Saltar al contenido

Vad är Samsung Smart TV-webbläsaren?

28 de julio de 2021
SamsungQ60ZZZZZ bf5293f2d5f845eda86ee9fadf9f2142

Samsungs smarta TV-apparater ger tillgång till flera appar för att titta på filmer och TV-program. Inkluderingen av en förinstallerad webbläsare kommer som en bonus.

Komma igång med Samsung TV-webbläsaren

Beroende på TV-modellår eller -serie kan webbläsaren vara tillgänglig på smart hub-startskärmen som en förinstallerad app på sidan Mina appar. Om den inte är förinstallerad kan den laddas ner från TV: ns appbutik. När du väl har hittat eller installerat det kan du starta webbläsaren från din fjärrkontroll eller andra tillgängliga alternativ. Du kan navigera i webbläsaren genom att hålla ned TV-fjärrkontrollens markörkontroller (den fungerar som en mus) i kombination med ett virtuellt tangentbord på skärmen. Förutom att du använder TV: ns fjärrkontroll för webbsurfning, beroende på modellår eller serie, kan du också ansluta ett vanligt Windows-tangentbord och en mus till TV: ns USB-portar. Lägga till ett tangentbord och en mus underlättar inmatning av sökord och URL. Vissa smarta TV-apparater från Samsung kan också tillåta anslutning av ett trådlöst Bluetooth-tangentbord eller en mus. För vissa modeller kan du navigera i webbläsaren med hjälp av pekplattan i mobilappen Samsung Smart View. Webbsurfunktioner på senaste Samsung-TV-apparater kan kallas Internet-funktionen.

Vad Samsung Smart TV-webbläsaren kan göra

Här är vad den tillhandahållna webbläsaren tillåter dig att göra.

Välj din sökmotor och visa sökresultat

Välj mellan sökmotorerna Google eller Bing, visa sökresultat eller gå direkt till webbplatser genom att skriva rätt URL i sökrutan.

Visa webbläsarens utvalda webbplatser

Gå direkt till populära förvalda webbplatser.

Visa mest besökta webbplatser

När du söker på nätet kommer webbläsaren ihåg vilka webbplatser du besöker ofta och ger den listan, så att du inte behöver söka efter dessa webbplatser.

Visa bokmärkta webbplatser

Förutom dina mest besökta webbplatser kan du bokmärka specifika webbplatser och se de webbplatser som visas för direkt åtkomst.

Visa webbhistorik

Din webbhistorik sparas från senaste till äldsta. De äldsta posterna skrivs över först.

Visa webbplatsinnehåll

Du kan läsa artiklar, lyssna på musik, visa foton och titta på videor (med vissa begränsningar) på de webbplatser du hittar.

Sök på webben och titta på TV samtidigt

Du kan titta på vanlig TV eller en annan kompatibel källa i en PIP-bild (bild-i-bild) medan du surfar på nätet.

Anpassa webbläsarinställningar

Inställningar tillhandahålls för att ställa in verktygsfältet, startsidan, sekretess och säkerhet, blockera sidor, godkända sidor och mer.

Vad Samsung Smart TV-webbläsaren inte kan göra

Även om Samsung TV-webbläsaren är bekväm är den begränsad jämfört med den flexibilitet du har på de flesta PC-webbläsare. Här är en lista över saker som den inte kan göra:

 • Nedladdning av filer kan vara begränsad eller stöds inte.
 • Inte alla webbplatser är tillgängliga.
 • Java-applikationer kanske inte stöds.
 • Flash-videofiler kan inte spelas.
 • Active X stöds inte.
 • Vissa HTML5-baserade ljud- / videofiler kanske inte kan spelas.
 • Det finns ett begränsat antal tillgängliga teckensnitt, och vissa symboler kanske inte visas korrekt.
 • Teckenstorlek och färgval kanske inte är tillgängliga för att skriva e-post eller meddelanden.
 • Svaret på fjärrkommandon kan vara långsamt.
 • Webbsidans laddning kan försenas eller stoppas beroende på vilka andra TV-funktioner som körs samtidigt.
 • Kopiering och klistra stöds inte.
 • Endast ett begränsat antal bokmärken kan sparas.
 • Antalet öppna fönster är begränsat.
 • Vissa videostreamingtjänster kanske inte spelas ordentligt via webbläsaren.

Samsung utfärdar regelbundna firmwareuppdateringar för sina TV-apparater som kan innehålla justeringar av webbsurfunktionerna, som kan ta upp en eller flera av de gränser som anges ovan. Om webbläsaren Samsung TV inte uppfyller dina behov kan du inte ta bort den eller installera en ersättare direkt på TV: n. Ändå finns det några lösningar som gör att du kan surfa på webben på andra enheter och visa resultaten på din TV-skärm. Från och med modellåret 2019 inkluderar Samsungs smarta TV-apparater en funktion som heter Fjärråtkomst. Med den här funktionen kan du styra och interagera med datorer, bärbara datorer och mobila enheter samt utföra omfattande webbsurfning, skärmspegling / delning, spel och molnnavigering direkt från TV: n med ett anslutet tangentbord och mus.