Saltar al contenido

Så här fixar du det när Epic Games Launcher inte fungerar

28 de junio de 2021
how to fix it when the epic games launcher is not working 5113099 c557aabfb2b64ddd9c5efbaf220bb580

Om Epic Games Installer och Launcher inte laddas eller fungerar korrekt kan du inte spela dina köpta spel. Det behöver dock inte vara ett permanent problem. Så här får du Epic Games Launcher att fungera ordentligt igen.

Vad gör att Epic Games Launcher inte laddas?

Epic Games Launcher kanske inte laddas av många olika skäl. Dessa inkluderar problem med Epic Games-servrarna, problem med hur din PC eller Mac är konfigurerad, samt problem med installationen av själva programvaran. Många korrigeringar tar bara några minuter att slutföra, men om problemet är med Epic Games-servrarna kan du bara vänta på det. Det är värt att felsöka problemet för att ta reda på var problemet ligger så att du vet om det är något du kan fixa eller inte.

Felsök när Epic Games Launcher inte fungerar

Om Epic Games Launcher inte öppnas eller kraschar vid öppnandet kan du prova dessa felsökningstips för att få den igång igen. Dessa steg är i enkelhetsordning, men om du tror att du vet var problemet ligger är det smart att gå vidare till det relevanta förslaget.

 1. Kontrollera Epic Games serverstatussida. Innan du börjar undersöka om problemet är med dig, kontrollera att Epic Games-servrarna fungerar. Om de är nere kan du inte vänta på att de ska komma tillbaka igen.

 2. Kontrollera att Epic Games Launcher inte redan körs i Aktivitetshanteraren. Om du undrar hur du stänger Epic Games Launcher mest effektivt, är det genom att stänga den. Tvinga stäng programmet för att säkerställa att det är helt stängt.

 3. Om Epic Games Launcher inte laddas från genvägen på skrivbordet kan du prova att öppna den via Start-menyn eller Launchpad istället.

 4. Kör startprogrammet som administratör. Om programmet bara öppnas medan du kör som administratör kan du behöva ändra inställningarna för användarbehörighet i Epic Games Launcher.

 5. Uppdatera dina grafikdrivrutiner. Uppdatering av dina grafikdrivrutiner säkerställer att du inte behöver oroa dig för några grafiska konflikter på grund av föråldrad programvara.

 6. Inaktivera ditt antivirusprogram. Antivirusprogram kan felaktigt tro att Epic Games Launcher är ett virus. Inaktivera antivirusprogram som Norton eller McAfee för att kontrollera om det är där problemet ligger.

 7. Inaktivera din brandväggsprogramvara. Som med antivirusprogram kan det komma i konflikt med programvara. Inaktivera det tillfälligt för att se om det är det som får Epic Games Launcher att vägra att ladda.

 8. Installera om Epic Games Launcher. Att avinstallera programvaran och installera om den löser ofta vanliga problem. Avinstallation av Epic Games Launcher avinstallerar också alla dina spel så att du måste ladda ner dem efteråt om du försöker åtgärda det.

 9. Rensa webbcachen för Epic Games Launcher. Att rensa webbcachen löser ofta alla visningsproblem som kan stoppa laddningen av programvaran. Bläddra ner för instruktioner för Windows- och Mac-datorer.

 10. Kontakta Epic Games kundsupport. Om ingen av dessa korrigeringar har fungerat kan du försöka kontakta Epic Games support om det finns ett problem med ditt konto.

Så här rensar du Epic Games Launchers webbcache.

Att rensa cacheminnet tar några avancerade steg, men det är värt att prova om inget annat fungerar. Gör det bara om du känner dig säker på att hantera dolda filer.

Windows

Processen är annorlunda för Windows vs. Mac-datorer. Avsluta först Epic Games Launcher.

 1. Tryck på Windows-tangenten + R, skriv “% localappdata%” och tryck sedan på Enter för att öppna ett File Explorer-fönster.

 2. Öppna mappen Epic Games Launcher.

 3. Öppna den sparade mappen.

 4. Klicka på webbcachemappen och radera den.

 5. Starta om datorn och starta sedan om Epic Games Launcher.

Mac

Avsluta Epic Games Launcher och följ sedan stegen nedan för att rensa webbcache på Mac.

 1. Öppna Finder.

 2. Klick Gå, sedan Gå till mapp …

 3. Skriv ~ / Library / Caches / com.epicgames.EpicGamesLauncher och tryck på Enter.

 4. Dra webbcachemappen till papperskorgen.

 5. Tryck på kontroll och klicka Skräp.

 6. Klick Töm papperskorgen.

 7. Starta om Epic Games Launcher.