Saltar al contenido

Vanliga frågor om Wii U-konsolen

1 de julio de 2021
Wii U full white 56a6ac193df78cf7728fa530

Wii U är Nintendos uppföljare till Wii. Släpptes i slutet av 2012 och är betydligt kraftfullare än sin föregångare. Det är den första Nintendo-konsolen som stöder HD-grafik och den har en unik gamepad som är rörelsekänslig och innehåller en pekskärm. Här är allt du behöver veta om konsolen. Nintendo avslutade officiellt produktionen av Wii U i januari 2017. Dess efterträdare, Nintendo Switch, lanserades några månader senare.

Är Wii U en tilläggskontroll för Wii?

Nej, även om fokus på den distinkta styrenheten får många att tro att det var. Wii U är för Wii vad Xbox 360 är för Xbox, en helt ny, kraftfullare konsol med ett liknande namn.

Hur mycket kostar det?

Det finns en mängd olika Wii U-konsolpaket, med priser som varierar mellan $ 300 och $ 400 dollar beroende på paketet. Nintendo släpper alltid nya buntar, knyter konsolen till vissa spel och ändrar ibland vad som kommer med dem, så det faktiska priset och vad du får varierar.

Hur kan jag lägga till ytterligare lagring?

Wii U stöder externa enheter anslutna till en av konsolens fyra USB-portar, så att du kan ha så mycket lagringsutrymme som du vill köpa. Det kan också läsa SD-kort, men de kan inte användas för nedladdade spel.

Vad kostar Wii U-spel?

AAA-titlar som Splatoon gå till cirka $ 60 när den först släpptes, även om det finns enstaka försäljningar. Det finns också många populära spel och indiespel på eShop som kan vara så låga som $ 2.

Vad är Wii U: s tekniska specifikationer?

Wii U har en IBM Power-baserad flerkärnig processor, AMD Radeon-baserad High Definition GPU, 2 GB minne (hälften för systemet, hälften för spelen) och videoutgång från 480i till 1080p.

Spelas Wii-spel på Wii U?

Ja. Wii U har en intern Wii-spelare.

Kan Gamecube-spel spelas på Wii U?

Nej.

Kan Wii-inställningar / spara data och nedladdade spel överföras till Wii U?

Ja det kan de. Du behöver ett SD-kort och en internetanslutning för att göra det.

Är Wii U lika kraftfull som Xbox One och PlayStation 4?

Nej. Det var mycket debatt om Wii U var lika kraftfull som 360 och PS3, men när nästa generations konkurrenter kom ut fanns det ingen riktig jämförelse.

Vilka funktioner har Wii U?

Förutom att spela spel stöder Wii U ett socialt nätverk som heter Miiverse, en eShop, en webbläsare och videochatt. Det finns inga abonnemangsavgifter för någon av dessa tjänster. Gamepad fungerar också som en TV-fjärrkontroll (även om en utan ljudknapp). Det fanns ursprungligen ett system som heter Nintendo TVii som integrerades med din TV-tittande, men det gick aldrig igenom och Nintendo stängde av det i augusti 2015.

Vilka styrenheter används med Wii U?

Wii U stöder ett svindlande utbud av styrenheter. Förutom den primära styrenheten, kallad Wii U Gamepad, är konsolen kompatibel med en Xbox-stil Wii U Pro Controller, Wii Remote och Wii Remote Plus och Nunchuk och Balance Board.

Vad är balansräkningen?

Balance Board är en viktavkänningsplatta som spelare står eller sitter på. Det är mest känt för sin användning i Wii Fit-serien.

Hur många kontroller stöds för flerspelarspel?

Flerspelarspel kan stödja en gamepad plus fyra Wii-fjärrkontroller och / eller Wii U Pro-kontroller, så att fem personer kan spela tillsammans. I teorin kan Wii U stödja två gamepads, men det finns inga spel som använder två.

Hur nära måste spelkontrollen vara för Wii U?

Gamepad, som ansluts trådlöst till konsolen, måste vara inom 24 fot från konsolen för att fungera. I många hem tycker folk att de kan använda den i badrummet eller sovrummet, beroende på var de är i förhållande till Wii U och kanske på vad väggarna är konstruerade av.

Kan jag spela spel på Gamepad om Wii U är avstängd?

Nej, gamepad är i grunden en dum terminal, med all bearbetning utförd av själva konsolen. Det enda det kan göra medan konsolen är avstängd fungerar som en TV-fjärrkontroll.

Kräver Wii U fjärrkontroller med MotionPlus?

Nej, den stöder både den grundläggande Wii Remote såväl som Wii Remote Plus och MotionPlus-tillägget. Vissa spel kräver MotionPlus-stöd, andra inte.

Hur vet jag vilka styrenheter som stöds av ett spel?

Ett mörkt band på baksidan av juvelfodralet visar ikoner som indikerar kontroller som stöds.