Saltar al contenido

Scratch Your Itch for Twitch på switchen

24 de abril de 2022
twitch1 80147ffdd72145a3b7e46f9bab4efd9a

Om du äger en Switch och gillar att titta på Twitch-strömmar har du tur för nu kan du göra det senare på det förra. Nintendo och Twitch har precis släppt streamingappen till eShop, vilket gör att alla plattformens livestreams och sändningar kan ses via den lilla konsolen i antingen dockat eller handhållet läge.

Haken är (åtminstone för nu) att du bara kan använda appen för att titta på streams och videor. Du kan inte kommentera livestreams och du kan inte streama ditt eget spelande via appen. Det är dock ett annat sätt för människor att titta på Twitch-strömmar på sin TV, och handhållet läge ger en större bärbar skärm än en smartphone. Så långt reaktionen på Nintendos meddelande på Twitter har varit en ganska jämn blandning mellan spänning och ambivalens. Vissa användare ser inte så mycket av poängen med appen, medan andra ser fram emot att se sina favoritstreamers på sina TV-skärmar.

Twitch-appen körs på Nintendo Switch

Många påpekar också att Switchen är nästan fem år gammal och att den fortfarande inte stöder Netflix. Twitch-appen är tillgänglig som en gratis nedladdning på Switch eShop just nu och har en filstorlek på 31 MB (ifall du är orolig för lagringsutrymme).