Saltar al contenido

Vad är Nest Aware och hur fungerar det?

24 de junio de 2021
google nest cam indoor on mantle d6e7c4c0ba4e46058757b27d387f4257

Nest Aware är Google Nest-prenumerationstjänsten för Nest Cam. Abonnemanget inkluderar videoinspelning av Nest-kamera dygnet runt och molnlagring av filmen. Om du funderar på att prenumerera på Nest Aware-tjänsten, här är vad du borde veta om Nest-prenumerationskostnader och andra funktioner. Du behöver ett Google-konto för att kunna använda Nest Aware-prenumerationstjänsten.

Vad är Nest Aware?

Nest Aware, som syftar till att komplettera Nest-säkerhetskameror, är en live-tjänst som erbjuder molnlagring för videor, 24/7 evenemang eller kontinuerlig videoinspelning och tillgång till aktivitetszoner för att anpassa rörelsesvarningar. För de flesta är videoinspelnings- och molnlagringsfunktionerna tillräckliga för att motivera kostnaden för ett Nest Aware-abonnemang. Att kunna granska videofilmer kan vara avgörande i en nödsituation eller annan situation, vilket ger bevis eller en referenspunkt. Alla Google Nest-kamerabaserade smarta hemapparater fungerar med Nest Aware-molntjänsten, inklusive Nest Hello smarta videodörrklocka. Nest Aware-funktionerna skiljer sig något beroende på vilken typ av kamera, skärm eller högtalare du har och var du bor. Besök vanliga frågor om Nest Aware för att lära dig vilka funktioner som är tillgängliga för dina enheter och din region.

Varför få ett Nest Aware-prenumeration?

Om du inte äger Nest Security-kameror finns det ingen anledning att prenumerera på tjänsten. Om du äger några Nest-kamerabaserade smarta hemanordningar och bara vill ha ett övervakningssystem för direktmatning behöver du inte ett Nest Aware-abonnemang. Nest Awares huvudsakliga försäljningsargument är molnlagring och 24/7 händelse eller kontinuerlig videoinspelning. Detta ger dig sinnesfrid, ett extra lager av säkerhet och en känsla av kontroll över din omgivning. En annan viktig Nest Aware-funktion låter dig ange aktivitetszoner som utlöser rörelsesvarningar. Detta är fördelaktigt om du har en kamera med utsikt över ett stort område och bara vill ha varningar för en viss region, till exempel din uppfart eller ytterdörr. Genom att utse en zon kan du ställa in förbipasserande bilar, fotgängare och andra distraktioner. Om du köper en nyare Nest Cam IQ kräver enhetens ansiktsigenkänningsfunktion ett Nest Aware-abonnemang.

Hur mycket kostar ett Nest Aware-abonnemang?

En Nest Aware-prenumeration kostar $ 6 per månad eller $ 60 per år och levereras med en gratis Nest Mini 2. Denna prenumerationsnivå inkluderar 30 dagars historik för inspelning av evenemangsvideo. Händelseinspelning innebär att medan allt spelas in dygnet runt och laddas upp till molnet raderar Nest Aware video utan aktivitet. Ett Nest Aware Plus-abonnemang kostar 12 dollar per månad eller 120 dollar per år. Den har 60 dagars historia för videoinspelningshistorik plus 10 dagar av kontinuerlig videohistorik dygnet runt. Kontinuerlig videoinspelning innebär att all din video sparas i molnet. Denna plan ger dig också en gratis Nest Mini 2. Båda prenumerationsplanerna är per hem, vilket innebär att planen täcker alla Nest-enheterna för ditt hem. (En äldre prenumerationsmodell var per enhet, så du var tvungen att betala mer när du köpte nya kameror.) Båda planerna har också ljuddetektering och nödsamtal. När du köper en ny Nest-enhet kommer du sannolikt att erbjudas en 30-dagars gratis testversion av Nest Aware så att du kan kolla in dess funktioner.

Vad händer om jag inte köper ett Nest Aware-prenumeration?

Nest-enheter har ett överflöd av funktioner, även utan Nest Aware-prenumeration. Nest-enheter ger dig ett live- eller realtidsvideoflöde, intelligenta varningar, möjligheten att spara och dela fotoklipp och bekant ansiktsavkänning. Nest-enheter levererar ögonblicksbilder när kameran upptäcker rörelse. De är inte videobaserade, bara bilder. Ändå ger den en referensram. En kamera som vetter mot ytterdörren i ditt hem tar till exempel ett foto av någon som går upp när den upptäcker rörelse. Dessa ögonblicksbilder sparas dock högst tre timmar åt gången och är inte bärbara bevis eller bevis om du någonsin skulle behöva det. I slutändan är det upp till dig om du behöver en Nest Aware-prenumeration. För $ 6 eller $ 12 i månaden som täcker alla enheter i ditt hem kan du ändå upptäcka att ett Nest Aware-abonnemang är värt priset.