Saltar al contenido

Tips och tricks för ‘ARK: Survival Evolved’

11 de agosto de 2021
ARKscreen2 568ab7895f9b586a9e74f8b6

Tycka om Minecraft, Ark överlevnad utvecklad är ett spel om att utforska, samla, bygga och överleva i naturen. Denna guide täcker fuskkoder och allmänna överlevnadstips för ARK på alla plattformar. Informationen i denna artikel gäller Ark överlevnad utvecklad för PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC och mobila enheter.

 

Så här aktiverar du administratörskommandon för ARK

Alla versioner av ARK stöder fuskkoder, även kallade adminkommandon. Hur du kommer åt administratörskonsolen beror på vilken plattform du använder:

  • PS4: Pausa spelet och tryck på L1 + R1 + Fyrkant + Triangel.
  • Xbox ett: Pausa spelet och tryck på LB + RB + X + Y.
  • Växla: Pausa spelet och tryck på L + R + X + Y.
  • PC: Tryck på tab -knappen när som helst under spelets gång.

Admin fusk är också tillgängliga för ARK på iOS och Android via God -konsolen, som visas i din sidomeny när du är inloggad som administratör. För att kunna använda fusk i online multiplayer måste servern ha fusk aktiverat.

 

ARK: Survival Evolved Cheat Codes

Ange dessa koder i kommandokonsolen för att låsa upp fusk.

Koda Effekt
GMBuff Max out erfarenhet (nivå 100).
oändliga statistik Maximerar permanent all statistik inklusive uthållighet.
Gud Ta ingen skada (du kan fortfarande drunkna).
forcetame Omedelbart tämja ett riktat djur (ingen sadel behövs).
dotame Tämma omedelbart ett riktat djur och få belöningsunderlaget (sadel krävs).
flyga Använd hoppknappen för att flyga.
spöke Gå igenom vad som helst.
Inaktivera fluga- och spökfusk.
döda Döda vad som helst genom att rikta hårkorset mot det.
ger källor Få 50 av varje resurs.
ge engram Lås upp alla engram (förutom Tek engram).
geengramstekonly Lås upp alla tek engrams.
bara spelare Frys alla djur och föremål som inte är spelare.
toggleinfiniteammo Växla oändlig ammunition till och från.
slowmo 5 Aktivera hyperhastighet.
fiende osynlig Fiender ignorerar dig.

 

ARK: Survival Evolved Resource Locations

Att veta hur man hittar viktiga resurser är nyckeln till överlevnad ARK.

Var hittar man fiber

Fiber erhålls genom att skörda växter, vilket också kommer att ge bär som du kan äta eller använda för att tämja dinosaurier. Närma dig någon av de 3D -växter du ser överallt och tryck på interaktionsknappen för att hämta dem. Olika regioner på kartan har olika växter, men alla ger dig samma resurser.

Var hittar man metall

Du kan hitta små mängder metall i alla stenar du skördar med en hacka, men för att hitta stora mängder måste du skörda specifika stenar. Runda stenar nära floder är en bra källa, men de mest metallrika stenarna har en distinkt ljus färg med vener av brons/kopparutseende metall som löper genom dem. Dessa stenar hittar du mest på berg och kullar. Använd en tämd ankylosaurus för att skörda enorma mängder metall från stora stenhögar.

Var hittar man olja

Res långt norrut till de snöiga områdena på kartan. Där hittar du gigantiska, svarta stenblock täckta av frusen olja längs vattnet. Skörda klipporna med en hacka eller en ankylosaurus för att samla oljan. Olja kan också hittas i undervattensgrottor eller ute i havet, men du behöver avancerad utrustning för att nå dessa platser.

Var man hittar Pelts

För att hålla dig vid liv i det kalla norra området på kartan måste du döda specifika djur för att göra varma kläder. Ta med massor av lägereldar och facklor för att hålla dig varm, och bege dig sedan norrut tills du hittar en ullig mammut, megalosaurus och fruktansvärda vargar. Alla dessa djur ger dig skal när du skördar dem. Använd dessa päls för att göra Fur Armor, som skyddar dig från kylan.

Var hittar man Obsidian

Obsidian krävs för att tillverka polymerer. För att hitta obsidian, resa till valfritt berg med stora fyndigheter av metall. Obsidian är vanligtvis högre upp på berget jämfört med där du först börjar hitta metall, så fortsätt klättra så hittar du obsidian så småningom. Obsidian skördas från stora, plana, svarta stenar som är omisskännliga.

 

Hur man tämjer djur

För att tämja ett djur måste du först slå ut det med bara händerna eller genom att skjuta det med ett lugnande medel. När djuret är medvetslöst (men inte dött) kan du placera mat i sitt lager. Växtätare gillar bär, medan köttätare gillar kött (främst kött från större djur i synnerhet). Djuret kommer sedan att äta maten, och dess «tämningsmätare» kommer att öka. Fortsätt med processen tills mätaren är full för att vinna deras förtroende. Olika arter tar längre tid att tämja än andra. Du vill att djuret ska sova, så ge dem några narkobär för att hålla dem lugnade.

 

Tips för ridning av dinosaurier

När du tämjer en dinosaurie och utrustar den med en sadel kan du sedan rida den och använda den för att hjälpa dig med saker. Vissa djur är bättre än andra på olika uppgifter. Rovfåglar är till exempel bra på att inte bara samla kött från sina offer utan också plundra allt annat de hade. Triceratops är bra för att samla stora mängder bär. Ankylosaurs är perfekta för att skörda metall, olja och obsidian. Brontosaurier kan bära enorma laster. Om du vill täcka mycket mark snabbt, välj ett snabbt djur som en sabeltand katt eller rovdjur.

 

Reglage för skador och motstånd

I enkelspelarläge kan du använda reglagen i huvudmenyn för att justera olika spelstatistik. De flesta alternativen är raka, men två av dem är lite förvirrande: Skada och motstånd. Skada är hur mycket skada du (eller dina dinosaurier) gör, och motstånd är hur mycket skada du tar. Ju högre Damage -reglaget desto mer skada gör du; motståndet är emellertid motsatt eftersom det fungerar som en multiplikator, inte en linjär skala. Till exempel betyder ett motstånd på 2 att du tar 2x så mycket skada, medan ett motstånd på 0,5 betyder att du tar hälften så mycket som normalt. Om du ställer in motståndet till 0 tar du ingen skada från fiender (även om stora fall fortfarande kommer att skada dig, liksom att stanna i kylan för länge). Du kan öka din HP, uthållighet, bärighet och mer varje gång du går upp i nivå. Glöm inte att uppgradera din individuella statistik.