikrofonen från sidan av Nest Mini. Lysdioderna lyser orange.

 2. Håll ned mitten av enhetens ovansida där lamporna är.

 3. Återställningen börjar efter 5 sekunder, men håll nedtryckt i ytterligare 10 sekunder tills du hör ett ljud som bekräftar att Nest Mini återställs.

Vad kommer härnäst?

När du har återställt ditt Google-hem kan du ställa in det igen precis som när det var nytt ur lådan. När du startar Google Home-appen på din smartphone kommer du att uppmanas att den har upptäckt en ny Google Home-enhet. Tryck på aviseringen för att starta installationsprocessen för Google Home.

Varför ska jag återställa min Google Home-enhet?

En fabriksåterställning är reserverad antingen för att sälja enheten eller felsöka bestående problem med Google Home. En vanlig anledning att återställa enheten är att rensa den innan du säljer din Google Home-enhet eller returnerar den till butiken. Om du återställer vilken Google Home-enhet som helst raderas din personliga information, inklusive kontoinformation. En annan anledning att återställa Google Home är när du upplever frekventa anslutningsproblem eller om Google Home slumpmässigt startar om sig själv. I så fall bör du försöka starta om enheten innan du återställer Google Home. För att starta om, koppla ur Google Home, vänta några sekunder och anslut sedan tillbaka det till uttaget.

När du inte bör återställa din enhet

Om du vill byta namn på enheten, logga in på ett annat Wi-Fi-nätverk, ändra kontot du använder med Google, Pandora, Spotify (etc.) eller konfigurera smarta hemenheter kan du göra det i Google Home-appen för Android eller för iOS. Det här är appen du installerade för att ställa in Google Home.