Saltar al contenido

Skapa ett webbfotogalleri

16 de agosto de 2021
black businesswoman working on computer 597316711 5c0053be46e0fb000130e447

Med webben och lite mjukvara är det lättare än någonsin att dela dina bilder med någon online, även om du inte kan HTML och aldrig har skapat en personlig webbsida tidigare! Det finns massor av programvara som automatiskt kan skapa fotogallerier för webben. Mycket av denna programvara är gratis, eller så kanske du hittar den här funktionen inbyggd i de grafikprogram du redan äger. Många fotoredigerare och bildhanteringsverktyg inkluderar webbpubliceringsfunktioner dessa dagar.

Verktyg för att automatisera ditt webbgalleri

Nedan följer en sammanfattning av självstudier för att skapa webbfotogallerier i populär programvara, plus länkar till mer programvara med funktioner för att skapa HTML -fotoalbum och miniatyrindexsidor, alla komplett med hyperlänkar och redo att ladda upp. Med följande information och hjälp av andra guider har du ingen ursäkt för att inte dela dina favoritsamlingar online.

  1. JAlbum: JAlbum är inte bara rimligt prissatt, det är också laddat med funktioner och är kompatibelt med flera plattformar. Det finns knappast någon anledning att leta någon annanstans.

  2. Så gör du för att skapa en mängd olika grafik: Steg-för-steg-instruktioner för att skapa grafik i Photoshop.

  3. Gratis fotoredigerare online: Hitta gratis fotoredigerare online för att hjälpa dig att förbättra eller justera dina foton för webben.

  4. Webbredigeringssviter: Programvara för att generera HTML för ett webbfotogalleri och webbsidor.

  5. Fotoredigeringsverktyg för Macintosh: Gratis programvara för Macintosh som låter dig redigera foton för webben.

  6. XnView batchbearbetningsverktyg: Denna programvara kan automatisera en mängd olika grafikbehandlingsuppgifter och inkluderar funktioner för att skapa webbgallerier.

  7. Gratis webbhotell för fotobloggning: Om du inte vill besväret med HTML och FTP är det mycket enkelt att skapa en fotoblogg (webblogg) för att lägga upp dina foton på webben.

Hitta en webbhotellleverantör

När du har skapat ditt fotogalleri behöver du fortfarande hitta en webbhotellleverantör och ladda upp HTML-filer och bilder. Du kanske till och med vill lära dig tillräckligt med HTML för att förbättra dina sidor och ge dem en mer personlig känsla.