Saltar al contenido

Samsung Apps-systemet för smarta TV-apparater och Blu-ray-skivspelare

25 de julio de 2021
samsung apps on tv example ku6300 9878fad21e9c4f13863c9db4954b5449

De flesta Samsung-smarta TV-apparater och Blu-ray-spelare är förinstallerade med ett antal Samsung-appar för att utöka dina hemunderhållningsalternativ. Samsung Apps System, även känt som Samsung Smart Hub, låter dig komma åt innehåll från källor som Netflix, Hulu, YouTube och Spotify direkt på din TV. Du kan också handla, spela spel, läsa nyheter eller välja bland en mängd andra uppgifter.

Hur man använder Samsung-appar

Många Samsung-TV-apparater och Blu-ray-spelare innehåller appar som du kan hitta på smartphones och surfplattor. Det kanske inte är omedelbart uppenbart hur man hittar och använder Samsung-appar på din nya TV eller Blu-ray-skivspelare, och det finns ingen Samsung-appknapp på fjärrkontrollen. Vår Samsung-apphandledning beskriver hur du får åtkomst till, konfigurerar och laddar ner appar för smarta Samsung-enheter. Eftersom Samsungs appplattform har förändrats genom åren förklarar vi hur man använder äldre och nuvarande versioner också.

Typer av Samsung-appar

Det finns hundratals appar tillgängliga för användare av Samsungs smarta TV-apparater och Blu-ray-skivspelare, inklusive appar för shopping, resor, sport, hälsa och fitness och till och med spel. Du kan också hitta livsstil, utbildning och informationserbjudanden för musik, videor, väder, nyheter och mer. Ta reda på mer om vilka typer av tillgängliga appar och få scoop på vilka som är värda. Från och med den 1 december 2019 kanske Netflix-appen inte fungerar på smarta TV-apparater från 2010 och 2011. Om din TV påverkas ser du ett meddelande på skärmen.

De bästa Samsung TV-apparna

Samsungs smarta plattform (Smart Hub) erbjuder ett överflöd av appar att välja mellan på din nya Samsung smart-TV eller Blu-ray-skivspelare. Precis som med TV-kanaler finns det utan tvekan några som du förmodligen är mer intresserad av än andra. Kolla in några av de populära appar som vi har funnit vara de mest praktiska och roliga.

Samsungs Tizen-operativsystem

Samsungs Smart Hub-plattform gör smarta TV-apparater enkla att använda, men med hård konkurrens från andra system, som LG: s WebOS, Vizios SmartCast, Sonys Android TV, Roku TV och andra, är trycket på att hålla jämna steg. Kolla in hur Samsungs partnerskap med Tizen gör det lättare att komma åt och hantera Samsung-appar.

Från AllShare till SmartView: förenklad mediastreaming

Appar är inte bara för åtkomst till strömmande innehåll från internet. Samsungs AllShare och SmartView bygger på Smart Hub-plattformen genom att låta användare komma åt bilder, videor och ljudinnehåll som lagras på datorer, mediaservrar och andra kompatibla enheter som är anslutna i ditt hemnätverk. Kolla in detaljerna.

Samsungs Smart TV-webbläsare

Förutom traditionella streamingappar erbjuder Samsung också en inbyggd webbläsare på sina smarta TV-apparater, men dess kapacitet är begränsad jämfört med den webbupplevelse du får på en PC, bärbar dator eller smartphone. Du kan dock förbättra surfupplevelsen på din Samsung smart-TV.

Samsungs SmartThings Home Control-funktioner

Samsung-appar är utmärkta för åtkomst till online-streaminginnehåll, och Samsung AllShare tillåter delning av lokalt anslutet innehåll från PC och mediaservrar. Samsung lyfter smart-TV / app-upplevelsen ytterligare med möjligheten att styra och hantera andra enheter i ditt hem, inklusive belysning, lås, termostater och välja hushållsapparater och föremål. Kolla in detaljerna på Samsungs SmartThings-plattform.

Ta bort appar du inte vill ha

Samsung erbjuder många appval. Det kan dock hända att du vill radera en eftersom du inte gillar den eller inte tycker att den är mycket användbar. Det kan också hända att du har slut på lagringsutrymme för att lägga till fler appar. Beroende på ditt Samsung TV- eller Blu-ray-skivspelare modellår kan det exakta utseendet och stegen som behövs för att radera appar variera något.