Saltar al contenido

Tips för att förstärka en digital TV-signal

27 de junio de 2021
amplify digital tv signal 3276115 c51983bec9ea4ec0ad0d447a52cfdc6a

Om du använder en antenn för att ta emot OTA-tv-sändningar, har du förmodligen märkt några skillnader mellan analoga och digitala signaler. Till att börja med ger digital en bredare skärm, kanalnummer med decimaler, användning av DTV-omvandlarboxar och så vidare. En annan osynlig skillnad kan också orsaka förlorad eller inkonsekvent mottagning: Digitala signaler är mycket svagare än analoga.

Denna information gäller förstärkning för tv-apparater från olika tillverkare, inklusive LG, Samsung, Panasonic, Sony och Vizio.

Analog mot digital TV-signal

Med tanke på identiska sändningsförhållanden kommer en digital TV-signal inte att gå så långt som en analog eftersom markbundna begränsningar hindrar digital mer än analog. Saker som påverkar mottagningen inkluderar tak, väggar, kullar, träd, vind, berg och andra hinder. En digital signal är så känslig att en person som går framför den kan slå den offline. Som jämförelse tar en analog signal mer störningar att släppa. För att få en kvalitetsbild över luften behöver du en bra signal för att komma in i TV-mottagaren, oavsett om det är inom TV: n eller en digital omvandlingsbox. Under vissa omständigheter kan du göra allt rätt och ändå inte få en signal. Eller så kan du uppleva för mycket signalförlust medan den digitala TV-signalen går från antennen till mottagaren. Oavsett fall är förstärkning eller förstärkning av signalen en potentiell lösning på ditt mottagningsproblem.

Behöver du förstärkning?

De kritiska kriterierna för förstärkning är att du har en befintlig signal som din TV-antenn tar emot. Om antennen har en signal kan förstärkning vara ett botemedel mot intermittent signalförlust. Om antennen inte tar upp en signal kommer inte förstärkning att lösa ditt problem.

Hur förstärkning av en digital TV-signal fungerar

En förstärkare använder el för att utnyttja TV-signalen och skicka den på väg med en elektrisk boost. DTV-signalen kan färdas längre med mer kraft, vilket borde ge en konsekvent bild. Förstärkning garanterar inte att alla fall av dåligt mottagande kan åtgärdas, men det är ett alternativ. Det är inte heller en fix för att få en TV-signal när det inte finns någon. Med andra ord utökar en förstärkare inte antennens räckvidd; det ger bara signalen ett tryck på vägen från antennen till den digitala mottagaren (TV, DTV-omvandlare, etc.). Förhoppningsvis är detta tryck tillräckligt för att få en bra signal till TV-mottagaren. Förstärkta produkter kostar vanligtvis mer än icke-förstärkta produkter. Det är alltid bra att felsöka några scenarier som kan leda till signalförlust innan du går till affären och spenderar pengar på en produkt som kanske eller kanske inte löser ditt problem.

Felsök mottagningsproblem först

Använder du en splitter, RF-modulator eller A / B-omkopplare? Dessa är standardkomponenter, särskilt om du försöker titta på och spela in två kanaler med en DTV-omvandlarbox. Problemet är dock att de minskar styrkan i den digitala signalen. Förstärkning kan öka signalen över den miniminivå som dina komponenter behöver för att ge en bra bild. Om du använder en utomhusantenn, titta på vilken typ av koaxialkabel som är ansluten mellan antennen och ledningen som går in i huset. Din koaxialkabel kan orsaka en dålig signal som kommer in i huset. Denna typ av signalförlust är dämpning, en mätning av signalförlust över ett avstånd. När det gäller koaxialkablar hänvisar vi till RG59 och RG6. RG6 är i allmänhet mer digitalvänlig än RG59, så den här typen av kabel kan vara orsaken till din dåliga signal. Att byta kabel till RG6 (helst fyrskärmad RG6 med guldpläterade kontakter) kan lösa ditt mottagningsproblem utan att använda en förstärkare. Naturligtvis är det förmodligen lättare att köpa en förstärkt produkt än att byta ut koaxialkabeln i ditt hus. Din nuvarande antenn kan vara orsaken till en dålig bild. Du kan också försöka justera antennen.

Att köpa en förstärkare

Förstärkare eller TV-signalförstärkare finns ofta i antenner, men du kan också köpa dem som en fristående enhet. Produktförpackningar annonserar vanligtvis en produkt som förstärkt eller kraftfull. Om du ser en dB (decibel), vet du att den förstärks. Precis som du kan övervattna växter kan du förstärka en digital tuner. Det liknar att blåsa ut stereohögtalare genom att höja volymen för högt. Den svåra delen är att det är svårt att mäta vad som är för kraftfullt för din tuner. Vissa experter vi har talat med rekommenderar förstärkning runt 14 dB. Om du kan, köp en produkt med en justerbar dB-inställning. Om du köper en förstärkt antenn, se till att du har rätt antenn innan du ansluter strömmen.