Saltar al contenido

Så här installerar du Google Nest Thermostat

24 de junio de 2021
Nest3quarter fa9f0b49156a4b6fa18855f9a7d22ed9

Om du inte känner dig som en särskilt praktisk DIY-typ av person kan tanken på att installera en Nest-termostat verka överväldigande. Hjärtat, det är inte så utmanande, och de flesta av dagens smarta, Wi-Fi-anslutna termostater är avsedda att installeras av dig som husägare. Så det är ingen överraskning att Nest-installationen är så enkel att vem som helst kan göra det. Innan du börjar med den här installationsguiden för Nest rekommenderar vi att du läser tillverkarens instruktioner och använder lämpliga säkerhetsåtgärder för ledningsinstallationer.

Förberedelser inför Nest-installationen

Först och främst, använd Nest Compatibility Checker och se till att ditt system är kompatibelt genom att svara på några frågor om ditt HVAC-system. Om ditt hem är kompatibelt och du har ditt Nest i handen är det dags att gå till jobbet. Allt du behöver för att installera din nya Nest-termostat ska komma i lådan.

Det spelar ingen roll om du installerar det vanliga Nest eller deras också utmärkta budgetpris Nest E. Installationen är nästan identisk.

Hur man tar bort den gamla termostaten

Stäng av brytaren till ugnen eller HVAC-systemet innan du gör något annat, följ sedan dessa steg för att ta bort din gamla termostat.

 1. Ta bort kroppen på den gamla termostaten från monteringsplattan.

 2. När termostaten är lös, ta en bild av termostatens ledningar för framtida referens. Du vill använda den här bilden senare, så det här är ett viktigt steg.

  Kabelfoto

  Nestet levereras med trådmärkningsklister – sätt bara rätt klistermärke på den lämpligt märkta ledningen som går in i monteringsplattan. Generellt sett, om din nuvarande termostat installerades korrekt, bör kablarna vara färgkoordinerade, men det är bäst att se till.

 3. När du har dokumenterat ledningarna måste du koppla bort den befintliga termostaten från väggen.

Så här installerar du Nest Thermostat Base

När den gamla termostaten är borta kan du börja installera din nya Nest-termostat. Det börjar med att installera en bas på vilken termostaten ska monteras.

 1. Fäst först Nest-ledningsfästet på väggen. Boet kan gå direkt på väggen utan den, men du kan använda den medföljande väggplattan av plast för att täcka hål som du inte känner för att lappa. Om den gamla termostaten var ansluten till en elbox i väggen finns det också en medföljande stålplatta. I vårt fall fäster vi Nest direkt på väggen.

 2. Jämför ledningsfästet med dina nuvarande hål. Om monteringshålen, av en lycklig chans, är i linje, skruva bara i bottenplattan. Annars sätter du Nest-fästet mot väggen med ledningarna som går genom mitten och markerar var de nya hålen ska vara med en penna.

  Ledningsfästet för Google Nest

  Se till att plattan är jämn. Basplattan har en praktisk liten nivå inbyggd, så om bubblan är direkt mitt på nivån är du bra.

 3. För montering av gipsväggar har Nest «självgängande» skruvar, vilket innebär att du bara kan skruva fast dem så att de (i allmänhet) håller sig säkra. För hårda ytor, som träväggar, bör du förborra monteringshål (använd en 3/32 eller 2,5 mm bit) vid dessa märken.

 4. Sätt bottenplattan på väggen, sätt upp den med dina nya hål och skruva fast den på väggen. Återigen, se till att ledningsfästet är plant. Skruvarna behöver bara vara tillräckligt täta för att hålla boet tätt mot väggen, så dra inte åt för hårt.

Så här ansluter du Nest Thermostat-kablarna

Det är bekvämt att termostatkablar är färgkodade (om din inte är det, se bara bilden du tog tidigare eller klistermärken du applicerade). I det vanliga boet finns det flera kortplatser för vissa färger (till exempel W1 och W2). De flesta husägare behöver bara vara oroliga över den första. De andra är för mer komplicerade HVAC-inställningar i flera steg / flera zoner (eller system). Men om du installerar Nest E förenklas ledningsplattan till bara de grundläggande kablarna som nästan alla har.

 1. För att placera en tråd, tryck ned knappen för varje färg och skjut sedan matchande tråd i det lilla hålet så att den nakna metallen är dold inuti.

 2. Släpp knappen och ge ledningen ett mycket försiktigt drag för att se till att det är säkert, gör sedan detsamma för resten av ledningarna.

  Google Nest Wired

 3. Särskilt anmärkningsvärt är den blå C-kabeln, som ger termostaten ström. Äldre system kanske inte har en C-kabel, men Nest har en ledningsadapter som låter dig använda den ändå. Det ingår i det dyrare Nest, men det är ett extra köp för Nest E. Detta är en besvärlig lösning och vi rekommenderar starkt att du har en C-kabel för mer än bara bekvämlighet. Även med ledningsadaptern är strömmen till termostaten fortfarande ojämn och ger en liten risk för funktionsfel i termostaten och eventuellt ditt VVS-system som helhet.

Så här monterar du Nest Thermostat

Detta är det enklaste och mest tillfredsställande steget. När allt är säkert och kabelanslutet är det dags att snäppa boet i monteringsplattan.

 1. Rikta in termostaten med monteringsplattan och tryck den mot plattan så att den låses fast med ett hörbart klick.

 2. Slå på brytaren igen och testa dina anslutningar. Om allt är korrekt ser du ett hus visas på Nest-skärmen. Vänta ett ögonblick så startar installationen.

  Hemma igen

  Framgång!.
 3. Nestet guidar dig sedan genom installationen. Till skillnad från många andra smarta termostater har inte Nest en pekskärm. Du går igenom inställningarna genom att vrida ratten åt höger eller vänster, och för att välja något trycker du på Nestets ansikte som en jätteknapp.