Saltar al contenido

Supernatural VR Fitness App tar dig runt om i världen

16 de junio de 2021
HIW Main d13b4cdb37ee46bea4900abb57ccc005

Viktiga takeaways

  • Supernatural är den mest uppslukande träningsappen för virtual reality jag någonsin har provat.
  • De destinationer du kan välja att träna i appen inkluderar Machu Picchu-ruinerna.
  • Landskapet är så fantastiskt att jag ibland bara ville se mig omkring istället för att träna.

Jag gör knäböj på Kinesiska muren. Utsikten är fantastisk och jag har inte ens lämnat mitt hus tack vare Supernatural, den mest uppslukande virtual reality-appen jag någonsin har provat. Supernatural försöker kasta allt i en enda fitnessupplevelse. Det har fotorealistiska landskap, bultande musik och dagliga träningspass med tränare. Blandningen av alla dessa element fungerar för det mesta exceptionellt bra för att hålla dig i rörelse och distraherad, till den punkt där du inte märker att du tränar. Jag använde Supernatural på mitt Oculus Quest 2 VR-headset, och det var upp till utmaningen att återge all grafik som behövs. Oavsett om du studsar med en väsentlig plastmaskin som är fastspänd i ansiktet är det ett utseende du vill ha, men det är upp till dig.

Billigare än ett gym?

Med koronaviruspandemin fortfarande i full gång har jag inte varit på gymmet på nästan ett år. Supernatural är en del av mina försök att se om jag kan få samma träning som jag haft utan att betala en rejäl månadsavgift. Naturligtvis är VR-träning inte heller gratis. Oculus kostar $ 299, plus Supernatural debiterar $ 19 / månad efter en 30-dagars gratis testperiod, eller $ 179 per år. Grafiken i Supernatural är dock ett under att se. Landskapet är som inget annat jag har sett i det visserligen begränsade urvalet av VR-träningsspel. De destinationer du kan välja att träna i inkluderar Galapagos Isabela Island, Etiopiens vulkan Erta Ale och Machu Picchu-ruinerna. Landskapet är så fantastiskt att jag ibland bara vill se mig omkring istället för att träna.

Jag började med en intro-session som visade mig hur jag kan röra mig i spelet. En rak triangel betyder att du ska huk igenom den. En triangel vriden åt vänster eller höger innebär att du ska springa igenom motsvarande sida. En lärare dök upp på en yogamatta flytande i rymden. Samma lärare guidar dig genom en uppvärmning före varje session, och deras röst ger dig tips när du går igenom träningen.

Bryt ballongerna

När jag väl gick in i spelet blev mina Oculus-kontroller två batonger, en svart och en vit. Jag krossade och slog bort ballonger med stavarna i motsvarande färg. Futuristiska, glödande trianglar rusade mot mig, en signal om att jag skulle huka mig eller springa igenom dem. En tränare vägde in med tips när jag tränade, men jag höll också ett öga på mina mätvärden. Appen kalibrerar din längd, armspännvidd, knäböjsdjup och lungor. Jag är inte säker på att varje rörelse spårades exakt efter mina ansträngningar i praktiken, men det var tillräckligt nära att det inte spelade någon roll. «Blandningen av alla dessa element fungerar för det mesta exceptionellt bra för att hålla dig i rörelse och distraherad.» Jag var glad att kunna para ihop min pulsmätare med appen. Jag fick träningssammanfattningar som visade noggrannhet, rörelser och kraft jag använde under varje session. Det finns också en gemenskapsfunktion i Supernatural-appen som låter dig dela dina träningspass och hitta ditt märke på ledartavlan varje vecka. Jag tyckte om att använda Supernatural-appen, men jag är inte säker på att det är något jag skulle hålla fast vid som en vanlig träningsrutin. Denna motvilja har ingenting att göra med den fantastiska designen och tydlig detaljuppmärksamhet som utvecklarna överdrivit i appen.

Bryta träningsballonger med en svart fladdermus i Supernatural's VR-fitnessapp

Problemet är att Oculus-headsetet i sig inte är tillräckligt bekvämt för att vara något jag vill ha fast i ansiktet medan jag svettas och lungar. Jag var ständigt tvungen att justera headsetet eftersom det halkade och tog mig ur ögonblicket när jag försökte koncentrera mig på träning. Jag använde också hörlurar eftersom Oculus-högtalarna är svaga, så jag var tvungen att hantera en extra sladd och hörlursremmarna. Trots mina reservationer fann jag att Supernatural var en värdig pandemisk träningspartner. Om du är på staketet om det, är det värt att försöka för bilderna ensamma.