Saltar al contenido

Vad man ska tänka på när man letar efter USB-videoinspelning

28 de junio de 2021
usb 5b2c571efa6bcc0036bd1323

Det kan finnas många faktorer som går att välja en videoinspelningsenhet för din dator. Med priser från endast $ 20 till upp till över $ 200 behöver beslutet inte vara svårt eller kostsamt. Det finns dock många alternativ (en snabb sökning på Tigerdirect gav 24 resultat) och här försöker vi hjälpa dig att välja den enhet som passar dig.

Användande

Vad vill du fånga? Vill du säkerhetskopiera äldre VHS-band? Vill du kunna spela in TV-program och spara dem? Vad sägs om din videokamera? Din första övervägande bör vara ditt användningsscenario. Om du tänker konvertera äldre VHS-band till DVD kanske du vill leta efter en enhet som levereras med videoredigeringsprogram. Om du vet att du bara kommer att göra kopior, kanske inte programvaran är en prioritet för dig.

Elgato Analog till USB Video Capture Device

Du vill också se till att den videoinspelningsenhet du köper har rätt anslutningar för den videobandspelare eller videokamera du vill ansluta till den. Det finns inget värre än att beställa en videoinspelningsenhet bara för att upptäcka att du inte kan ansluta dina videouppspelningsenheter till den. Slutligen, om du tänker använda din inspelningsenhet för TV-inspelning, kanske du vill överväga en TV-tuner istället. Många av dessa enheter har anslutningar som gör att du kan ansluta en videobandspelare eller videokamera samt kabel eller satellit.

Pris

När du söker efter USB-inspelningsenheter hittar du ett brett prisintervall. Att veta hur mycket du vill spendera kommer att hjälpa dig att välja en enhet långt. Tyvärr korrelerar inte priset med funktioner. Det finns många enheter som levereras med programvara men kostar mindre än de som inte gör det. Var noga med att veta vad du är villig att spendera när du börjar shoppa.

Funktioner

Hur vill du använda videon du spelar in på din dator? Om du bara vill bränna videoklippen till DVD behöver du inte mycket i vägen för specialfunktioner med din enhet eftersom du kan använda annan programvara för att bränna dessa skivor. Men om du vill redigera dina videor eller använda dem på bärbara enheter kanske du vill leta efter en enhet som gör att du kan antingen redigera videor eller konvertera dem till andra videoformat för användning på andra enheter. Vilka anslutningar behöver du också? De flesta enheter har standarddefinitionsanslutningar men det finns några som gör att du kan spela in HD-video. De flesta nya videokameror spelar in HD-video, och det skulle vara synd att inte få den kvaliteten i dina överföringar. Ett annat övervägande är att om du bara ska överföra video från din HD-videokamera kanske du inte behöver en inspelningsenhet alls! De flesta av dagens videokameror har en inbyggd USB-port och kan anslutas direkt till din dator för överföring och DVD-bränning.

Poängen

I slutändan är det inte lätt att välja en fångstenhet. Alternativen är häpnadsväckande och med ett så brett prisintervall är det viktigt att göra din forskning. Vad du vill fånga, hur du vill använda det och huruvida du vill redigera dina videor eller inte spelar alla en roll i beslutet. Liksom den typ av video du vill ta. Var noga med att ta dig tid och du kommer säkert att hitta det USB-videokort som passar dig.