Saltar al contenido

ShelbyRenae: Bygga ett strömmande imperium med äkthet

27 de junio de 2021
ImagefromiOS 9a95e65871f04396b53fda8e27a7c2c8

Drottning av «flickorna och bögarna», ShelbyRenae är en kraftfull turné för att forma en gemenskap av icke-traditionella spelare med sitt eget personliga varumärke av TikTok-finess och kvick rapport.

«Vem som helst kan vara skapare; vi är inte speciella», sa hon i en e-postintervju med Lifewire. «Jag hade alltid strävat efter att bli en YouTuber, men jag tror att jag som många bara såg det som något som var orealistiskt …» «[H]tack vare tanken på att streama, jag var som, jag kan i princip bara sitta där och spela ett spel, och om en person kommer och säger hej kan vi vara vänner … Inom bara några få strömmar hade jag en handfull människor och slutade bli kär i det. «Medan hon blev kär i streaming blev publiken kär i henne. Hon har kultiverat en enorm, dedikerad följd över sociala medieplattformar. Hon har samlat 1,2 miljoner följare på hennes TikTok ensam och över 550 000 prenumeranter mellan hennes Twitch- och YouTube-närvaro.

Snabb fakta

  • namn: ShelbyRenae
  • Ålder: 24 år gammal
  • Från: Född i Kalifornien men främst uppvuxen i Idaho efter att hennes familj bestämde sig för att flytta från Golden State för att bosätta sig i en mer blygsam gemenskap i Mellanvästern.
  • Slumpmässig glädje: Party central! ShelbyRenae älskar ett bra partyspel. Att växa upp, bland några av hennes favoriter inkluderade Mario Kart och Rock Band. Hon började PC-spel med juggernaut MMORPG, World of Warcraft.
  • Nyckeltal eller motto att leva efter: «Du kan aldrig vinna eller förlora om du inte kommer att köra loppet.»

Spel för livet

Påverkare och spirande personligheter i sociala medier var en integrerad del av Renaes unga liv som växte upp i den lugna förorten Idahos naturliga oas i det orörda, ojämna landskapet. Ursprungligen en kalifornisk, det var här i de soliga kullarna där hennes kärlek till spel föddes. Spel blev en fascination ganska tidigt för både Renae och hennes syster. Hennes föräldrar samtyckte och köpte duon ett par matchande Game Boy-färger till jul när hon bara var 5 år gammal. «Vi hade också en familjedator som min pappa använde för jobbet, och vi hade några gamla CD-spel som min syster och jag skulle slåss om att spela», minns hon. Hennes far var en datorteknik med sin egen reparationsverksamhet, så tekniken var en integrerad del av deras uppväxtliv.

Hennes mamma, en bankir, skulle inrätta ett helt rum tillägnad deras «spelberoende» under Renaes tidiga tonåren, där hon och hennes syster kunde gå vilse i de fantastiska världarna i deras favoritspel. Bara några år senare sparade hon upp för att köpa sina gamla spel, konsoler och datorer, och så småningom plockade hon upp streaming som inget annat än en hobby. Lite visste hon, hon skulle bli en av de innehållsskapare hon växte upp och älskade, som nu avskaffade komediespelare och självutnämnda troll MsHeartAttack. «Jag kommer ihåg att jag njöt av hennes innehåll, och det liknar det innehåll jag gör idag», sa hon och redogjorde för sin koppling till spelinnehållsskapare. «Hon inspirerade mig definitivt. Det var första gången jag såg en kvinna befann mig i att äga röstchattar, och det lyckades jag.»

Skapar komfort

Hennes streamingkarriär startade officiellt den 17 oktober 2014, efter att hon arbetat upp nerverna för att trycka på «Go Live!» och starta sin första Twitch-ström. Det var en långsam start, men hon fick den eftertraktade Twitch Partner-statusen på mindre än ett år. Streaming var inte alltid lätt för Fortnite eldstaden. Det var svårt att hitta hennes fot. Renae påminner om ett inledande ostadigt strömmande schema mellan intermittenta pauser och en publik i riktigt väder med höga och låga nedgångar. «Jag har tagit en hel del pauser och till och med bytt mellan strömmande plattformar innan jag inkluderat betalda erbjudanden eller bara utforskat mina alternativ, men jag hamnar alltid tillbaka på Twitch», sa hon. I det lägsta skulle ett årslångt slut leda till att hon återvände till den figurativa kyrkogården. «Alla [in my audience] var ganska mycket borta. «Hennes räddande nåd var inte en välkänd spelsida. Det var TikTok. Hennes flickvän presenterade henne för appen och nu är det hennes största plattform. På mindre än ett år har hon samlat en enorm följd på kort -form videoapp.

Twitch Streamer ShelbyRenae

Lite tidigare, tillbaka 2018, började hon också krossa YouTube-videor med innehåll borttaget från sina timmar långa strömmar. Denna nya skörd av anhängare fick streameren att ägna om sitt liv till att skapa innehåll på heltid. «Jag älskar att vara deras tröstskapare», sa streameren. «Vare sig det är att kasta mina videor eller lurar i mina strömmar, det matar min själ att vara det för ens en person.» Renae tog ett hopp av tro, och efter 6 1/2 år har det blivit mer än värt det, sa hon. Med ett flexibelt schema och en karriär centrerad kring hennes favorithobby. En massa virala videor kommer att göra det. Hennes TikTok har ackumulerat 30 miljoner gillanden, med hennes toppvideo som enbart fick 19,2 miljoner visningar, allt tack vare hennes typiska droppande sarkasm och livfulla humor. Hennes resa till digital stjärna har varit en stenig resa, och hon är den första som erkänner det, men hon är bekväm där hon är och har inga planer på att sakta ner. «Det är viktigt att fortsätta arbeta med det när ingen klappar. [I]Det är också viktigt att inte lägga alla dina ägg i en korg och prova olika plattformar eftersom vissa är lättare att växa på än andra, «avslutade hon. Hennes mest uppmuntrande råd till kommande innehållsskapare?» Var äkta! «När allt kommer omkring, det var så hon fångade miljoner hjärtan och hoppas fånga en miljon fler.