Saltar al contenido

Så här installerar du Kodi på Apple TV

24 de junio de 2021
how to install kodi on apple tv 4686034 1 c56d4c9c7563472ba0733112acd656f6

Är det möjligt att installera Kodi, en gratis mediaspelare-app med öppen källkod, på Apple TV? I vissa fall, ja. Här är den information du behöver för att avgöra om installation av Kodi på Apple TV är värt jobbet. Informationen i denna artikel täcker Apple TV 4K, Apple TV HD (4: e generationen), Apple TV (3: e generationen), Apple TV (2: a generationen) och den ursprungliga Apple TV (1: a generationen).

Kan jag ladda Kodi på min Apple TV?

Kodi är ett verktyg för flera plattformar för att hitta, hantera och strömma alla typer av digitalt innehåll. Så fantastiskt som det är att ta Kodi till Apple TV-digitalboxen är inte dra och släppa enkelt. Strax efter att tinkers och digitala mediabuffrar över internet har bestämt att det är möjligt att ladda Kodi till en Apple TV introducerar Apple en ny generation Apple TV. Medan en ny Apple TV-låda är fantastisk skapar den en ny uppsättning utmaningar för Kodi-användare. Framgång med att ladda Kodi på en Apple TV är en funktion av vilken generation Apple TV du äger.

Installera Kodi på Apple TV 4K

Med Apple TV 4K tog Apple bort USB-C-porten som användes för att installera Kodi på Apple TV HD. För att installera Kodi på Apple TV 4K krävs en Mac, ett betalt Apple Developer-konto och XCode, en gratis nedladdning från Mac App Store. Även då undertecknas Kodi-appen för bara ett år.

Installera Kodi på din Apple TV HD

Att ladda Kodi till Apple TV HD (tidigare utsetts till 4: e generationens Apple TV) kräver att du laddar ner Cydia Impactor-appen tillsammans med den senaste versionen av Kodi. Impactor är en open source-app för Mac, Windows, Linux, Android och iOS. Det låter dig arbeta med filstrukturer på mobiltelefoner, surfplattor och andra enheter som en Apple TV. Den ansluts till Apple TV OS via en USB-A till USB-C-kabel och låter dig ladda Kodi-programvaran. Processen är relativt enkel. När det är klart kan du komma åt allt Kodi har att erbjuda. Så här är det gjort.

  1. Ladda ner och installera Cydia Impactor på din dator.

  2. Ladda ner den senaste Kodi-byggnaden för tvOS som finns tillgänglig från Kodi.tv för att dra nytta av de ständiga förbättringarna som är Kodis kännetecken.

  3. Anslut Apple TV HD till datorn med en USB-A till USB-C-kabel.

  4. Öppna Cydia Impactor och dra Kodi till Impactor-fönstret.

  5. Välj Apple TV från Cydia-menyn och klicka Start.

  6. Skriv in ditt Apple ID. Kodi-appen måste vara signerad av Apples servrar för att kunna köras. Överväg att skapa ett andra Apple-ID. Med tanke på mängden innehåll som är kopplat till ditt Apple-ID, inklusive betalningskällor, kanske du vill ställa in ett separat Apple-ID för att utföra detta steg.

  7. När Impactor har slutfört installationen kopplar du bort Apple TV och återansluter den till TV: n.

  8. Starta Apple TV. Kodi listas tillsammans med de andra apparna.

Om något går fel med Kodi-installationen eller om du vill återgå till det välbekanta Apple TV-gränssnittet, återställ Apple TV till fabriksinställningarna, vilket återställer det till ett nytt läge.

Installera Kodi på din tredje generationens Apple TV

Wiki på Kodi.tv, Kodis officiella webbdestination, är tydlig om detta.

Hittills har Apple TV 3 (1080-versionen) inte fängslats än.

Det finns dock en lösning om du har en Mac. Du kan installera Kodi på Mac och sedan använda AirPlay för att spegla innehåll till Apple TV. Se upp för webbplatser online som lovar att jailbreaka tredje generationens Apple TV mot en avgift. Chanserna är goda att du betalar pengar, skickar din Apple TV, och webbplatsen kommer inte att kunna slutföra processen.

Installera Kodi på din andra generationens Apple TV

Att lägga till Kodi till en Apple TV är möjligt på en andra generationens digitalbox, men du måste jailbreaka Apple TV. Kodi stöder inte längre andra generationens Apple TV. Om du hittar Kodi 14.2 Helix, den senaste versionen av Kodi som körs på andra generationens Apple TV, kan du köra den. Jailbreaking innebär att ett nytt operativsystem läggs på en Apple TV som antingen skriver över det befintliga systemet eller körs bredvid det. Fördelarna med jailbreaking är att du kan ladda och köra ett universum av andra appar än det begränsade antalet som tillåts på en andra generationens Apple TV. Jailbreaking av en andra generationens Apple TV är en ganska enkel process.

Installera Kodi på Original Apple TV

I teorin kan du ladda Kodis föregångare XBMC på den ursprungliga Apple TV-pizzastilen. Processen kan vara mer problem än det är värt eftersom andra enklare alternativ finns. För bästa resultat, byt ut Apple TV: s trådlösa kort med ett PCI Express-minikort med högre hastighet för att hantera HD-video och uppgradera den inbyggda hårddisken. När du gör detta kommer du att hantera bestående felmeddelanden.

Alternativ till att använda Kodi med Apple TV

I takt med att Apple TV-plattformen har mognat och med introduktionen av appar för tvOS har nya appar dykt upp som kan hantera många av de uppgifter som tidigare var Kodis ansvarsområde. Till exempel är appar som Plex och Infuse stabila och fullt utvecklade alternativ till Kodis organisation och uppspelning av media som finns på dina filservrar eller dator. Om du är glad att experimentera med din Apple TV kan Kodi öppna en bred värld av ytterligare mediamöjligheter utanför ditt Apple TV-ekosystem.