Saltar al contenido

Så här ställer du in gästläge på Google Home

29 de junio de 2021
GettyImages AndreySuslov 7b9fff55df2443fc994c91799035e352

Om du är obekväm att dela ut ditt Wi-Fi-lösenord till gästerna eller om du inte är säker på vad det är längre har ditt Google Home ett bättre alternativ. Gästläge låter dina vänner strömma sitt innehåll till din Google Home-högtalare, inget Wi-Fi-lösenord krävs.

Så här ställer du in gästläge på Google Home som värd

En värd ställer in gästläge, som en gäst kan gå med med hjälp av ljudtoner eller en PIN-kod som tillhandahålls av värden. Som värd måste din telefon eller surfplatta vara ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som ditt Google Home för att ställa in eller hantera inställningar för gästläge. Så här ställer du in gästläget som värd.

 1. Öppna Google Home-appen på din telefon eller surfplatta.

 2. Tryck på enheten (Google Home, Google Home Mini eller Google Home Max) och välj Redskap ikonen för att öppna enhetens inställningar.

  Google Home-app som visar en Google Home-enhet.

 3. Knacka Gästläge.

  Google Home visar platsen för gästlägesfunktionen.

 4. Växla Gästläge till På.

  Google Home-appar som visar hur man växlar på PIN-koden för gästläge.

När du inte längre vill aktivera gästläge växlar du inställningen till Av. Nu när du är redo att vara värd, så här ansluter en gäst.

Ansluta som gäst till ett Google-hem via ljudsignaler

En gäst kan ansluta med gästläget utan att ansluta till värdens Wi-Fi-nätverk. Den gästen måste dock vara ansluten till ett nätverk av något slag. Det kan vara ett gästnätverk hos värdens hem eller en mobil dataanslutning. Här är vad din gäst behöver göra:

 1. Öppna någon Chromecast-aktiverad app och knacka Kasta. Appar som tillåter Chromecast inkluderar Netflix, YouTube, Spotify, SoundCloud och många appar för TV-streamingtjänster.

 2. Välj Enhet i närheten. Du får en serie uppmaningar om att ansluta till din väns högtalare. Detta inkluderar högtalaren som skickar ut hörbara toner till din enhet för att ansluta de två och börja strömma innehåll.

 3. Be din värd att ge dig en PIN-kod så att du kan ansluta om anslutningen till ljudsignalerna inte lyckas.

Hur värden hittar en PIN-kod för vänner att gå med i gästläge på Google Home

När en vän inte kan ansluta automatiskt via ljudparning kan värden ge dem en PIN-kod som de anger manuellt. Det finns två sätt för en värd att hitta PIN:

 • Titta på PIN-koden på enhetskortet. För att hitta kortet öppnar du Google Home app, tryck på Upptäck fliken och titta på kortet för den enhet du behöver en PIN-kod för. PIN-koden finns under enhetens namn på kortet.
 • Använd Google Home app. Öppna appen och tryck på den enhet du behöver PIN-koden för. Tryck sedan på inställningar för den enheten. Knacka Gästläge, och du bör se PIN-koden under På av växla.

Din vän kan nu ange PIN-koden och ansluta till gästläge för ditt Google-hem.