Saltar al contenido

Vad är en GoPro?

28 de junio de 2021
girl with helmet and a braid taking a selfie on a bicycle in a beautiful sunny day 825103938 5c4b7d6cc9e77c0001d75f98

En GoPro är en bärbar kamera som lämpar sig för grova och tumlande miljöer (mountainbike, skateboard, till och med sky-dykning). GoPro är överlägset det mest kända märket av bärbara actionkameror. Företaget har konkurrenter, men ingen kan matcha GoPros namnigenkänning. GoPro-kameror är allestädes närvarande bland extrema idrottare och äventyrliga användare.

Det som skiljer dessa från andra kameror är att de fångar fotografens (eller drönarens) syn på dem så att de som tittar på videon kan känna att de åker, surfar, sky-dykar eller flyger. Dess flaggskeppskameror är Hero-serien.

Hur fungerar en GoPro?

GoPro-kameror är gjorda för att bäras vid surfing, skidåkning, snowboard, cykling, bergsklättring och andra aktiviteter, även om det inte behöver vara en extrem sport. Vissa människor monterar dem till och med på sina husdjur. Det finns ett stort urval av GoPro-fästen och tillbehör tillgängliga så att du kan fästa kameran i nästan vilket objekt som helst. (Du kan behöva tillgripa dragkedjor eller andra DIY-metoder i vissa fall.) Från början var GoPros tänkt att åka med dig i vattnet, snön och andra hårda miljöer. Tidigare modeller krävde ett vattentätt hölje för att skydda dem från elementen, men nyare tål djup från 16 fot till 131 fot.

Para ihop din GoPro med din smartphone

Du kan länka nyare GoPro-modeller till din Android eller iPhone för att ladda ner bilder och video och redigera dem till korta klipp med GoPros Quik-app. Med Quik kan du styra din kamera och dela dina klipp till sociala medier, lägga till filter och mer. Du kan ladda upp upp till 75 foton och videoklipp från din smartphones inbyggda fotoapp, Google Photos, Dropbox och GoPro Plus molnlagring. Appen kan upptäcka ansikten och färger och den väljer de bästa ögonblicken från dina klipp. Då kan du anpassa dina klipp med mer än 20 teman, samt en mängd olika teckensnitt, filter, grafik och till och med emojis. Appen innehåller över 100 gratis låtar, eller så kan du bryta din samling. Du kan sedan dela den slutliga produkten till dina favoritkanaler på sociala medier.

Vad är GoPro Plus?

GoPro PLUS är en betald prenumerationstjänst som innehåller flera förmåner inklusive en icke-fråga-returpolicy om du bryter din GoPro. Det erbjuder också molnlagring så att du automatiskt kan ladda upp bilder från din kamera så att du kan komma åt den på din smartphone eller dator. Du kan lagra obegränsade foton i ditt GoPro-molnkonto och upp till 35 timmars video. Prenumeranter får också 20 procent rabatt på monteringar och tillbehör och tillgång till ett ljudspårbibliotek.

GoPros historia

GoPro grundades 2002 av Nick Woodman, en surfare, som ville ta högkvalitativa actionfoton av honom och hans surfvänner, men upptäckte att den utrustning som behövdes var för dyrt för amatörfotografer. Således hade hans grupp av vänner ett mål att «gå proffs», vilket skulle ge dem tillgång till professionella fotografer och videografer som kunde ta mördare. Som vi nu vet skapade Woodman GoPro-kameran och företaget snarare än att bli en professionell surfare.