Saltar al contenido

Så här fixar du det när Snapchat-kameran inte fungerar

19 de junio de 2021
pexels armin rimoldi 5265249 eaf589519d4f4a4bae8346e149efa1af

När du öppnar Snapchat-kameran kan du uppleva en mängd olika problem, inklusive:

 • En svart skärm.
 • Kameran verkar vara inzoomad.
 • Snaps har dålig bild- / videokvalitet.
 • Videoklipp innehåller inget ljud.
 • Long Snap-funktionen fungerar inte.
 • Du kan inte komma åt en ny Snapchat-funktion.

Här är varför dessa problem uppstår och vad du kan göra för att åtgärda dem.

Orsaker till att Snapchat-kameran inte fungerar

En mängd olika problem kan orsaka Snapchat-kameraproblem. Dessa inkluderar:

 • Tekniska problem eller stillestånd på Snapchats sida.
 • För många appar är öppna för länge (långsam app- eller enhetsprestanda).
 • Du har en föråldrad version av Snapchat-appen.
 • Ett föråldrat mobiloperativsystem.
 • Det finns en långsam eller fläckig internetanslutning.
 • Inställningar relaterade till enhetens kamera, mikrofon eller ljud är vansinniga.
 • Äldre enheter.

Så här fixar du det när Snapchat-kameran inte fungerar

Följ dessa instruktioner i den ordning de visas tills du löser dina Snapchat-kameraproblem. Du kan följa dessa steg oavsett om du använder Snapchat på en iOS-enhet eller en Android.

 1. Starta om Snapchat på iOS-appen eller starta om Snapchat på Android. Att stänga och öppna Snapchat-appen kan ofta vara tillräckligt för att återställa prestanda.

 2. Starta om din iPhone eller starta om din Android-enhet. Om omstart av Snapchat inte fungerar kan du behöva starta om hela enheten för att stänga alla öppna appar och rensa RAM-minnet.

 3. Kontrollera om Snapchat har stora problem. Ibland är problemet i slutet av Snapchat, vilket påverkar många användare samtidigt. Du kan bekräfta detta genom att kontrollera om det trender på sociala medier eller söka efter uppdateringar på Snapchats sociala konton som Twitter eller Facebook.

 4. Uppdatera din Snapchat iOS-app eller Android-app. Snapchat uppdaterar kontinuerligt sina iOS- och Android-appar med optimeringar, buggfixar och nya funktioner. Om din Snapchat-appversion är föråldrad är det mer troligt att du upplever prestandaproblem.

 5. Kontrollera din internetanslutning. Testa din anslutning genom att växla mellan Wi-Fi och din mobildata och se om problemet med Snapchat-kameran löser sig själv när du byter. Om du tycker att Snapchat fungerar bra på den ena men inte den andra, kontakta din mobiloperatör och / eller din internetleverantör för support.

 6. Kontrollera dina enhetsinställningar. Se till att Snapchat har behörighet att komma åt din kamera och mikrofon. Om ljudet är huvudproblemet, se till att kontrollera att din volym inte är låg eller tyst eller att din enhet inte är i tyst läge.

 7. Uppdatera ditt mobila operativsystem. Om du inte kan uppdatera din Snapchat-app eller om du fortfarande har problem kan du behöva uppdatera iOS om du har en iPhone eller uppdaterar Android om du har en Android-enhet. När du har uppdaterat kan du gå tillbaka till steg fyra och försöka uppdatera appen om du inte kunde göra det tidigare.

 8. Kontakta Apple eller din Android-tillverkare. Om inget av ovanstående felsökningsförslag fungerar kan problemet vara något med din enhet. Du kanske kan bekräfta detta genom att logga in på ditt Snapchat-konto på en annan enhet (som en väns) och upptäcka att det fungerar bra. En tekniker kan kanske avgöra problemet med din enhet.

 9. Uppgradera din enhet. Smartphones och surfplattor blir föråldrade snabbare än du tror. Om du har haft din i många år eller har en enhet som inte stöder den senaste iOS- eller Android OS-versionen kan du behöva uppgradera din enhet för att lösa alla Snapchat-problem som du fortfarande kan uppleva.