Saltar al contenido

Vad är Vevo? En introduktion till den populära musikvideoplattformen

24 de junio de 2021
Vevohomepage 838885adfbc34b398916f6e9d8247403

Du kanske har sett namnet Vevo längst ner i musikvideor. Vevo är en premiumvideoenhet som syftar till att ge en röst och global plattform till framväxande och etablerade artister från Universal Music Group, Sony Music Entertainment och Warner Music Group. Vevo har genomgått några förändringar sedan lanseringen 2009, så här är en titt på Vevos historia och var den står idag.

Vevo’s History

Vevo, vars namn kombinerar video och evolution, ville ändra hur musikvideor når fans. Universal Music Group, Sony Music Entertainment och EMI bildade satsningen 2009, med Warner Music-gruppen som gick med på det roliga 2016. EMI lämnade så småningom partnerskapet för att driva sitt eget leveranssystem för musikvideo. Webbplatsen Vevo.com var ursprungligen en plattform för streaming av musikvideo. Tillsammans med sin medföljande mobilapp lyckades Vevo först med både tittare och annonsörer. Ett partnerskaps- och vinstdelningsavtal med Google innebar att Vevos videor också strömmade på YouTube. Men YouTube och Vevo kämpade för makt och kontroll. År 2018 viftade Vevo med den vita flaggan och medgav YouTube-monsterets räckvidd. Framöver meddelade Vevo att den skulle stänga sin streamingtjänst och appar och fokusera på att odla och dela originalinnehåll via andra kanaler.

Vevo idag

Vevo ansvarar nu för att släppa mer än 450 000 videor, med mer än en miljard visningstimmar för sina videor varje månad. Förutom att visa upp sina artister, producerar Vevo originalshower, inklusive Ctrl, som följer resor från stadsmusikartister, och Rundar, som tittar på europeiska artister. Annat originalinnehåll inkluderar Hiss, som visar exklusiva föreställningar av unga, kommande artister och DSCVR, som syftar till att hjälpa nya artister att nå en publik. Det finns också filmer bakom kulisserna, liveframträdanden och intervjuer med artister.

Var hittar du Vevo-innehåll

Vevo-webbplatsen är inte längre en källa för streaming av Vevo-innehåll. Ändå finns det olika plattformar där du kan njuta av Vevos erbjudanden. Leta efter Vevo-märket i det nedre högra hörnet av en musikvideo för att se till att du tittar på en Vevo-produktion.

Youtube

YouTube är den största värden av Vevo musikvideor och shower. Navigera till Vevo-kanalen på YouTube, som har nästan 20 miljoner prenumeranter, för att se nya videor och bläddra bland nästan 20 000 videor kategoriserade efter genre, album, spellistor, nya utgåvor och mer.

Vevo-kanal på YouTube

Det finns också utvalda kanaler inom Vevo-kanalen för Vevo-spellistor, artisters Vevo-underkanaler och Vevo för andra länder.

Vevos YouTube-underkanaler

Roku

Lägg till Vevo-kanalen på Roku för att få tillgång till mer än 14 000 HD-videor och spellistor.

Vevo-kanal för Roku

Apple TV

Lägg till Vevo-appen till Apple TV för officiella artistvideor, exklusiva föreställningar och originalinnehåll. Sök efter innehåll eller bläddra för att hitta ny musik.

Apple TV: s Vevo-app

Fler platser

Hitta Vevo-kanaler eller appar för Samsung TV Plus, Amazon Fire TV-enheter, Alexa-aktiverade enheter, Pluto TV, Sky Q, Now TV och Xumo.