Saltar al contenido

Så här stänger du av Apple CarPlay

8 de agosto de 2021
IMG 6349iPhoneXmockup 9c6f23d364044e40af43038d3100a571

Vad man ska veta

 • Med Apple CarPlay kan du synkronisera din iPhone med kompatibla fordon antingen via en trådlös anslutning eller med en kabel.
 • För att stänga av CarPlay, gå till inställningar > Allmän > CarPlay > knacka på det fordon du vill glömma och tryck sedan på Glöm den här bilen > Glömma.
 • Du kan också inaktivera CarPlay i Skärmtid inställningar så att den inte slås på för något anslutet fordon.

Den här artikeln behandlar två sätt att stänga av Apple CarPlay i iOS 14, iOS 13 och iOS 12, antingen med en inställningar alternativ eller genom innehållsbegränsningar.

Så här stänger du av CarPlay från inställningar

Du kanske vill stänga av Apple CarPlay av olika anledningar, inklusive att du kanske inte vill använda CarPlay. Oavsett anledning kan du stänga av CarPlay från inställningarna. När du stänger av den med dessa instruktioner kan du enkelt återaktivera den genom att återansluta CarPlay till din telefon.

 1. Gå till inställningar > Allmän och tryck sedan på CarPlay.

 2. På skärmen CarPlay trycker du på namnet på det fordon du vill glömma under Min bil alternativ. Om du ansluter till flera fordon kan du ha mer än en bil listad här, och om du vill stänga av CarPlay på dem alla måste du upprepa stegen för varje fordon. När du väljer att glömma ett fordon i din CarPlay-app måste du gå igenom processen att lägga till det igen för att komma åt det igen i framtiden.

 3. Knacka Glöm den här bilen.

 4. Tryck sedan på i bekräftelsemeddelandet som visas Glömma igen för att bekräfta att du inte längre vill använda CarPlay med detta fordon. När du trycker på Glömma fordonet kommer att tas bort från Apple CarPlay.

  Skärmdumpar av alternativen för att glömma en bil i Apple CarPlay.

Hur man inaktiverar Apple CarPlay helt

Om du inte använder CarPlay eller tycker att det är frustrerande att den startar varje gång du ansluter telefonen till din bil kan du inaktivera den helt. Förvånansvärt nog måste du dock gå igenom skärmtiden för att göra det. Om du väljer att stänga av CarPlay med den här metoden kommer du att inaktivera funktionen helt, så tills du går igenom dessa instruktioner och aktiverar CarPlay igen kan du inte använda den.

 1. Öppna din iPhone inställningar och tryck sedan på Skärmtid.

 2. På sidan Inställningar för skärmtid rullar du ner och trycker på Innehålls- och sekretessbegränsningar.

 3. I Innehålls- och sekretessbegränsningar, om du inte redan har aktiverat Innehålls- och sekretessbegränsningar, slå på den (knappen blir grön).

  Skärmdumpar som visar hur du aktiverar innehålls- och sekretessbegränsningar för iPhone.

 4. När dina appar visas som redigerbara hittar du och trycker på Tillåtna appar.

 5. Tillåtna appar skärmen, stäng av CarPlay. Detta hindrar den från att nås alls, både trådlöst och när telefonen är ansluten till en kabel. För att kunna använda CarPlay i framtiden måste du först slå på det här alternativet igen.

  Så här inaktiverar du CarPlay i begränsningar för innehåll och sekretess.