Saltar al contenido

Vad är en smart säng?

27 de junio de 2021
hican smart bed be584f7fdefa40a4a2fc3268494c3a6c

En smart säng är en säng som använder sensorer och annan teknik för att samla in data om hur du sover. Den använder denna information för att självjustera och förbättra din sömn. Vissa smarta sängar levererar också din sömninformation till din smartphone, där den kan rapportera hur bra du sover och ge tips om hur du sover bättre. Andra smarta sängar fokuserar inte nödvändigtvis på att förbättra din sömn utan i stället på att skapa en trevligare upplevelse när du är i sängen. Till exempel kan man vara en smart säng med inbyggd TV eller larm. En annan kan erbjuda smarta lakan för att anpassa sig till temperaturförändringar på natten eller ha inbyggd nätverksanslutning för att slå samman med dina hemautomationsenheter.

HiCan Smart Bed.

Så lovande som en smart säng låter är branschen fortfarande i sin linda, vilket innebär att det inte finns någon tydlig berättelse om vad en smart säng ska eller inte ska göra. Huruvida en smart säng fungerar för dig eller inte är helt enkelt en fråga om att undersöka vilken smart sängram, lakan, kudde etc. som passar dig bäst.

Smart Bed Technology

Med ett brett utbud av sängar som betraktas som «smarta» finns det inte en fullständig lista över smarta sängfunktioner som omfattar alla produkter på marknaden. Nedan följer dock några exempel på de funktioner som kan ingå i en smart säng.

 • Sömnspårning: Att övervaka hur du rör dig medan du sover är en av de mest utmärkande aspekterna av en smart sängmadrass i motsats till en vanlig. Med ett enda ark «smart tyg» eller flera sensorer spridda över sängen spårar den smarta madrassen en mängd information som andning, hjärtslag, sömnvila och tryck för att avgöra hur du ger dig den mest bekväma nattvilen.
 • Temperaturkontroll: Smarta sängar är ibland integrerade med en inbyggd termostat som låter dig (eller sängen, om den automatiskt kan) reglera madrassens temperatur medan du sover.
 • Luftkammare: Uppblåsta luftrör inuti den smarta madrassen kommer packade med trycksensorer som gör att den kan anpassa sig till din kroppsställning medan du sover. Dessa luftrör kan också fjärrstyras via smartbäddens egen app.
 • Appintegration: Vissa smarta sängar ansluter sömlöst till Internet of Things för att styra dina andra smarta hemartiklar, inklusive virtuella assistenter, termostater, smarta lampor, kaffebryggare och TV-apparater, så att du kan styra alla dessa olika enheter utan att någonsin gå upp.
 • Positionskontroll: En smart säng med positionskontroll för madrassen innehåller två helt separata zoner som kan justeras oberoende av den andra. Det betyder att en person kan använda appen eller fjärrkontrollen för att fysiskt flytta den smarta madrassen, som huvud- eller benområdet, medan den andra sidan kan förbli platt.
 • Självskapande: Även om det är mindre vanligt än andra smarta sängfunktioner, kan en självtillverkande säng ordna sängkläderna automatiskt. Minst en iteration av denna teknik får den att fungera genom att använda metallskenor anslutna till lakan för att sträcka och släta dem över madrassen.

Populära smarta sängar att välja mellan

Här är några exempel på smarta sängar:

 • Sovnummer 360 °: Med den här smarta sängen kan du välja hur fast varje sida av sängen ska vara och kan förvärma sängen innan du går in. Medan du sover känner den hur du flyttar runt och anpassar sig automatiskt till hålla dig bekväm. Din SleepIQ-poäng skickas till din telefon varje morgon så att du kan se hur bra du sov och den innehåller personliga förslag på hur du ska sova bättre.
 • ReST Smart Bed: Stöder manuella, riktade konfigurationer för fem delar av kroppen: huvud, axlar, ländrygg, höfter och ben. Sängen håller ett minne om hur du vill vara bekväm och kommer att justera medan du sover för att alltid säkerställa att din förutbestämda komfortnivå uppfylls.
 • Åtta smarta sängar: Den här smarta sängen från Eight Sleep spårar över 15 faktorer relaterade till din sömn och visar dem på din telefon. Den har också delad temperaturkontroll och kan väcka dig när du sover lätt. Om du har ett smart hem kan den här sängen till och med få andra saker att hända när du sover eller vaknar, som att stänga av lamporna eller starta kaffet. Samma företag erbjuder The Pod.
 • HiCan: Till skillnad från andra smarta sängar, som egentligen bara är smarta madrasser, omdefinierar HiCans erbjudande hela sovrumsupplevelsen med en fullfjädrad sovkorg. Den innehåller en 4K-projektor med HDMI-portar, dimbara läslampor, ett ljudsystem, omgivande ljus och sekretessgardiner. Det är som att gå in i framtiden för stadshem.
 • Ohea: En säng som gör sig själv? Det är precis vad du får med Oheas smarta säng.

Behöver du en smart säng?

En vanlig madrass eller en halvsmart som kan justeras med en fjärrkontroll räcker nog för de flesta. Du kan dock ha pengar och en specifik anledning att skaffa en. Om du vill efterlikna en smart säng kan du få några av funktionerna i en från olika källor. Det finns till exempel sömnappar som kan hjälpa dig att sova eller övervaka dina rörelser medan du är i sängen, uppvärmda filtar för att kontrollera temperaturen, relativt billiga projektorer som du kan stråla till foten av din säng, smarta lampor och väckarljus / larm.