Saltar al contenido

Vad är Bing och hur man använder det

22 de junio de 2021
what is bing how to use it 4590353 3680c740228a46e5a0fcdcb19db4f850

Om du är trött på Googles vanliga gamla gränssnitt och är på humör att utforska andra alternativ för sökmotorer, varför inte prova Microsofts Bing? Här är allt du behöver veta om Bing, inklusive hur det skiljer sig från Google och vad du kan förvänta dig av sin mobilapp.

Vad är Bing?

Bing, ibland även kallad Bing Search, är en sökmotor utvecklad av Microsoft och främst känd för att vara en sökmotorwebbplats tillgänglig genom att besöka Bing.com.

Medan Bing fortfarande är mest känt för sin sökmotorwebbplats, är det inte det enda sättet du kan komma åt dess webbsökningstjänster. De som vill använda Bing kan också använda den via Microsoft Edge, liksom via Bing-mobilappen. I Edge är Bing automatiskt tillgängligt när du utför en webbsökning med Edge-sökfältet, eftersom det är webbläsarens standardsökmotor. Så när du utför en sökning i Edge med sökfältet kommer du direkt till Bings sökresultat.

Bing vs Google

Både Bing och Google är sökmotorer som utför en av de mest grundläggande uppgifterna för daglig surfning, men hur skiljer de sig från varandra? Låt oss ta en titt på fyra av deras huvudsakliga skillnader.

Utseende och gränssnitt

Strax utanför flaggan är skillnaden mellan Bing och Google omedelbart uppenbar, bara baserat på deras respektive gränssnitt. Googles huvudsökningssida är känt enkel och minimal av design, medan Bing är motsatsen, ofta fylld med underbar fotografering och länkar till de senaste nyheterna. Bing har fortfarande ett enkelt, lätt att hitta sökfält, men det är inte mitt på webbsidan som Googles sökfält; faktiskt verkar det målmedvetet utanför centrum.

Bing hemsida

Bings sökhemsida kan också anpassas. Om du vill använda det men föredrar mer vitt utrymme eller en mindre upptagen bakgrund kan du välja att dölja sidans menyrad, nyhetslänkar och till och med dess ikoniska dagliga startsida.

Sökresultat Kvalitet

För det mesta är samförståndet att det inte är så stor skillnad i kvalitet mellan sökresultaten som genereras av Bing och Google. Men när det gäller att söka efter tidskänslig information finns det ett par skillnader att tänka på. Först och främst, om du letar efter nyhetsartiklar eller undersöker något som kräver den senaste informationen, är Bing lite mindre användbar än Google i den meningen att det inte alltid ger publiceringsdatum bredvid sökresultaten, vilket kan göra det är svårare att snabbt se vilken artikel eller resurs som har mest uppdaterad information. Google tillhandahåller dessa datum oftare.

Bing-sökresultat

Det faktum att Bing inte ger dessa datum ofta tenderar också att belysa en annan skillnad; Bing placerar inte alltid de senaste artiklarna högst upp i sökresultaten, och det har en tendens att visa äldre artiklar istället för mer lämpliga och senaste artiklar eller videor. Google tenderar att vara mer konsekvent när det gäller att se till att de senaste rubrikerna visas högst upp i sökresultaten.

Avancerade sökalternativ

Både Bing och Google tillhandahåller avancerade sökalternativ och filter för att begränsa sökresultaten, men Googles avancerade alternativ och filter är lättare att hitta än Bing. Faktum är att på en viss sökresultatsida som genereras av Bing verkar det inte finnas något alternativ för avancerade sökinställningar eller filter förrän du väljer en annan resultatflik som bilder eller videor. Först då visas andra sökalternativ. Men på Googles sökresultatsida är Avancerad sökning och andra sökverktyg och filter vanligtvis lätt tillgängliga och synliga på de flesta resultatflikar du väljer.

Användningsincitament och belöningsprogram

Även om det finns belöningsprogram som låter dig få belöningar eller pengar för dina dagliga Google-sökningar, verkar Bing ha det mest pålitliga belöningsprogrammet för dem som vill tjäna pengar på sina webbsökningar. Detta är särskilt fallet eftersom Bings belöningsprogram, Microsoft Rewards, är direkt relaterat till Microsoft. Förutom att stödjas av Microsoft verkar Bings belöningsprogram också lätt att registrera sig för eftersom allt du behöver är ett Microsoft-konto. Så länge du är inloggad tjänar du poäng för att söka med Bing, ta frågesporter eller till och med handla i Microsoft Store. När du har tjänat tillräckligt med poäng kan du lösa in dem för filmer, appar, presentkort, donera till välgörenhet och mer. Google hade sitt eget belöningsprogram som heter Screenwise, men det verkar inte längre aktivt, eftersom länkar till programmets webbplats antingen visar ett 404-fel eller omdirigerar till Googles andra, mer kända belöningsprogram, Google Opinion Rewards. Det är möjligt att användare av Screenwise sedan länge kan ha tillgång till detta program, men det är fortfarande oklart om Screenwise tar emot nya deltagare just nu eller om Google kommer att avveckla programmet helt. Du kan fortfarande få belöningar för dina Google-sökningar via andra webbplatser för undersökningsbelöningar som Qmee.

Mobilsökning med Bing Search-appen

Om du tror att du måste göra det mesta av din webbsökning på en mobil enhet, prova Bing Search-appen. Bing Search-appen är tillgänglig för både Android- och iOS-enheter. Sökmotoraspekten av appen ger fortfarande samma kvalitet på sökresultaten som Bings huvudsakliga skrivbordswebbplats, men Bings mobilapp erbjuder några anmärkningsvärda funktioner som Near Me, Fun och Gas:

  • Nära mig: Tryck här och Bing fyller automatiskt en lista över högt rankade restauranger nära dig och en lista över lokala attraktioner att besöka.
  • Roligt: Bing visar ett antal roliga mobilvänliga spel och frågesporter som du kan tillbringa din tid med.
  • Gas: Bing genererar automatiskt en lista över de närmaste bensinstationerna med deras adress och de mest uppdaterade bensinpriserna.

Bing och Google är kanske de mest kända sökmotorerna men de är verkligen inte de enda. Det finns andra fantastiska webbsökmotorer som DuckDuckGo och Dogpile som är mer än upp till uppgiften.