Saltar al contenido

Vem är Minecrafts skapare, mannen känd som Notch?

18 de agosto de 2021
paris games week 2017 day one at porte de versailles in paris 868749802 5b9a916d4cedfd00503da1e6

När du associerar en person med antingen Mojang eller Minecraft, skulle den personen vara Notch. Men vem är Notch? I den här artikeln kommer vi att diskutera en av de viktigaste personerna i spelhistorien. Låt oss gräva, eller hur?

Markus Alexei Persson

Markus Alexej Persson (eller mer allmänt känd i Minecraft -gemenskapen som Hack) är en tv -spelutvecklare från Stockholm, Sverige. Den trettiosex år gamla utvecklaren föddes den 1 juni 1979 och var avsedd för stora saker från och med den tiden. Markus Alexej Persson förändrade spelvärlden när han grundade företaget Mojang AB och skapade potentiellt världens mest kända och mest kända videospel någonsin; Minecraft. När Markus var sju år köpte hans far en Commodore 128 -dator och prenumererade på en tidning som specialiserat sig på datorer. Tidningen gav Notch olika koder som gjorde att han fick en liten förståelse för kodning. När Markus var åtta år gammal skapade han sitt första äventyrsspel. År 2005 började Markus arbeta på King.com som spelutvecklare. Markus arbetade på King.com i över fyra år. Medan Notch arbetade på King.com programmerade han många olika spel inklusive en hamn i Zuma, spelet Pinball King och många fler. Notch lärde sig många programmeringsspråk som har hjälpt honom att skapa många spel genom åren. Språken var Basic, C, C ++, Java, Actionscript och Basic.

Utvecklingen av Minecraft

Microsoft xBox E3 -händelse

Markus Alexej Persson släppte alfautgåvan av Minecraft för PC i maj 2009. Under Minecraft skapades arbetade Markus på Jalbum.net som programmerare samtidigt som han fokuserade på skapandet av Minecraft. När människor fortsatte att köpa hans tv -spel insåg Notch att han borde driva Minecraft och lägga all sin tid och kraft på det. Ju fler uppdateringar som Notch lade in i Minecraft, desto mer fann han att folk var intresserade av att köpa spelet. I en intervju med gamasutra.com hävdade Markus Persson, ”Försäljningskurvan har alltid varit tätt kopplad till utvecklingshastigheten. Ju mer jag arbetar med spelet och pratar om nya funktioner, desto mer säljer det. ” I samma intervju som genomfördes i mars 2010 sade Notch också: ”Jag har sålt 6400 exemplar hittills … Under de nio månader jag har sålt spelet, är det i genomsnitt cirka 24 exemplar sålda per dag. De senaste två dagarna har den sålts i 200 exemplar per dag, vilket är helt galet. ”

Lämnar Mojang

1629266428 114 Vem ar Minecrafts skapare mannen kand som Notch

Efter Minecrafts växande popularitet, framgång, otaliga uppdateringar och olika konventioner meddelade Markus Alexej Persson att han hade sagt upp sig från sin position som ledande designer för Minecraft samtidigt som han lämnade tjänsten till Jens Bergensten (Jeb). I november 2014 lämnade Notch Mojang efter förvärvet av Microsoft för 2,5 miljarder dollar. Sedan dess har han slutat hjälpa till att producera Minecraft och har gått vidare i en ny riktning. När Notch lämnade Mojang påstod han ”Jag ser mig inte som en riktig spelutvecklare. Jag gör spel för att det är roligt och för att jag älskar spel och jag älskar att programmera, men jag gör inte spel med avsikt att de ska bli stora hits, och jag försöker inte förändra världen. Minecraft blev verkligen en stor hit, och folk säger till mig att det har ändrats spel. Jag hade aldrig tänkt att det skulle göra det heller. Det är verkligen smickrande, och att gradvis komma in i någon form av offentlig rampljus är intressant. ” Även om Notch kanske känns som om han förändrade spelvärlden, skulle många spelare världen över inte hålla med. Minecrafts framgångar kan noteras som starkt påverkade av Notchs kreativitet, strävan och vilja att fortsätta producera spelet. Utan Notch skapade Minecraft skulle spelvärlden sluta vara som den är idag. Minecraft har påverkat vår värld, popkultur och dess stora majoritet av spelare ett kvarter i taget.