Saltar al contenido

Samsung-appar för TV-apparater – vad du behöver veta

24 de julio de 2021
what are samsung apps 1847425 30802e31493c438e8455a8ca17457a38

Sedan introduktionen av sin första Smart TV 2008 har Samsung parlayed sin upplevelse med smartphone-appar som ett sätt att utöka kapaciteten hos sina TV-apparater för att inte bara ge en tittarupplevelse från TV-sändningar, kabel, satellit, DVD och Blu-ray Skivor, men får också tillgång till ett överflöd av internetströmningskanaler och andra smarta funktioner. För att få tillgång till smarta funktioner behöver TV: n anslutas till internet. Alla Samsungs smarta TV-apparater tillhandahåller Ethernet och Wifi så att anslutningen till en internettjänsterouter är bekväm och enkel.

Samsungs strategi för smart TV

Med sitt paraply «Smart Hub» -gränssnitt har TV-tittaren inte bara effektiv tillgång till TV-inställnings- och inställningsfunktioner, utan även internetströmningstjänster, som Netflix, Vudu och YouTube, samt en fullständig webbläsare och, beroende på modellen, sociala tjänster, såsom Facebook, Twitter, etc.

Från och med den 1 december 2019 kanske Netflix-appen inte fungerar på Samsung Smart TV-apparater från 2010 och 2011. Om din TV påverkas ser du ett meddelande på skärmen. Från och med 2019 års modell inkluderar Samsung iTunes som en del av det är Samsung Apps urval. Det kan också läggas till på Samsungs smarta tv-modeller 2018 via en firmwareuppdatering.

Samsung Smart TV iTunes

Det handlar om apparna

Idén med Smart TV i allmänhet och Samsungs strategi, i synnerhet, är att erbjuda inbyggda appar som är tillgängliga på din TV, på samma sätt som vi använder appar på en smartphone. När du tittar på din Samsung Smart TV-meny ser den ut som en smarttelefonskärm från Samsung (eller ett annat märke).

 • Samsung Smart TV-plattformen har några av de mer populära apparna förinstallerade, med mer tillgängliga som kan laddas ner från Samsung App Store.
 • Ytterligare appar kan nås via TV: ns Smart Hub eller skärmmenyn (leta efter och klicka på ikonen i menyraden som bara säger «Appar» eller symbol som ser ut som fyra små TV-skärmar inne i en fyrkant).

För att lägga till nya appar måste du skapa ett Samsung-konto.

 • Appval är grupperade i olika kategorier (Vad är nytt, mest populärt, video, spel, sport, livsstil, information och utbildning).
 • Ytterligare appar som inte listas i de angivna kategorierna kan hittas med hjälp av Sök, som vanligtvis finns i det övre högra hörnet på appmenyskärmen.
 • Om du hittar en app genom en kategori eller sökning som du vill lägga till, klicka på den och välj Installera.

Samsung Smart TV Lägg till apparprocess

Samsung Smart TV Lägg till apparprocess.
Även om de flesta appar kan laddas ner gratis, kan vissa kräva en liten avgift, och vissa gratisappar kan också kräva ytterligare prenumerationsavgifter eller betala per visning för att få tillgång till innehåll. Tillsammans med de populära appar som passar TV: ns stora skärm, som Netflix, Vudu, Hulu och YouTube, finns det musikappar som Pandora, iHeart Radio, Spotify och andra unika appar kan baseras på spel eller appar som körs på andra enheter. Det finns också appar för att ansluta direkt till dina Facebook- och Twitter-konton.

Smart TV som ditt livshub

Samsungs mål är att göra det möjligt för deras TV-apparater att vara navet i vårt hemliv.

 • Vi skulle inte behöva springa till vår dator för att kolla på Facebook eller Twitter eller för att publicera vår status.
 • Vi borde kunna slå på TV: n och ha tillgång till filmer och TV online utan någon annan enhet.
 • Vi borde kunna få en mängd olika innehåll som hjälper oss i vårt dagliga liv – från morgonövningar till timme för timme väder och aktuella trafikrapporter som hjälper dig att bestämma hur du ska planera din dag.

Exempel på hur Samsung Smart TV-appar kan hjälpa ditt dagliga liv är:

 • Du kan slå på din Samsung TV när du står upp på morgonen. En app leder dig genom yogaställningar (som Bea Love Yoga), eller så kan du välja ett mer allmänt hälso- och fitnessalternativ med Fit Fusion.
 • Du kan växla till en annan app (som AccuWeather), och med en blick kan du hålla koll på tid och datum, se och få en timme för timme väderprognos för dagen.
 • Du kan också få väder- och lokal trafikinformation från Dashwhoa, liksom de senaste affärsnyheterna och marknadsrapporterna från appar som Bloomberg eller Market Hub.
 • För att ge dig fritidsaktiviteter, förutom alla underhållningsappar, finns det också flera spel för vuxna (Playworks, Easy Pool och Jumbled Words), familjer (Monopol) och barn (Angry Birds, Monkey Madness, El Dorado ).
 • Du kan också följa din favoritsport med appar som baseboll (MLB.TV), Ultimate Fighting (UFC.TV) eller fiske (fiske-TV).

Med flera hundra appar tillgängliga för vissa modeller finns det några som sticker ut. Samsung-appar ingår också i Samsungs Blu-ray- och UHD-Blu-ray-spelare. Beroende på år och modell kan valet dock vara mer begränsat än på Samsungs smarta TV-apparater.

Samsung-appar på Blu-ray och Ultra HD Blu-ray-spelare

Mer än Internet Streaming

Förutom streaming-appar, beroende på år och modell, kan Samsungs smarta TV-ägare kanske se innehåll som lagrats på nätverksanslutna datorer och mediaservrar via Samsung SmartView (tidigare AllShare / AllShare Play eller SmartLink).

Samsung SmartView Media Sharing Exempel

Samsung SmartView Media Sharing Exempel.

Vad allt detta betyder är att TV: n inte bara är ett sätt att ta emot TV-program över-the-air, kabel / satellit, utan kan strömma media från ditt hemnätverk och internet utan att behöva ansluta en extra extern låda, t.ex. en Roku, Apple TV, Amazon Fire TV eller Google Chromecast, såvida det inte finns en specifik tjänst (eller tjänster) som inte är tillgängliga via Samsung Apps.

Smart hemkontroll

Förutom underhållnings- och livsstilsappar och tillgång till innehåll lagrat på datorer och andra nätverksenheter, har Samsung tagit konceptet «vårt hemliv» ännu längre med sin SmartThings-appplattform, som gör det möjligt för utvalda Samsung Smart-TV-apparater att användas för att styra kompatibla smarta hem-enheter. Denna funktionalitet använder en kombination av appar och valfria externa tillbehörsenheter som arbetar tillsammans för att styra saker som belysning, termostater, säkerhetsenheter och apparater och se deras status på TV-skärmen. SmartThings Mobile App och ytterligare utrustningsköp krävs.

Samsung Smart TV-integration med SmartThings

Poängen

Samsungs införlivande av en appplattform i deras TV-apparater ger användarna utökad åtkomst till innehåll och meningsfull interaktivitet som gör att TV: n kan bli en del av deras livsstil.

Samsung Smart TV Lifestyle Image

Samsungs appval är inte bara en av de mest omfattande som finns på en Smart TV, men apparna är också lätta att använda och hantera. Beroende på vilket modellår din Samsung Smart bestämmer hur Smart Hub kan se ut, vilka appar som kan vara tillgängliga och hur du får åtkomst till och hanterar dem. Från och med modellåret 2018 innehåller Samsung Smart TV-apparater Bixby Voice-kontroll som kan användas för att navigera i TV- och innehållsfunktioner, inklusive appåtkomst och hantering. Support från Alexa och Google Assistant ingår också från och med 2019 års modell (Amazon Echo eller Google Home-enhet krävs). Endast Samsung 3D-TV-apparater (som inte längre tillverkas) kommer att kunna komma åt appar som erbjuder 3D-innehåll, och om du inte har en Samsung UHD LED / LCD eller QLED Smart TV kommer du inte att kunna komma åt några appar som ger 4K-innehåll. Viss apptillgänglighet kan också vara begränsad beroende på region eller land.