Saltar al contenido

Vad är Last.fm och ska du använda det?

18 de julio de 2021
what is last fm 3486395 1 5b467dd9c9e77c00375e5b07

Last.fm låter dig streama din favoritmusik gratis medan du erbjuder fantastiska funktioner för lyssning, tittning och delning. Vad som skiljer Last.fm från andra tjänster är att det syftar till att lära sig vad du gillar genom att vara uppmärksam på musiken du lyssnar på. Sedan använder den sitt extremt unika och avancerade «scrobbler» -verktyg för att bygga en detaljerad profil åt dig, så att den kan ge de bästa personliga musikaliska rekommendationerna.

Plattformen var ett populärt socialt nätverk för musikentusiaster långt innan andra tjänster började dyka upp. När du registrerar dig kan du skapa din egen Last.fm-användarprofil, sedan kan du fortsätta och ansluta till vänner eller kolla in dina veckovisa musikaliska «grannar». Grupper och evenemang finns också.

Varför ska du använda Last.fm

Med många andra populära musikstreamingstjänster tillgängliga är det svårt att besluta om bara en. Att ge var och en ett test är ett bra sätt att se hur de staplar upp mot varandra, men innan du gör det är här några viktiga element som gör att Last.fm sticker ut.

Personliga musikrekommendationer

Last.fm fokuserar på att rekommendera musik till dig baserat på dina lyssningsvanor. Det betyder att om du hellre vill upptäcka bra musik i farten som är relevant för din personliga smak istället för att spendera din tid på att bygga och anpassa dina egna spellistor på ett mycket detaljerat sätt, är Last.fm ett utmärkt val.

Kontroll över din lyssnarupplevelse

Trots att tjänsten försöker ge dig fler musikförslag har du fortfarande mycket kontroll över vad du kan lyssna på på Last.fm. Det låter dig gå djupare med enskilda band och artister. Du kan också hålla koll på din lyssningshistorik, utforskningsfunktionaliteten föredras av många användare framför konkurrerande tjänster och du får mycket mer av en samhällsstämning än du gör nästan någon annanstans.

Möjligheten att spåra din musik var som helst

Last.fms scrobbler-funktion kan användas från de officiella stationära eller mobila apparna. Låtar du lyssnar på spåras och läggs automatiskt till i din musikprofil.

Integration med andra populära appar

Last.fm kan integreras med andra populära musiktjänster, inklusive ditt iTunes-bibliotek, Spotify, YouTube, SoundCloud och många andra. Det betyder att du också kan scrobble musik du lyssnar på från tredjepartsappar som dessa när du har Last.fm integrerad.

Topplistor så att du alltid vet vilken musik som är het

Den sista stora funktionen som Last.fm-användare verkligen älskar är dess diagramfunktion. Last.fm genererar detaljerade diagram och statistik baserat på användarnas personliga smak varje vecka. Det finns också en mängd olika diagram att bläddra igenom när du vill, inklusive topplåtar, toppartister, toppalbum, veckovisa toppartister och veckotopplåtar. Totalt sett är Last.fm en fantastisk tjänst och det är definitivt värt att använda om du behöver hjälp med att upptäcka bra musik som passar din stil. Prova själv för att se hur du gillar det!