Saltar al contenido

Vad är smarta ugnar och spisar?

24 de julio de 2021
GettyImages 629569054 5a9dbc4918ba010037c01271

En smart ugn är ett elektriskt sortiment som inkluderar Wi-Fi eller Bluetooth för att ansluta enheten till en medföljande app. Appen tillåter användare att fjärrstyra apparaten eller ställa in automatiska funktioner. Vissa kan också ha röstkontroller eller ansluta till andra smarta hem-enheter som Amazon Echo eller Google Home. Smarta ugnar har alla samma funktioner som konventionella ugnar, men de kan ha mer flexibla hällkonfigurationer och induktionsbrännare gör matlagning snabbare än någonsin. Amazon introducerade sin egen smarta ugn i slutet av 2019. Den fungerar som en kombination av mikrovågsugn, konvektionsugn, luftkokare och varmare mat med allt som drivs av Alexa (plus händer om du inte gillar att prata med din ugn.)

Vad kan en smart ugn göra?

En smart ugn integreras med ditt anslutna smarta hemnätverk (som kan innehålla andra smarta apparater som smarta diskmaskiner, smarta mikrovågor eller smarta kylskåp) och ger avancerad matlagningsteknik för jämnare matlagning. Justera tillagningstemperaturen från din smartphone eller surfplatta för att förhindra överkokning utan att lämna stolen. Dessutom kan smarta ugnar och intervall innehålla några eller alla av dessa funktioner:

 • Wi-Fi-anslutning för att styra vissa funktioner från din smartphone eller till och med med din röst med hjälp av Amazons Alexa, Google Assistant eller Samsungs Bixby.
 • Ställ in ugnen på förvärmning, justera tillagningstemperaturen och stäng av ugnen var som helst med din smartphone.
 • Expanderade ugnscykelinställningar inkluderar bakning, broil, uppvärmning, konvektionsbakning / stek och bevis för att jästbaserade bakverk stiger innan bakning.
 • Flera typer av värme- och matlagningsteknik hjälper livsmedel att laga mer jämnt och snabbare, inklusive konvektion, infraröda värmeelement och lägga till eller flytta traditionella värmeelement för mer exakt matlagning.
 • Många smarta ugnsmodeller erbjuder två separata ugnsutrymmen som gör att du kan laga olika livsmedel vid olika temperaturer samtidigt.
 • Anslut till appar som Yummly som innehåller receptsteg och automatiskt kan förvärma ugnen till rätt temperaturinställning, laga mat under rätt tid och sedan stänga av sig själv baserat på receptinstruktioner.
 • Flera smarta sortimentsmodeller erbjuder ett alternativ med dubbla bränslen där spisen eller spishällen drivs av gas och ugnen använder el för det bästa av båda världens matlagningsupplevelser.
 • Få varningar när ugnen är ordentligt förvärmd, när timern går ut eller om det finns ett problem med apparaten.
 • Nya smutsresistenta beläggningar inuti ugnar och snabbare än någonsin självreningscykler gör att rengöringen av ugnen är mindre jobbig.

Funktionerna varierar beroende på märke och modell. Vår lista innehåller funktioner från flera smarta ugnsserier och spisstillverkare.

Vad kan en smart spishäll göra?

En smart spis erbjuder en anpassningsbar spishäll för att rymma alla maträtter, kastruller eller pannor. Medan en gasspis erbjuder den bästa precisionen i tillagningstemperaturen, är elektriska hällar där den nya tekniken och funktionerna finns.

 • Flera typer av brännare låter dig laga mat på nya sätt. Detta inkluderar induktionsbrännare som använder elektromagnetisk energi för att laga mat och kräver antingen rostfritt stål eller gjutjärnspanna för att fungera och flera elementbrännare som gör att du kan välja rätt brännarelement för kokkärlens storlek, vilket eliminerar värmeförlust och säkerställer snabbare matlagning.
 • Kraftbrännare uppfyller intensiva värmebehov som kokande vatten eller brännande mat.
 • Lättare brännare håller maten varm medan andra föremål slutar laga mat och använder mindre energi.
 • Använd ett bryggelement för att ansluta två eller flera brännare för att skapa en stor matlagningsyta för breda köksredskap eller stekpannor.
 • Smidiga keramiska glasskivor erbjuder enkel rengöring och inkluderar indikatorlampor för att visa vilka områden som fortfarande är heta.

Vad kan en smart ugns- / spisplugg göra?

Om du inte har råd med ett nytt smart köksortiment men är intresserad av att lägga till lite smart i ditt befintliga sortiment, kan du köpa en speciell smart plug för din spis. Ditt ugnsutrymme ansluts till smartkontakten först och sedan ansluts smartkontakten till vägguttaget för ditt köksutbud. Låt oss ta en snabb titt på hur den här speciella kontakten lägger till smarta teknologifunktioner i ditt befintliga ugnsutbud.

 • Med Wi-Fi-anslutning kan den skicka varningar till din smartphone och integrera den i ditt anslutna smarta hemnätverk.
 • Kompatibel med röststyrningsalternativ som Google Assistant och Amazons Alexa.
 • Lär dig dina matlagningsvanor över tid och varnar dig när kaminen eller ugnen har varit på längre än vanligt.
 • Få varningar när spishällen eller ugnen slås på och av.
 • Använder geofencing-teknik för att avgöra när din smartphone-plats anger att du kanske har lämnat hemmet utan att stänga av spishällen eller ugnen och skickar en varning eller stänger av räckvidden för att förhindra oavsiktliga husbränder.

Vanliga bekymmer om smarta ugnsområden

En smart ugnsserie är en seriös investering med priser från cirka $ 3000 till över $ 10.000 för mycket avancerade modeller. Låt oss granska några vanliga problem som köpare har när de investerar i ett smart sortiment.

Är smarta ugnsområden komplicerade att använda?

Med alla de olika matlagningsteknologierna som ingår i smarta intervall är detta ett begripligt problem. Medan smarta ugnsområden gör att du kan anpassa några av dessa olika tillagningsalternativ, finns det också enkla att använda ugnscykler som bakning, broil och varm som tar gissning och stress av att förstå de olika alternativen.

Hur skiljer sig ett smart ugnsområde från en smart väggugn eller en smart infällbar spis?

Ett smart ugnsområde omfattar ugnen (eller ugnar om mer än ett ugnsutrymme) och spishällen i en apparat. Att använda en separat smart väggugn och smart spis är precis samma apparater uppdelade i två separata enheter istället för att kombineras till en.