Saltar al contenido

Så här åtgärdar du Chromecast Audio-förseningar

17 de octubre de 2022
how to fix chromecast audio delays 5218279 1 c6d4e2deb9e540449faa1ccb233c1aa6

Problem med Chromecast-ljudfördröjningar kan uppstå på ett av flera olika sätt:

 • Videon på TV:n rör sig snabbare än ljudet.
 • Ljud och video anpassas tillfälligt och faller sedan ur synk.
 • Du kan höra ljud medan videon släpar efter ljudet, eller så finns det ingen video alls.

Chromecast-ljudförseningar är vanligare när ditt Wi-Fi-hemnätverk är långsamt eller för många människor streamar innehåll samtidigt. Det kan dock också finnas andra orsaker till detta problem. Om du har Chromecast-ljudförseningar hela tiden, tyder det på problem med nätverkshastigheten. Men om ljudfördröjningen bara inträffar ibland kan det indikera att annan nätverksaktivitet stör din Chromecast-ström.

Orsak till problem med Chromecast Audio-fördröjning

Problem med ljudförseningar för Chromecast orsakas vanligtvis av nätverksproblem, problem med enhetens anslutning med Chromecast, enhetens avstånd från Chromecast eller högtalarfördröjning. Nätverket är det bästa stället att börja när det finns problem med ljudfördröjning med Chromecast. När du har bekräftat att nätverket inte orsakar problemet kan du gå vidare till att kontrollera andra tekniska problem. Spara Chromecast-fördröjningskorrigeringen till sist, om inget annat fungerar.

Så här åtgärdar du Chromecast Audio-förseningar

De flesta av korrigeringarna nedan involverar Google Home-appens inställningar. Du kan tillämpa dessa korrigeringar med antingen Android- eller iOS-enheter, så länge du har den senaste versionen av Google Home-appen installerad.

 1. Starta om din Chromecast-enhet. Koppla bara ur strömmen till din Chromecast, vänta en stund och anslut den sedan igen. Som med många tekniska problem kan en enkel omstart lösa problemet.

 2. Aktivera 5 GHz-kanalen på din router. Det enklaste sättet att fixa Chromecast-ljudförseningar (och få bättre prestanda totalt sett) är att dra fördel av 5 GHz-nätverket som din Wi-Fi-router sänder. För att säkerställa att din Chromecast använder 5 GHz, återställ Chromecast till fabriksinställningarna, gå igenom installationsprocessen och anslut den till 5 GHz-kanalen. Du måste använda en 2:a generationens eller senare Chromecast-enhet för att kunna använda din 5 GHz Wi-Fi-kanal.

 3. Optimera placeringen av din Wi-Fi-router i hemmet. Avståndet från din Chromecast-enhet till din router har stor inverkan på streamingkvaliteten. Varje enhet castar till Chromecast via Wi-Fi-nätverket, så ju närmare din Chromecast (och din enhet) är routern, desto mindre sannolikt blir det någon fördröjning. Se också till att dina routerantenner är korrekt placerade.

 4. Se till att för många enheter inte strömmar på ditt nätverk. Moderna streamingtjänster som Netflix tillåter familjer att streama från flera enheter samtidigt, men ju mer streamingaktivitet, desto mindre bandbredd är tillgänglig för din Chromecast-ström. Detta kan leda till försenat ljud och andra videobuffringsproblem. Be alla i ditt hem att sluta streama medan du felsöker det här problemet.

 5. Om du använder en Chromecast-enhet med en Ethernet-port ansluter du en Ethernet-kabel från din Chromecast till routern. Detta kommer att ge en streamingupplevelse av högsta kvalitet. Du kan också köpa en Ethernet-adapter för en 1:a generationens Chromecast-enhet.

 6. Lägre streamingkvalitet på streamingtjänsten du castar från. Detta är en känd fix för Netflix-buffringsproblem, eftersom lägre upplösningar har lägre hastighetskrav från ditt nätverk.

 7. Testa att justera din Chromecast till 50 Hz HDMI-läge för att se om innehållet du försöker streama är kodat vid 50 Hz. Du kan göra detta i Google Home-appen. Välj din Chromecast-enhet, välj kugghjulsikonen, välj Videooch aktivera Använd 50Hz HDMI-läge. Det här är en vanlig lösning på problem med ljudfördröjning om du strömmar sportinnehåll eftersom en del sportinnehåll är kodat med 50 Hz.

 8. Justera «Gruppfördröjningskorrigering» för din Chromecast. För att göra detta, öppna Google Home-appen, välj enheten du har problem med ljudfördröjning, tryck på kugghjulsikonen, välj Audiooch välj Korrigering av gruppfördröjning. Stå mellan högtalarna som verkar osynkroniserade och justera tidsreglaget tills ljudfördröjningen mellan högtalarna är löst.

FAQ

 • Hur castar jag Chromecast-ljud till Bluetooth-hörlurar?

  För att lyssna på Chromecast med hörlurar, gå inställningar > Fjärrkontroller och tillbehör > Para fjärrkontroll eller tillbehör. Sätt dina hörlurar i parningsläge för att ansluta dem och casta sedan innehåll för att börja lyssna.

 • Hur åtgärdar jag det när ljudet inte fungerar på min Chromecast?

  Om din Chromecast Audio inte fungerar kan du prova att byta till en annan ingång på tv:n. Om du fortfarande har problem startar du om alla dina enheter och uppdaterar din Chromecast.

 • Hur ställer jag in multiroom-ljud på Chromecast?

  Om du vill spela upp Chromecast-ljud i flera rum skapar du en högtalargrupp i Google Home-appen. När du castar väljer du högtalargruppen för att spela på alla högtalare.