Saltar al contenido

Vad är Qobuz?

20 de junio de 2021
qobuz iphone mac logo alt xxx bfb4984a9eef4138ab86c0d3a312bb2a

Qobuz är en streaming- och nedladdningstjänst för musik som grundades 2008. Tjänsten började i Frankrike och utvidgades till andra viktiga europeiska länder. Det blev tillgängligt i USA 2019. Målet med Qobuz är att tillhandahålla högkvalitativ, digitalt levererad musik för seriösa lyssnare.

Qobuz-musiktjänsten har fått sitt namn från ett gammalt Kazakstani / Centralasiatiskt musikinstrument som kallas en Kobyz, som ofta användes i religiösa ritualer för att bekämpa onda andar och sjukdomar. Qobuz finns i följande länder:

 • Österrike
 • Belgien
 • Irland
 • Italien
 • Frankrike
 • Tyskland
 • Luxemburg
 • Nederländerna
 • Spanien
 • Schweiz
 • Storbritannien
 • USA

Ett Qobuz-konto är länkat till det land där det skapades. Du kan dock använda ditt konto för att lyssna på musik var som helst i världen (baserat på landkontoens erbjudanden). På grund av skillnader i licens- och distributionsavtal kanske inte alla musikerbjudanden är tillgängliga från alla landsspecifika konton.

Qobuz planer för streaming och nedladdning

Qobuz erbjuder en 30-dagars gratis testperiod. Om du fortsätter efter den kostnadsfria provperioden faktureras du enligt planen du valde när du registrerade dig. Du måste ange en giltig betalningsmetod när du registrerar dig för en gratis provperiod och du debiteras inte om du avbokar innan den kostnadsfria provperioden är slut. Du kan lyssna gratis till slutet av 30-dagarsperioden. Alla planer erbjuder streaming- och nedladdningsalternativ (USA). Här är dina val:

 • Studiopremiär: CD-kvalitet (16 bitar / 44,1 kHz) streaming i FLAC-format och högupplöst kvalitet streaming (24 bitar upp till 192 kHz) FLAC-format. $ 14,99 månad eller $ 150,00 per år.
 • Sublim +: Strömmande högupplöst kvalitet plus 40-60 procent rabatt på vanliga högupplösta nedladdningspriser. $ 249,99 per år (inget månadsalternativ).

Sublime + -funktioner ingår inte i det kostnadsfria testversionen. Det finns inte heller en MP3-kvalitetsplan. De tidigare Hi-Fi- och Studio-planerna har kombinerats till Studio Premier-planen.

Vilket Qobuz-innehåll kan förväntas

För att komplettera ljudkvaliteten tillhandahåller Qobuz mycket innehåll, inklusive:

musik

Över 40 miljoner låtar kan streamas eller laddas ner, inklusive mer än 200 000 album i högupplöst ljud (185 000 kan streamas, de återstående är endast tillgängliga för nedladdningsköp). Nedladdningspriser för specifika musikerbjudanden kan variera.

Qobuz Grand Selection

Panorama

Djupgående artiklar utformade för att öka din musikupplevelse och kunskap om en artist, etikett, period, genre, album eller diskografi.

Qobuz panorama

Smaken av Qobuz

Kolla in musik via Qobuzissime, som inkluderar nya förslag från Qobuz, diskografier och mer.

Smaken av Qobuz

Nyheter och mer

Musik- och konstnärsnyheter, Hi-Fi (utrustningsnyheter och recensioner om Qobuz-kompatibel utrustning), Qobuz och You (hur man använder Qobuz-funktioner) och Videor (dagens video, musikföreställningar och artistintervjuer och profiler).

Qobuz nyhetsflöde

Hur man skapar ett Qobuz-konto

För att skapa ett konto, öppna Qobuz hemsida på en PC eller mobil enhet och välj sedan Prova gratis eller Mitt konto. Du tas till en inloggnings- eller registreringssida. Välja Bli Medlem, ange önskad information och följ eventuella ytterligare uppmaningar.

Qobuz WebPlayer

Qobuz kan nås direkt med hjälp av WebPlayer-alternativet i en kompatibel webbläsare. Du behöver inte installera en app på din dator eller mobila enhet så länge du har ett konto. Qobuz WebPlayer är optimerad för Chrome men kan spelas i andra webbläsare.

Exempel på Qobuz WebPlayer

Qobuz Connect

Qobuz är kompatibel med många enheter som stöder Chromecast (även kallad GoogleCast), Airplay och Bluetooth. Inte alla Bluetooth-versioner och enheter stöder högupplöst ljudströmning. AAC- och MP3-stöd är vanligast. AptX stöder CD-kvalitet, medan AptX HD krävs för högupplöst ljudströmning upp till 24 bitar / 48 kHz.

Qobuz Connect

Qobuz med Sonos

Om du har ett Sonos-system, lägg till Qobuz i dina musiklyssningsalternativ. Så här gör du från Sonos mobilapp:

 1. Öppna Sonos-appen. Knacka Meroch tryck sedan på Lägg till musiktjänster.

  Sonos App - Lägg till musiktjänster

 2. Välj Qobuz från listan över tillgängliga musiktjänster och välj sedan jag har redan ett konto.

  Sonos App - Välj och lägg till Qobuz

 3. När du uppmanas ange ditt Qobuz-användarnamn och lösenord, följ eventuella ytterligare steg och bekräfta Qobuz-tillägget.

  Sonos App - Inloggning och bekräftelse av Qobuz-konto

Du kan också lägga till Qobuz till Sonos med Sonos PC- eller Mac-appen genom att följa liknande steg.

Hur man förnyar eller avbryter Qobuz

Din prenumeration förnyas automatiskt i slutet av månaden eller året för en vald plan. Du kan stoppa en prenumeration när som helst, även under testperioden. Du kan fortsätta tjänsten till slutet av den aktuella perioden. Efter att du har avslutat din prenumeration har du inte tillgång till streaming eller nedladdning, men ditt konto kommer alltid att finnas tillgängligt tillsammans med tidigare köpt nedladdat innehåll.

Att avsluta prenumerationen på Qobuz

 1. Logga in på ditt Qobuz-konto via deras webbplats.

  Inloggningssida för Qobuz-konto

 2. När du har loggat in väljer du Min profil.

  Qobuz Min profilfråga på hemsidan

 3. Gå till din kontoprofil Min Kontoinställningar.

  Qobuz Mitt kontosida

 4. Rulla ner kontosidan och välj sedan Säga upp eller Ta bort mitt Qobuz-konto permanent. Observera villkoren för varje val och se till att din åtgärd är validerad.

  Qobuz-prenumerations- och kontoavbrytningsalternativ

  Om du prenumererar på Qobuz från en tredjepartsapp (som Apple eller Last.fm) måste du avbryta ditt konto via den tjänsten.

Poängen

Qobuz riktar sig till seriösa musiklyssnare. Det har ett omfattande innehållsbibliotek som kontinuerligt uppdateras med populär och nischmusik och artister. Musikinnehåll kan strömmas direkt eller laddas ner efter köp. Inkluderingen av redaktionellt innehåll kompletterar musikerbjudanden genom att tillhandahålla omfattande användartips, nyheter och information om musiken, artisterna och utrustningen som du kan använda för att lyssna på Qobuz. Det 30-dagars kostnadsfria testalternativet hjälper till att besluta att åta sig en av sina prissättningsplaner.