Saltar al contenido

Så här fixar du det när en zoommikrofon inte fungerar

23 de junio de 2021
003 how to fix it when a zoom microphone is not working 4844958 fd711ebc7fc646ac86c36f8f5b56d84d

Fungerar inte zoommikrofonen? Problem med zoomljud kan manifestera sig på några sätt:

 • Du kan inte höra andra människor, och de kan inte höra dig.
 • Du kan inte höra andra människor, men de kan höra dig.
 • Ljudet är förvrängt, eller du hör ett eko när du pratar.

Beroende på den bakomliggande orsaken kan det finnas några saker du kan försöka få din Zoom-mikrofon att fungera så att du kan delta i möten. Instruktionerna i den här artikeln gäller för skrivbords- och webbversioner av Zoom samt Zoom-mobilapparna för Android och iOS.

Orsaker till att Zoom Mic inte fungerar

Om din mikrofon inte upptäcker ljud i Zoom kan det bero på några skäl:

 • Din mikrofon är avstängd.
 • Din mikrofon är inaktiverad i enhetens inställningar.
 • Fel mikrofon eller högtalare har valts i Zoom.
 • Mötesarrangören har stängt av alla andra.
 • Störningar från andra program.
 • Problem med din mikrofons hårdvara.
 • Föråldrade enhetsdrivrutiner.

Gör alltid ett mikrofontest och spela upp i Zoom innan du går med på ett möte för att se till att andra kommer att kunna höra dig.

Hur man fixar en mikrofon som inte fungerar i zoom

Prova dessa korrigeringar i ordning tills du kan använda din mikrofon på Zoom:

 1. Se till att din mikrofon är ansluten och påslagen. Om du använder en extern mikrofon, undersök anslutningskabeln eller kontrollera dina Bluetooth-inställningar om du använder en trådlös mikrofon. För trådbundna mikrofoner, försök att ansluta den till en annan USB-port. För Bluetooth-enheter, se till att batteriet är laddat.

 2. Välj Gå med i ljud. Zoom begär vanligtvis åtkomst till din mikrofon innan du går med i ett möte, men om du missade det kan du välja Gå med i ljud längst ner i zoomfönstret.

 3. Se till att du inte är avstängd i Zoom. Om mikrofonikonen har en linje genom den i ditt zoomfönster, välj Ljud ikonen för att aktivera ljudet av dig själv.

 4. Se till att din mikrofon är vald i Zoom. Under uppehållet väljer du uppåtpilen bredvid Mikrofon ikonen och se till att önskad mikrofon är vald.

  Om andra människor kan höra dig, men du inte kan höra dem, se till att rätt högtalare är vald under Välj en högtalare.

 5. Be mötesarrangören om att ignorera dig. Om du tror att du har tystnat av personen som är värd för mötet, skicka dem ett meddelande i chatten och be om att inte aktivera ljudet.

 6. Kontrollera dina enhetsinställningar. Gå till enhetens inställningar för att se om din mikrofon är aktiverad. Se till att du ställer in din mikrofon korrekt i Windows och väljer den ljudingång du vill ha på Mac.

 7. Stäng andra program som använder din mikrofon. Se till att annan programvara inte tävlar om åtkomst till din mikrofon.

 8. Kontrollera dina appbehörigheter. Gå in på enhetens appinställningar och se till att Zoom har behörighet att komma åt din mikrofon.

 9. Uppdatera enhetens drivrutiner. Om du använder Windows, gå in i Enhetshanteraren för att se till att din mikrofons drivrutiner är uppdaterade.

 10. Starta om din enhet. Anledningen till att omstart löser datorproblem är att den stänger alla processer som kan störa hårdvara eller programvara.

 11. Stäng av ljudet för andra ljudenheter i närheten. Om du hör ett eko kan din mikrofon hämta ljudet från en annan källa, till exempel en TV eller en extern högtalare. För att undvika att höra ett eko i Zoom bör alla stänga av mikrofonen när de inte talar. Mötesarrangörer kan stänga av alla andra i mötet.

 12. Justera zoom Avancerade ljudinställningar. Zoom erbjuder avancerade verktyg som är avsedda att förbättra ljuduppspelning, men de kan ibland ha motsatt effekt. Om du har pågående ljudproblem med din mikrofon, öppna Zoom medan du inte är i ett möte och välj Inställningsutrustningoch välj sedan Audio och välj Avancerad för att ändra dessa alternativ.

  välj inställningsväxeln, välj sedan fliken Ljud och välj Avancerat.

 13. Installera om Zoom. Om du använder mobil- eller stationära versioner, avinstallera Zoom och ladda ner den igen från Apple App Store, Google Play eller Zoom-webbplatsen. Om din mikrofon fortfarande inte fungerar kan du gå med i ett Zoom-möte per telefon. Om du ringer in till ett möte stänger du av datorn så att den inte stör ljudet.