Saltar al contenido

Så här tar du bort din Google-köphistorik

16 de junio de 2021
how to delete your google purchase history 4690635 10 41c274eb08e940c38c070b81e26ab2a0

Om du använder Gmail kan Google spåra alla köp du någonsin gjort, även om det inte var ett köp från Google. Nästan allt du köper kommer med en bekräftelse eller ett kvitto via e-post. Varje e-postbekräftelse för flygbiljetter eller omladdning av ditt Starbucks-kort är något som Google lägger till i listan över senaste köp från Google. Lyckligtvis kan du radera denna köphistorik. Du behöver bara veta vart du ska gå. Google samlar in din köphistorik så att den kan göra sina appar och tjänster mer användbara för dig. Google kan använda flygbiljett-e-postmeddelanden för att hjälpa Google Assistant att påminna dig om när ditt plan ska avgå, eller så använder den din e-postbekräftelse så att Google Assistant kan påminna dig om din kommande resa.

Så här får du tillgång till din Google-köphistorik

För att se din Google-betalningshistorik och dina senaste köp behöver du bara logga in på ditt Google-konto och besöka Google-inköpssidan.

Här ser du alla dina senaste inköp, ordnade efter datum. Om du rullar ner kommer du att märka relativt nya köp, liksom de som sträcker sig så långt tillbaka som föregående år.

Så här tar du bort din Google-köphistorik

Om du inte vill att en registrering av alla dina inköp ska finnas på Googles servrar kan du radera inköp från din Googles köphistorik. Om du bara vill ta bort ett eller några inköp från Google Historik kan du göra det direkt från sidan med inköpshistoriken.

 1. Välj ett köp som du vill ta bort på sidan Google-köp.

  Google inköpsskärm med ett köp markerat

 2. Välj längst ned på sidan med betalningsdetaljer Ta bort köp.

  Google Inköp skärm med Ta bort köp markerad

 3. Ett popup-fönster förklarar att du måste ta bort det ursprungliga e-postmeddelandet för att ta bort köpet i historiken. Välj Visa e-post för att öppna e-postmeddelandet.

  Google Inköpsskärm med alternativet Visa e-post markerad

 4. E-postmeddelandet öppnas i ditt Gmail-konto. Välj soptunna ikonen högst upp i e-postmeddelandet för att radera den.

  Gmail öppnas med papperskorgen markerad

 5. Du kan behöva vänta mellan 24 timmar och några dagar, men nästa gång Google gör en genomsökning av inkorgen för inköp tas detta köp bort från listan över inköpshistorik.

Förhindra att Google använder din köphistorik

Tyvärr finns det inget sätt att radera alla inköp i din inköpshistorik i bulk. Det finns inget sätt att hindra Google från att skanna dina e-postmeddelanden och lägga till köp i den här listan. Det finns dock några viktiga saker att tänka på om Googles övervakningsaktivitet stör dig:

 • Listan över inköpshistorik är endast tillgänglig för dig när du är inloggad på ditt konto.
 • Det enda sättet att förhindra att nya objekt läggs till i din Googles köphistorik är att sluta använda Gmail.
 • Att hålla ditt Gmail-konto rent (töm alla e-postmeddelanden) förhindrar att något visas i din Google-köphistorik.
 • Du kan hindra Google från att använda din köphistorik i andra produkter och tjänster som det erbjuder.

För att förhindra att Google använder din privata köphistorik:

 1. Gå till Google.com och välj inställningar längst ned till höger på sidan.

  Google.com med inställningar markerade

  Se till att du är inloggad på ditt Google-konto.

 2. Välj Sökinställningar från menyn.

  Google.com-inställningar med sökinställningar markerade

 3. På sökresultatsidan, under Privata resultat välj Använd inte privata resultat. Detta hindrar Google från att använda din köphistorik i sina andra produkter och tjänster som Google Assistant eller Google Ads.

  Google.com-inställningar med Använd inte privata resultatinställningar markerade

  Om du ändrar den här inställningen blir appar som Google Assistant mindre användbara. Du får inte längre påminnelser om till exempel flygavgångar eller hotellbokningar.

Google-konto spårning

Även om Google spårar din inköpshistorik baserat på inkommande e-postkvitton är det viktigt att komma ihåg att informationen är privat och endast Google har tillgång till den. Om denna form av spårning fortfarande stör dig är det enklaste sättet att hantera det att hålla din Gmail-inkorg tom för alla e-postmeddelanden. Eller om det faktum att Google försöker spåra all din aktivitet stör dig väldigt mycket kan du överväga att söka efter en alternativ e-posttjänst.