Saltar al contenido

Så här tar du bort ett Snapchat-konto

23 de junio de 2021
GettyImages 646800044 a992e31964044d809b990ffa1de07fc3

Om du går in i dina Snapchat-inställningar i mobilappen hittar du inget som tar dig igenom processen för hur du tar bort ditt Snapchat-konto. Oroa dig inte – det är möjligt att radera ett Snap-konto, men du måste göra det från en webbläsare. Du kan också avaktivera Snapchat tillfälligt om du bestämmer dig för att du vill ta tillbaka den. Du måste faktiskt inaktivera ditt konto först innan du kan radera det permanent.

Varför inaktivera eller ta bort ett Snapchat-konto?

Du kanske vill inaktivera och sedan ta bort ditt Snapchat-konto om:

 • Du knackar inte längre eller chattar med vänner, öppnar snaps eller chattar från vänner, lägger in historier eller tittar på vänner.
 • Du vill ändra ditt Snapchat-användarnamn.
 • Du har för många vänner och vill börja om med ett nytt konto, snarare än att gå igenom dem alla och ta bort dem.
 • Du vill sluta använda Snapchat på grund av intresseförlust, obehagliga upplevelser, en långvarig digital avgiftning, en förändring av prioriteringar etc.

Om du är orolig för att dela för mycket information på Snapchat kan du ändra flera av dina sekretessinställningar för att göra ditt sätt att ansluta och informationen du delar mer privat. På så sätt behöver du inte ta bort ditt konto och starta ett nytt.

Hur du inaktiverar eller tar bort ditt Snapchat-konto

 1. Navigera till accounts.snapchat.com i en webbläsare och logga in på ditt Snapchat-konto. Om du har inloggningsverifiering aktiverad skickas en kod till din mobila enhet som du måste ange i det angivna fältet för att kunna logga in.

 2. Välj under Hantera mitt konto Ta bort mitt konto.

 3. Ange dina inloggningsuppgifter i fälten på följande sida och välj Fortsätta.

  En skärmdump av Snapchat.com.

  När du har inaktiverat ditt konto kommer dina vänner inte att kunna interagera med dig alls via ditt konto. Var noga med att du vill göra detta om du vill fortsätta med strimmor, poäng eller andra konversationer.

 4. På nästa sida får du ett meddelande om att ditt konto håller på att inaktiveras.

  En skärmdump av Snapchat.com.

  Om du öppnar mobilappen bör du märka att din avaktiveringsfråga har gjort att du loggas ut automatiskt.

 5. För att permanent ta bort ditt Snapchat-konto måste du vänta i 30 dagar efter att du har inaktiverat ditt konto. Ditt konto raderas sedan automatiskt.

Hur du återaktiverar ditt Snapchat-konto

Om du ändrar dig om att ta bort ditt Snapchat-konto kan du alltid återaktivera det, förutsatt att du gör det inom 30 dagar efter att du har inaktiverat det. För att återaktivera det är allt du behöver göra att logga in på ditt Snapchat-konto med ditt användarnamn (inte din e-postadress) och ditt lösenord. Om du nyligen avaktiverade ditt konto och försöker återaktivera det kan du behöva vänta en liten stund tills avaktiveringsprocessen är klar, vilket kan ta upp till 24 timmar (enligt Snapchat). Om du har verifierat din e-postadress i ditt konto bör du få ett e-postmeddelande som meddelar dig när ditt konto har inaktiverats. När du har fått det här kan du fortsätta och logga in på ditt konto för att återaktivera det.