Saltar al contenido

Så här fixar du det när din Chromebook-pekplatta inte fungerar

24 de junio de 2021
using laptop t20 09wGwo e9a6ea9ff7454179ab8886327e2f296c

Chromebooks är bra enheter för att hålla kontakten och göra uppgifter. Men en Chromebook-pekplatta som inte fungerar kan förstöra din dag. Det kan till och med få dig att tro att du har problem med en frusen Chromebook. Det finns några saker du kan försöka lösa problemet.

Orsaker till att Chromebook-pekplatta inte fungerar

Det finns några anledningar till att en Chromebook-pekplatta kan sluta fungera. Smuts och damm på eller under pekplattan kan störa pekplattans fysiska funktion. Fryst eller felaktig programvara kan få markören att sluta röra sig. Vissa Chromebooks har en tangentkombination som låter dig stänga av pekplattan.

En snabb lösning när en Chrome-pekplatta inte fungerar

Det finns en bra lösning för en felaktig pekplatta som också är ett bra diagnostiskt steg. Använd pekskärmen på din Chromebook för att navigera (om tillämpligt) eller ansluta en extern mus. Om endera eller båda fungerar, är problemet specifikt för pekplattan och inte ett större problem med Chromebook.

Så här fixar du en Chromebook-pekplatta som inte fungerar

När du har bestämt att du har ett pekplatta-problem och inte något större som händer med din Chromebook kan du börja felsöka problemet. Här är några potentiella korrigeringar du kan prova:

  1. Se till att det inte finns damm eller smuts på pekplattan. En bra rengöring kan vara i ordning. Torka bort damm eller smuts på pekplattan med en mjuk trasa. Använd också en burk tryckluft för att puffa ut allt som finns i sprickorna eller under pekplattan.

  2. Trumma fingrarna på pekplattan i tio sekunder. Att trumma fingrarna på pekplattan orsakar vibrationer, vilket kan lossa smuts och tappa skräpet ur vägen.

  3. tryck på Esc nyckel flera gånger. De Esc slutar ladda den aktuella sidan. Om något på sidan orsakar att datorn inte fungerar eller fryser, trycker du på Esc några gånger kan avbryta processen och få saker tillbaka till det normala.

  4. Stäng av Chromebook och sätt sedan på den igen. Det finns en anledning till varför alla inom teknisk support säger att du ska starta om din dator. Det fungerar ofta. Håll ned Kraft tills Chromebook stängs av, ge den en hel minut och slå sedan på den igen.

  5. Utför en hård återställning. En hård återställning av din Chromebook påverkar inte några filer på datorn, men det kan lösa flera problem. Håll Kraft tills Chromebook stängs av och tryck sedan på Kraft och Uppdatera samtidigt för att starta om och återställa datorn.

  6. Kontrollera Chromebook-handboken. Vissa Chromebooks har funktionstangenter som kan stänga av pekplattan. Du kanske har av misstag stängt av pekplattan, och om så är fallet är allt du behöver göra att sätta på den igen.

  7. Ändra hur pekplattan fungerar. Gå till inställningar > Styrplatta och stäng av funktioner som tryck-för-att-klicka, pekplattacceleration och pekplattahastighet. Att ändra det beteendet kan få pekplattan att fungera igen.

  8. Ta bort problemkontot. Om du har mer än ett konto på en Chromebook tar du bort det konto som har problemet eller byter till ett annat konto för att se om det löser problemet. De flesta Chromebooks fungerar helt online och i molnet. Om du har sparat filer lokalt, säkerhetskopiera dessa filer innan du raderar kontot.

  9. Rådfråga en reparatör. Låt en professionell kontrollera de fysiska komponenterna. Om inget av dessa alternativ gör tricket kan din Chromebook vara skadad eller reparera. Om så är fallet är det kanske dags att kasta på din nuvarande Chromebook och fästa en ny. Åtminstone finns det flera bra modeller på marknaden och de är inte galna dyra jämfört med andra bärbara datorer.