Saltar al contenido

Twitch-prenumerationer: Hur de fungerar

1 de julio de 2021
twitch subscriptions 4147319 1949f02dfb5c4223ae27860ab6e24366

Twitch-prenumerationer är en månatlig betalning till Twitch Partners och Affiliates som ett sätt för tittarna att stödja sina favoritkanaler. Prenumeranter får en mängd premiumförmåner som speciella uttryckssymboler (emotes) att använda i en streams chattrum, medan streameren får en återkommande inkomstkälla som kan hjälpa till att betala deras streaming- och levnadskostnader. Prenumerationer är ett av de mer populära sätten att tjäna pengar på Twitch.

Hur är prenumerationen annorlunda än följande?

Att prenumerera och följa på Twitch är inte samma sak. Att följa en kanal på Twitch kommer att lägga till den i din följelista och visa den på förstasidan av Twitch-webbplatsen och apparna när den är live. Det liknar följande konton på Instagram eller Twitter och är helt gratis. Prenumeration är å andra sidan ett sätt att stödja en Twitch-kanal ekonomiskt genom att välja in regelbundna donationer varje månad.

Twitch-prenumerationsfördelar: Viewer

Medan de flesta tittare prenumererar på kanaler främst för att stödja sin favoritstreamer, finns det också flera konkreta fördelar med att välja in den återkommande månatliga betalningen. Många av dessa fördelar varierar dock från kanal till kanal, så det är alltid värt att läsa en Twitch streamers kanalsida helt innan du prenumererar för att se till att du vet exakt vad du får. Här är alla potentiella fördelar:

 • Emotes: Emotes är specialdesignade uttryckssymboler (eller emoji) som är unika för enskilda Twitch-kanaler och är endast tillgängliga för abonnenter på den kanalen. Prenumeranter på en kanal kan använda kanalens känslor i vilket annat chattrum som helst på Twitch. I allmänhet, ju fler abonnenter en kanal har, desto fler känslor görs tillgängliga för dess abonnenter. Emote-skapande är helt ansvarig för kanalskaparen (streameren), så antalet tillgängliga känslor varierar från kanal till kanal.
 • Märken: Twitch-abonnentmärken är speciella ikoner som visas bredvid en abonnents namn i respektive kanals chattrum. Standardmärket är för en stjärna, men streamers har möjlighet att anpassa det om de så önskar. Streamers kan också lägga till anpassade märken som ändras beroende på hur många månader en tittare har prenumererat på och görs som ett sätt att belöna lojalitet och uppmuntra fler tittare att prenumerera.
 • Särskilda varningar: Efter att du startat en Twitch-prenumeration visas en speciell knapp för delning i kanalens chattrum. När du trycker på den under en livestream visas en speciell varning för alla tittare som meddelar den nya eller förnyade prenumerationen tillsammans med abonnentens Twitch-användarnamn och antalet månader som de har prenumererat på. Abonnenten kan också skicka streameren ett anpassat meddelande som de kan läsa.
 • Exklusivt chattrum: Twitch Partners och Affiliates har möjlighet att skapa ett sub-only chattrum för sina strömmar som bara är tillgängliga för betalande prenumeranter. Detta kan vara användbart för populära kanaler som har tusentals följare som kommenterar på en gång i chatten, vilket i princip kan göra det värdelöst. Inte alla kanaler har dessa speciella chattrum eftersom det är upp till streameren att skapa dem.
 • Exklusiva tävlingar: Många Twitch-streamers håller speciella tävlingar för sina prenumeranter eller ger dem fler bidrag i en tävling som är öppen för alla tittare. Priser kan variera från små föremål som muggar och t-shirts, men kan också innehålla större priser som videospel eller konsoler.
 • Annonsfri visning: Många streamers väljer att belöna sina prenumeranter med en annonsfri tittarupplevelse. Detta tar bort alla annonser före, mellan och efter lansering från deras ström. Vissa Twitch-streamers väljer dock att hålla annonser aktiverade, så det här är ingen garanti.

Twitch-prenumerationsfördelar: Streamer

Prenumerationer är tillgängliga för streamers på Twitch som antingen är Twitch Affiliate eller Partner. Statusar belönas till användare som aktivt sänder flera gånger i veckan. Dessutom har Twitch-streamers en konsekvent och lojal tittare. Prenumerationer är oerhört viktiga för streamers eftersom de ger dem en källa till återkommande intäkter som snöbollar månad efter månad eftersom fler tittare väljer att prenumerera.

Är Twitch Affiliate och Partner-prenumerationer olika?

Medan Twitch Partners tenderar att ha fler funktioner i allmänhet än affiliates, är prenumerationsfunktionen identisk mellan de två kontotyperna och fungerar på samma sätt. Den enda skillnaden mellan Twitch Affiliate och Partner när det gäller prenumerationer är emotes: Twitch Partners kan skapa mer.

Hur mycket kostar ett Twitch-prenumeration?

Det finns tre nivåer för Twitch-prenumerationer, som alla är utformade runt ett månatligt betalningsschema. När funktionen lanserades var standardprenumerationsbeloppet $ 4,99 USD, men i mitten av 2017 lade Twitch till ytterligare två nivåer för $ 9,99 USD och $ 24,99 USD. Prenumerationer kan betalas månadsvis eller i bulk med tre eller sex månaders intervall.

Hur mycket av prenumerationsavgiften får Streamer?

Officiellt får Twitch Partners och Affiliates 50 procent av den totala prenumerationsavgiften, så för $ 4,99-nivån skulle streamern få cirka 2,50 dollar. Twitch har varit känt för att öka detta belopp för populära streamers för att uppmuntra dem att stanna kvar på Twitch-plattformen, med några som uppgraderas till var som helst från 60–100 procent av månadsavgiften.

Hur man prenumererar på en Twitch Channel

För att prenumerera på en Twitch-kanal måste du besöka den i en webbläsare på en dator. Du kan inte prenumerera på en Twitch-kanal via någon av de officiella mobil- eller videospelkonsolapparna, och endast kanaler som drivs av Twitch Partners och Affiliates visar ett prenumerationsalternativ för tittarna.

 1. Välj på kanalsidan Prenumerera, som ligger under videospelaren på höger sida.

  Prenumerationsknapp på Akamarured's Twitch-kanalsida

  En liten ruta visas med alternativ för att prenumerera via Twitch Prime (mer om det nedan) eller med en betalning.

 2. Välj Prenumerera | 4,99 USD för att välja standardprenumerationsavgiften på $ 4,99 USD. Eller välj Alla betalda nivåer för att välja betalningsalternativet $ 9,99 eller $ 24,99 och se en lista med förmåner för varje prenumerationsnivå.

  Twitch Prenumerera för $ 4,99-knappen

  Om du inte redan är inloggad på Twitch kommer du att bli ombedd att göra det nu. Om du loggar in vid den här tiden kan du behöva upprepa stegen ovan när du är inloggad.

 3. Fyll i din betalningsinställning på popup-skärmen. Du kan betala med kreditkort eller PayPal, eller välja Fler metoder för några andra alternativ som presentkort, kontanter och kryptovalutor.

  Twitch-prenumerationssida för betalning för Akamarured

  Välja Fler metoder med alternativet kan du välja bland andra prenumerationstyper som $ 29,97 i tre månader och $ 59,94 i sex månader.

 4. Twitch-prenumerationen börjar så snart den valda betalningsmetoden har behandlats.

Hur man prenumererar med Twitch Prime gratis

Twitch Prime är ett premiummedlemskap som ger medlemmar en annonsfri tittarupplevelse över alla Twitch-kanaler, exklusiva känslor och märken och gratis digitalt innehåll för videospel. Ett Twitch Prime-medlemskap ger också medlemmar en gratis månadsprenumeration på Twitch Partner eller Affiliate efter eget val, värderad till $ 4,99. Denna prenumeration är helt identisk med en betald $ 4,99 prenumeration, men den måste förnyas manuellt varje månad av abonnenten. För att lösa in denna gratis Twitch Prime-prenumeration, följ helt enkelt stegen för den betalda prenumerationen som nämns ovan men istället för att välja ett pengaralternativ, välj Påbörja din gratis provperiod.

Starta din gratis provknapp för Twitch Prime

Du kan också låsa upp en Twitch Prime-prenumeration via Amazon Prime också. Om du abonnerar på Amazon är Twitch Prime en av dina Prime-fördelar.

Så här avslutar du prenumerationen på en Twitch Channel

Twitch-prenumerationer kan när som helst avbrytas genom att välja att inte förnya dem på sidan Prenumerationer i ditt konto. Den avbrutna prenumerationen förblir aktiv under resten av den betalda perioden men upphör när nästa betalning behövs. Du kan inte hantera prenumerationer från Twitch-appen för videospelkonsoler eller appen för mobila enheter.

 1. Logga in på Twitch och välj sedan rullgardinsmenyn längst upp till höger på valfri sida på webbplatsen.

 2. Välja Prenumerationer.

  Skärmdump av menyn Prenumerationer på Twitch-kanalsidan för ArtificialNext

  Du kommer till en sida som visar alla Twitch-kanaler du prenumererar på.

 3. Välja Betalningsinfo till höger om kanalen du vill avsluta prenumerationen på. Om du inte prenumererar på några kanaler på Twitch, hälsas du helt enkelt med en vit skärm och ett meddelande som berättar dig som sådan.

 4. Välj Förnya inte i popup-fönstret. Observera också nästa datum som du kommer att debiteras för prenumerationen så att du vet när du kommer att debiteras om du låter alternativet för automatisk förnyelse vara aktiverat.

 5. Välja Förnya inte för att initiera Twitch-kanalens avbokning.

Bekräftelsessidan för avbokning av förnyelse ger dig också möjlighet att ge feedback och förklara varför du säger upp din Twitch-prenumeration, men det är frivilligt att fylla i feedbackformuläret. Prenumerationer kan startas om när som helst efter att avbokningen har ägt rum (dvs. efter det sista förnyelsedatumet) men måste slutföras inom 30 dagar för att behålla din prenumerationssträcka med kanalen. Om en prenumeration förnyas efter att 30 dagar har ägt rum visas den som en helt ny prenumeration utan historik.

Hur man ändrar ett Twitch-prenumerationsbelopp

Ett Twitch-prenumerations pris kan ändras till eller från någon av priserna $ 4,99, $ 9,99 och $ 24,99 när som helst. Ändringen träder i kraft omedelbart som en ny avgift och det finns inga återbetalningar för några dagar kvar på den ursprungliga prenumerationsperioden. Du uppmanas att vänta till de sista dagarna av en faktureringsperiod för att ändra dina prenumerationspriser. Så här ändrar du prenumerationsbeloppet, men notera att precis som de andra Twitch-prenumerationshanteringsalternativen kan detta bara göras från Twitch-webbplatsen via en webbläsare.

 1. Gå till sidan för Twitch-kanalen du prenumererar på som du vill ändra.

 2. Välj Prenumerera till vänster om chatten och notera sedan tillgängliga priser. Din nuvarande har en grön stjärna bredvid sig. Du kan välja varje alternativ för att se deras respektive förmåner (exklusiva känslor, etc).

 3. Plocka Prenumerera nu bredvid prenumerationen du vill ha.

Din tidigare prenumeration kommer att avbrytas och din nya kommer att börja omedelbart och din prenumerationssträcka kommer att överföras med den nya räntan även om du betalar ett annat belopp. Till exempel, om du hade prenumererat till 4,99 USD i tre månader och sedan bytt till 9,99 USD, kommer följande månad att visa att du har prenumererat i fyra månader.

När förnyas ett Twitch-prenumeration?

Ett månatligt Twitch-abonnemang förnyas varje månad samma dag som den första betalningen gjordes. Om den första betalningen gjordes den 10 januari skulle nästa hända den 10 februari, sedan den 10 mars och så vidare. En Twitch-prenumeration som betalas under en tremånaderscykel börjar den 10 januari och förnyas den 10 april.

Ska du prenumerera på en Twitch Channel?

Har du en favorit Twitch-streamer som du vill stödja och har lite extra pengar att ligga kvar? Att prenumerera på sin kanal (om de är partner eller affiliate) kan vara ett bra sätt att hjälpa dem. Vänligen vet dock att det inte är obligatoriskt. Att prenumerera på en kanal på Twitch krävs inte för att titta på Twitch-strömmar eller för att bli en del av Twitch-communityn. Det är en helt valfri funktion som många helt enkelt väljer att delta i. Även om det kan finnas några extra förmåner för att välja in de månatliga donationerna, är den främsta anledningen till att stödja en streamer som du vill se lyckas. Allt annat som är kopplat till det bör betraktas som en bonus.