Saltar al contenido

Så här fixar du det när Chromecast inte fungerar

22 de junio de 2021
google holds press event announcing new products 490536472 1aca19ca0d21442d99dd1ee6247d8fcb

Google Chromecast är en populär media-streaming-enhet som är bekväm, robust och pålitlig. Ändå kan du stöta på problem med din Chromecast-dongel och lämna dig utan något strömmande innehåll. Du kan få ett felmeddelande som «Inga gjutna enheter hittades» eller «Din gjutning kan vara begränsad», eller så får du inte några felmeddelanden, men enheten slutar fungera. Här är en titt på varför din Chromecast kan fungera och hur du startar den igen. Den här artikeln diskuterar felsökningssteg för första generationen till tredje generationens Chromecast-enheter samt Chromecast Ultra.

Orsaker till en felaktig Chromecast

Det finns flera anledningar till att din Chromecast inte strömmar korrekt medieinnehåll. Chromecast kanske inte kan upptäcka ditt Wi-Fi-nätverk eller så kan din router sända på en inkompatibel frekvens. Enheten kanske saknar några nödvändiga firmwareuppdateringar, eller så får det inte tillräckligt med ström. Oavsett orsaken till en felaktig Chromecast, prova dessa felsökningssteg för att fixa din Chromecast.

Hur du åtgärdar en felaktig Chromecast

Gå igenom följande felsökningssteg för att se om någon av dessa enkla lösningar löser problemet och får din Chromecast att strömma ordentligt igen.

 1. Starta om Chromecast. Koppla bort din Chromecast, vänta några minuter och koppla sedan in den igen. Detta löser ofta problemet. En enkel omstart skiljer sig från att återställa en Chromecast till fabriksinställningarna (se nedan), vilket är en mer drastisk åtgärd.

 2. Starta om routern. Om omstart av Chromecast inte fungerade startar du om din router. Koppla bort Wi-Fi-routern från strömkällan. Vänta i 30 sekunder och koppla sedan in den igen. Se om det löser dina Chromecast-problem.

 3. Starta om datorn, surfplattan eller smarttelefonen. Om du styr din Chromecast från din telefon, surfplatta eller dator, starta om enheten. En snabb omstart löser ofta flera problem. Om du använder en smart-TV, kontrollera TV: ns bruksanvisning för instruktioner om omstart.

 4. Använd Chromecast-förlängaren. Äldre versioner av Chromecast levererades med en förlängare. Eftersom TV-apparater kan blockera en Chromecasts signal kan den här förlängaren hjälpa Chromecasts förmåga att upptäcka Wi-Fi-nätverket. Om din modell levererades med en, för in förlängaren i HDMI-porten på din TV och anslut sedan Chromecast. Se om detta löser problemet.

 5. Kontrollera routerns frekvens. De flesta moderna routrar arbetar med en frekvens på 2,4 GHz, 5 GHz eller båda. Chromecast är endast kompatibelt med 2,4 GHz-nätverk, så se till att din router sänder på den frekvensen. Om den inte gör det, återställ routern till rätt frekvens och se om det löser problemet med Chromecast.

 6. Kontrollera om det finns trängsel i nätverket. Om problemet är svag signalkvalitet eller konstant buffring kanske din Chromecast inte får en stark signal. Om du har återställt enheten och kontrollerat för fysisk störning, se hur många enheter som är anslutna till 2,4 GHz-nätverket i ditt hem. Om nätverket är för överbelastat kan det orsaka låg signalkvalitet. Koppla bort onödiga enheter och prova Chromecast igen.

 7. Sök efter en Chromecast-firmwareuppdatering. Du kan få problem med att casta eller strömma om din Chromecast behöver en firmwareuppdatering. Kontrollera om uppdateringar är tillgängliga, uppdatera enhetens firmware och se om detta löser problemet. Kontrollera om din router och smart-TV behöver en firmwareuppdatering också. Om någon enhet i systemet behöver en firmwareuppdatering kan din förmåga att casta och strömma påverkas.

 8. Byt strömförsörjning. Chromecasts har en strömförsörjning, men de flesta använder en USB- eller HDMI-port på sin TV för att driva enheten. Medan detta fungerar kan det ibland orsaka stammning och spontan omstart. Om du får något av dessa problem kopplar du bort Chromecasts ström från TV: n och ansluter den till ett vägguttag.

 9. Uppdatera Chrome. Om du castar från din dator kan du behöva uppdatera webbläsaren Chrome. Om det finns en nyare Chrome-version tillgänglig kan du få problem med din Chromecast.

 10. Återställ Chromecast till fabriksinställningarna. Om andra åtgärder misslyckades, återställ Chromecast till fabriksinställningarna och se om det löser problemet. Du måste gå igenom installationsprocessen igen, men om du återställer en Chromecast till fabriksinställningar löser du ofta olika inkompatibiliteter och andra problem. Denna process ändrar Chromecasts identifikationsnummer, men detta påverkar inte dina enheter. Om du använder Chromecast med en smart-TV kan du behöva stänga av TV: n. Håll strömbrytaren intryckt i 30 sekunder och släpp den för att bläddra igenom TV: ns ström. Se användarhandboken för ytterligare instruktioner.

 11. Kontakta Chromecasts supportteam. Om allt annat misslyckas, kontakta Chromecasts supportteam via telefon, onlinechatt eller e-post och se om de kan hjälpa dig att lösa problemet.