Saltar al contenido

Vad är en Roku Smart TV?

1 de julio de 2021
sharp roku tv c 5be9b438c9e77c00511619ac

En Roku-smart-TV är en kombination av både en smart-TV och en Roku-strömningsenhet (även känd som en extern mediestreamer.) Denna kombination kombinerar traditionella TV-funktioner med ett operativsystem / plattform. Det gör att tittarna kan komma åt, hantera och se internet- och nätverksbaserat mediainnehåll direkt från sin TV utan extra enheter.

Skillnaden mellan en Roku TV och en Roku Streaming Stick

En Roku-streamingstick är en separat handhållen enhet som kommunicerar trådlöst med en TV för att ansluta dig till underhållning från internet. En Roku TV innehåller istället allt i TV: n.

Hur fungerar en Roku Smart TV?

Roku licensierar sin streamingplattform för användning i smarta TV-apparater. Detta innebär att Roku inte skapar sina egna TV-apparater, men det tillåter tillverkare att inkludera Roku-funktioner i sina TV-apparater. Det finns inget behov av att köpa en extra streaming-enhet eftersom funktionerna i en Roku-streaming-stick eller -box redan finns i TV: n (via programvara). När det är dags att strömma en tv-show eller film slår användarna bara på TV: n och använder dess kontroller för att ladda ner, ställa in och använda streamingapparna efter behov. TV-märken som tillverkar Roku-TV inkluderar Element, Hisense, Hitachi, Insignier, JVC, Philips, RCA, Skarpoch TCL och alla Roku-TV-apparater är LED / LCD-TV-apparater. Skärmstorlekar varierar från 24 till 75 tum. Beroende på märke / modell har en uppsättning 720p, 1080p eller 4K skärmupplösning. Vissa Roku TV-apparater är kompatibla med ett eller flera HDR-format.

Vad gör en Roku TV?

Roku TV-apparater ger tillgång till bekanta tjänster som Netflix, Vudu, Amazon, Hulu och YouTube samt över 5000 fler officiella och icke-officiella tjänster (kallas kanaler) beroende på plats. De ger också åtkomst till ytterligare enheter som kan anslutas till den samt TV-sändningar via luften när en antenn är ansluten.

Vad du kan ansluta till en Roku TV

Precis som med vilken TV som helst (smart eller inte) kan du ansluta andra enheter till en Roku TV.

  • En antennanslutning tillhandahålls för mottagning av radio-TV-sändningar.
  • HDMI-ingångar finns för anslutning av DVD / Blu-ray / Ultra HD Blu-ray-spelare, kabel- / satellitboxar, spelkonsoler och mer.
  • Enligt tillverkarens eget gottfinnande kan delade komposit- / komponentvideoanslutningar tillhandahållas så att du kan ansluta äldre enheter, till exempel videobandspelare eller DVD-spelare som inte har HDMI-utgångar.
  • HDMI-ARC och HDMI-CEC ingår också. HDMI-ARC förenklar anslutningen av TV: n med många hemmabiomottagare och vissa ljudfält, medan HDMI-CEC ger begränsad kontroll av externt anslutna enheter, till exempel Blu-ray / Ultra HD Blu-ray och kabel- / satellitboxar med Roku TV-fjärrkontrollen .

TCL S305-seriens Roku TV-anslutningar

Roku TV-apparater har ett blygsamt högtalarsystem. Du kan dock ansluta den till ett externt soundbar eller ljudsystem med HDM-ARC, analoga och / eller digitala optiska ljudutgångar om dessa alternativ finns. Roku erbjuder också valfria externa trådlösa högtalare som fungerar exklusivt med Roku TV-apparater. Roku TV-apparater stöder också skärmspegling / gjutning via smartphones och uppspelning av mediefiler via plug-in USB-enheter.

Hur du styr en Roku TV

En Roku TV kan styras via den medföljande fjärrkontrollen eller Roku Mobile App. Roku TV-fjärrkontroller ser ut och fungerar som de som används för streaming av pinnar och lådor, men den största skillnaden är att de inkluderar volymkontroll och kan slå på och av TV: n. Roku Mobile App innehåller funktioner som röststyrning, privat lyssnande och mer. Du kan också styra en Roku TV med Google Assistant via din smartphone eller Google Home direkt eller indirekt i kombination med Quick Remote App. Roku TV-apparater ger kontroll och hantering av både strömmande och traditionella TV-funktioner som ingångs- och kanalval, bild- och ljudinställningar. Bildinställningar kan tillämpas på varje ingång separat.

Insignia Roku TV AV-inställningar

Ytterligare bekvämligheter för Roku TV

Roku TV-apparater har inbyggt WiFi för enkel anslutning till ditt hemnätverk och internet. Vissa Roku TV-apparater (mestadels 4K-modeller) tillhandahåller både Wi-Fi och Ethernet-anslutning. Om en antenn är ansluten och du väljer Antenn-TV på Roku TV: s startskärm, uppmanar den dig att söka efter tillgängliga kanaler.

Exempel på antennkanalskanning - Roku TV

En skärm Smart guide låter dig navigera genom antennkanaler. Roku TV kommer också att visa om programmet är tillgängligt via streaming (Fler sätt att titta på via * -ikonen bredvid programlistan). När du använder Roku TVs sökfunktion, förutom att hitta strömmande kanaler och innehåll, kan du i vissa fall hitta TV-program tillgängliga via din antenn.

Roku TV Antenn TV Smart Guide

Du kan ansluta en 16 GB eller större USB-minne (ver 2.0 föreslås) till en Roku TV och använda Live TV-paus för upp till 90 minuters video. Medan Live TV är pausad spelas programmet in på flash-enheten. När du trycker på play kommer den del av programmet du missade att spelas upp. Live TV-paus fungerar bara för live-TV som tas emot via en antenn, den kan inte användas för att lagra inspelade program eller överföra inspelningar till en annan enhet. Om du byter kanal eller avslutar antenn-TV raderas all pausad video som lagrats på USB-enheten.

Roku TV - Ställ in live-TV-paus