Saltar al contenido

Vanliga problem med Google Home och hur man fixar dem

25 de junio de 2021
fix google home issues 4160060 45167f87bd4c47a0968ba41daf30254b

Google Home-smarta enheter är ganska smarta för det mesta, men det känns kanske inte så sant när det inte fungerar. Ibland är det ett Wi-Fi-problem, en mikrofon som inte hör dig, högtalare som inte ger klart ljud eller anslutna enheter som inte kommunicerar med Google Home. Oavsett hur Google Home inte fungerar finns det troligen en ganska enkel förklaring och en enkel lösning för att få saker att fungera igen. Den här artikeln gäller både Google Home och Google Nest-högtalare.

Starta om Google Home

Oavsett vilket problem du har är det första du bör försöka att starta om det. Du har säkert hört att omstart är bra för annan teknik när den inte fungerar korrekt, och samma råd gäller också här. Så här startar du om från Google Home-appen:

 1. Ladda ner Google Home.

 2. Öppna hemfliken genom att trycka på ikonen för ett hem i appens nedre vänstra hörn.

 3. Välj den Google Home-enhet du vill starta om.

 4. Tryck på inställnings- / kugghjulsikonen längst upp till höger.

 5. Välj menyn med tre linjer längst upp till höger på nästa sida.

 6. Välja Starta omoch bekräfta sedan med OK.

  Google Home-enhetsinställningar och omstartalternativ

Om omstart på det här sättet inte löser det problem du har, kopplar du ur strömsladden från baksidan av Google Home och låter den sitta så, urkopplad, i 60 sekunder. Anslut sladden igen och vänta ytterligare en minut tills den slås på helt och kontrollera sedan om problemet försvinner.

Anslutningsproblem

Google Home fungerar bara bra när det har en giltig nätverksanslutning. Problem med att ansluta till Wi-Fi och Bluetooth kan orsaka många problem, som fläckiga internetanslutningar, buffring, musik som plötsligt slutar från ingenstans och mer. Se vad du ska göra när Google Home inte ansluter till Wi-Fi för en djupgående titt på vad anslutningsproblemet kan vara och vad du ska göra åt det. På samma sätt som ett problem med Google Home-anslutningen är fallet där gäster som inte använder ditt Wi-Fi inte kan ansluta till enheten. Du kan åtgärda detta genom att aktivera gästläget.

Svarsförmåga

Det mest troliga skälet till varför Google Home inte svarar när du pratar med det är att du inte pratar tillräckligt högt. Flytta dig närmare den eller placera den permanent någonstans så att den lättare kan höra dig. Om den sitter bredvid en luftventil, dator, TV, mikrovågsugn, radio, diskmaskin eller någon annan enhet som stänger av buller eller störningar, måste du naturligtvis tala mycket högre än vad du normalt skulle göra så att den vet skillnaden mellan dessa ljud och din röst. Om du har gjort detta och Google Home fortfarande inte svarar, kontrollera volymnivån. det är möjligt det gör hör dig bra men du kan inte höra det! Du kan höja volymen genom att säga «Ok Google, Höj volymen«eller genom att svepa medurs på toppen, knacka på den högra sidan av Mini, glida åt höger på framsidan av Google Home Max eller genom att trycka på den övre volymknappen på baksidan av Google Nest Hub. Om du kan fortfarande inte höra någonting, mikrofonen kan vara helt inaktiverad. Det finns en av / på-knapp på baksidan av högtalaren som styr om mikrofonen är aktiverad eller inaktiverad. Du bör se ett gult eller orange ljus om den är avstängd. är mikrofonen på men du hör statisk? Försök att fabriksåterställa Google Home för att återställa alla dess inställningar som de var när du först köpte den. Om resultaten du får inte är specifika för dig – som om den vann » t hitta din telefon eller återkalla saker du har sagt att den ska komma ihåg – du bör återställa Voice Match-inställningarna.

Slumpmässiga svar

I en motsatt situation kan Google Home tala för ofta! Det finns inte så mycket du kan göra åt detta eftersom orsaken bara kan vara en enkel misstolkning av vad den hör från dig, TV: n, en radio etc. Utlösningsfrasen för att få den att lyssna kan vara ”Ok Google”Eller”Hej Google”, Så att säga något sådant i konversation kan vara tillräckligt för att starta upp det. Du kan justera känsligheten där den hör dessa fraser genom Google Home-appen. I vissa fall kan du aktivera den när den flyttas, så det kan hjälpa att hålla den på en stabil, plan yta.

Musik spelas inte

Ett annat vanligt Google Home-problem är dålig musikuppspelning och det finns flera anledningar till att det kan hända. Vad du kan se när det finns problem med musik är låtar som börjar men sedan slutar ibland eller till och med vid samma tidpunkt under samma låt. Andra problem inkluderar musik som det tar evigt att ladda efter att du ber Google Home att spela den eller musik som slutar spela timmar senare utan någon uppenbar anledning. Se vad du ska göra när Google Home slutar spela musik för alla steg du bör gå igenom för att åtgärda problemet.

Fel platsinformation

Om Google Home har fel plats inställd får du definitivt några konstiga resultat när du frågar om de aktuella väderförhållandena, begär trafikuppdateringar, vill ha distansinformation var du befinner dig, etc. Lyckligtvis är det här en enkel lösning:

 1. Öppna Google Home-appen i samma nätverk som ditt Google Home.

 2. Se till att du ser rätt hemnamn högst upp (ändra det om du behöver) och tryck sedan lätt på inställningar.

 3. Välja Heminformationoch sedan antingen Ange adress (om du anger en ny) eller Hemadress (för att redigera en befintlig).

 4. Välj Lägg till hemadress för att ange en adress, eller Redigera om du ändrar det.

  Google Home-inställningar och adressskärmar

Om du behöver ändra platsen för ditt arbete kan du också göra det via appen:

 1. Tryck på kontoikonen högst upp till höger i appen.

 2. Se till att kontot du ser högst upp är detsamma som är kopplat till ditt Google-hem. Om det inte är det, tryck för att ändra det.

 3. Välja Assistentinställningar.

 4. Knacka Dina platser, och då Arbete.

  Adressinställningar för Google Home-assistent

 5. Ange rätt adress och tryck sedan på OK att spara.

Behöver du mer hjälp?

Alla andra frågor vid denna tidpunkt bör riktas mot Google. Du kan kontakta Google Home-supportteamet för att få dem att ringa dig eller använda chattalternativet för att chatta eller skicka e-post till någon från supportteamet. Se Hur man pratar med teknisk support för en allmän riktlinje om vad du behöver veta innan du kontaktar Google och hur du bäst hanterar samtalet. Om du bara är över med Google Home finns det andra smarta högtalare som kan passa dig bättre. Kanske är det dags att prova en av dem.