Saltar al contenido

Så här fixar du det när Apple CarPlay inte fungerar

30 de junio de 2021
device to connect the mobile phone to the car apple carplay android carplay mobile phone connected to t20 6Yr9g6 19c73517056443a9b1c1584031292e17

Apple CarPlay låter dig komma åt dina iOS-appar, handsfree, medan du kör genom att dirigera allt genom din bils infotainmentsystem. Och det är bra tills Apple CarPlay slutar fungera korrekt. Det kan vara att CarPlay inte ansluter, CarPlay-appar öppnas inte ordentligt eller att du inte hör något när CarPlay är ansluten. Så här får du allt återanslutet om Apple CarPlay inte fungerar.

Orsaker till att Apple CarPlay inte fungerar

Det finns olika anledningar till att Apple CarPlay kanske inte fungerar eller slutar fungera, även om det har fungerat tidigare. Dessa inkluderar:

 • Problem med en iOS-uppdatering.
 • Integrationsproblem mellan appar.
 • Inkompatibilitetsproblem.
 • iPhone upptäcktes inte.

Så här fixar du Apple CarPlay-problem

Oavsett problemet, ingen anslutning, inget ljud, appar fungerar inte, det finns en serie steg du kan arbeta igenom för att rätta till problemet. Försök med var och en av dessa steg för att se om det löser ditt problem och får CarPlay igång igen. Om inte, gå vidare till nästa. Det är nog att innan du når slutet av listan, har du löst vilket problem du än har. Innan du börjar, se till att CarPlay är kompatibelt med ditt fordon och din region. Om CarPlay inte är tillgängligt för dig kan du inte ansluta det eller komma åt några funktioner.

 1. Se till att CarPlay är aktiverat på din iPhone. En mängd olika inställningar kan störa CarPlay-anslutningen. Om du till exempel har stängt av CarPlay måste du aktivera den igen. För att göra det, gå till inställningar > Allmän > CarPlay och återanslut ditt fordon till appen. Eller för att återaktivera det om du har stängt av det på skärmtid, gå till inställningar > Skärmtid > Innehåll och sekretessbegränsningar > Tillåtna appar.

 2. Kontrollera att Siri är aktiverad. Siri måste vara aktiverat för att CarPlay ska fungera. Om det inte är det, gå till inställningar > Siri & Sök och se till att följande alternativ är aktiverade:

  • Lyssna på «Hey Siri»
  • Tryck på sidoknappen för Siri
  • Tillåt Siri när den är låst

  De Tillåt Siri när den är låst alternativet är det som oftast snubblar upp människor eftersom det inte alltid är aktiverat.

 3. Se till att CarPlay är aktiverat när det är låst. Om CarPlay inte är aktiverat när det är låst kan det inte aktiveras om din telefonskärm är avstängd. För att rätta till detta, gå till inställningar > Allmän > CarPlay och tryck på din bil från listan över tillgängliga anslutningar. Slå sedan på Tillåt CarPlay medan låst.

 4. Om du inte ansluter trådlöst, kontrollera dina USB-kablar. Om du använder den ursprungliga iPhone-USB-kabeln, kontrollera den för att se till att ingen av ledningarna är sliten eller trasig. Om du använder en eftermarknadskabel kan du prova en annan. Ibland löser du bara problemet genom att bara stänga av kabeln.

 5. Om du inte är ansluten trådlöst, se till att du är ansluten till rätt port. Det finns flera USB-anslutningar i många moderna fordon, men de fungerar inte nödvändigtvis för att ansluta CarPlay till ditt fordon. Leta efter CarPlay- eller iOS-ikonen. Om du inte ser någon av dessa, prova varje tillgänglig USB-port på ditt infotainmentsystem för att se om en av dem är specifik för din CarPlay-anslutning.

 6. Om din bil stöder en trådlös anslutning till CarPlay, kontrollera din iPhone för att se till att du inte är i flygplansläge. Flygplansläge förhindrar att din telefon gör några trådlösa anslutningar, så detta kan förhindra att din telefon kommunicerar med ditt fordon

 7. Om du använder en trådlös anslutning, se till att Bluetooth är på och att iPhone är ansluten till bilen. Om din Bluetooth är avstängd kan du inte ansluta enheten. Medan du ansluter din Bluetooth kan det vara bra att ta bort gamla Bluetooth-anslutningar som du inte längre använder. Det är osannolikt (men fortfarande möjligt) att dessa gamla anslutningar kommer att störa din anslutning, men det är bäst att ta bort dem för att vara på den säkra sidan.

 8. Starta om din iPhone och starta sedan om ditt fordon. Ibland stängs allt av och sedan på igen vilket fel du upplever, och saker kommer att ansluta bra andra gången.

 9. Se till att din iPhone är helt uppdaterad. Om din telefon inte är uppdaterad kanske du inte har nödvändiga drivrutiner eller programvara för att slutföra anslutningen till CarPlay. Uppdatering kan hjälpa till att lösa eventuella problem du har.

 10. Glöm och återupprätta din CarPlay-anslutning. Du måste gå in inställningar > Allmän > CarPlay och välj det fordon du försöker ansluta till. Tryck sedan på Glöm den här bilen. Starta sedan om ditt fordon och din iPhone och försök återupprätta anslutningen.

  • Om din bil stöder en trådlös anslutning, gå till inställningar > Allmän > CarPlay och knacka Tillgängliga bilar. Välj sedan din bil för att skapa anslutningen.
  • Om du använder en trådbunden anslutning ansluter du USB-kabeln igen och följer anvisningarna på skärmen som visas.
 11. Om du fortfarande har problem med att ansluta dig eller om du fortfarande har problem med hur CarPlay fungerar, måste du kontakta Apple Support för att se om de kan hjälpa dig med problemet.