Saltar al contenido

Så här lägger du till Safari -bokmärken på en iPhone eller iPod touch

18 de agosto de 2021
bookmark 5c59440ab7094e258842b967deaecf8b

Vad man ska veta

 • Gå till URL: en i Safari. Knacka Dela med sig > Lägg till bokmärke eller Lägg till i favoriter. Godkänn namnet och välj Spara.
 • Redigera och ordna om bokmärken genom att trycka på Bokmärken ikonen längst ner i Safari och välj Redigera under listan.

Den här artikeln förklarar hur du lägger till bokmärken på en iPhone eller iPod touch med Safari -webbläsarappen. Vi diskuterar också skillnaden mellan bokmärken och favoriter. Instruktioner gäller enheter med iOS 14 till iOS 10.

Hur man lägger till bokmärken i Safari för iPhone

Så här lägger du till ett bokmärke i Safari på din iPhone eller iPod touch:

 1. Öppna Safari och gå till webbadressen som du vill bokmärka.

 2. Knacka på Dela med sig ikon på botten av sidan. Det ser ut som en låda med en pil som pekar uppåt.

 3. I Dela med sig på menyn, tryck på Lägg till bokmärke. Ange ett nytt namn, om du vill, eller tryck på Spara för att spara bokmärket under det ursprungliga namnet.

 4. Alternativt kan du trycka och hålla ned Bokmärke ikonen (det ser ut som en öppen bok) bredvid Dela med sig ikon och välj Lägg till Bokmärke. Välj Spara för att spara bokmärket.

  tryck och håll ned bokmärkesikonen (det ser ut som en öppen bok) bredvid ikonen Dela och välj Lägg till bokmärke.

Hur man lägger till favoriter till Safari på en iPhone

Processen för att lägga till favoriter är liknande:

 1. Öppna Safari och gå till webbadressen du vill lägga till i din favoritlista.

 2. Knacka på Dela med sig ikon på botten av sidan. Det ser ut som en låda med en pil som pekar uppåt.

 3. I Dela med sig på menyn, tryck på Lägg till i favoriter. Ange ett nytt namn, om du vill, eller tryck på Spara för att spara webbadressen under det ursprungliga namnet.

  Tryck på Lägg till i favoriter på menyn Dela

Safari Bokmärken kontra Favoriter

Människor använder ofta orden bokmärken och favoriter omväxlande. Det finns dock en skillnad mellan de två mapparna i Safari -appen på iPhone och iPod touch. I iOS är en favorit en typ av bokmärken. Bokmärken på en iPhone eller iPod touch visas i en standard primärmapp i Safari, där alla bokmärkta sidor lagras. Allt som läggs till i den här mappen är tillgängligt via bokmärkesikonen i Safari så att du kan komma åt de sparade länkarna när som helst. Favoriter är en mapp som lagras i mappen Bokmärken. Det är den första mappen du ser när du öppnar Bokmärken. Du får inte snabbare tillgång till favoriter än till bokmärken på en iPhone eller iPod touch. Men på en iPad visas favoriterna som flikar högst upp på varje Safari -sida du öppnar, så du är en knapptryckning från någon av dem. Du kan lägga till ytterligare anpassade mappar till endera mappen för att organisera dina bokmärken på vilken iOS -enhet som helst. Det är också möjligt att lägga till bokmärkesgenvägar till startskärmen för iPhone eller iPod touch så att du direkt kan komma åt webbplatser utan att Safari först måste öppnas.

Hur man redigerar och ordnar bokmärken

Du kan redigera och ordna dina bokmärken på några sätt:

 • Om du vill visa och organisera mappar och bokmärken trycker du på Bokmärke -ikonen längst ned på någon Safari -skärm för att visa en lista med mappar och tryck sedan på Bokmärke flik.
 • För att redigera mappar, tryck på en mapp för att öppna den och visa de enskilda webbadresserna som sparats i mappen och tryck sedan på Redigera.
 • Om du vill ta bort en mapp eller ett bokmärke trycker du på röd minus- bredvid namnet.
 • Om du vill ändra ordning på mappar eller bokmärken drar du ikonen med tre horisontella linjer bredvid varje post uppåt eller nedåt.
 • Om du vill lägga till en mapp trycker du på Ny mapp längst ned på redigeringsskärmen.

Safari på iOS med knapparna Bokmärken och Redigera markerade