Saltar al contenido

Var du kan sälja din begagnade iPhone, iPad eller iPod

21 de junio de 2021
selling iPhone 156023705 resized 56a534fe3df78cf77286edd1

Du kan sälja din iPod touch, iPhone eller äldre iPod-enhet kontant på flera ställen. De ger dig pengar för din begagnade eller trasiga enhet, som du sedan kan använda för vad som helst, ofta på samma webbplats eller någon annanstans. Att sälja en iPhone eller annan enhet är inte bara en metod för att tjäna lite extra pengar på sidan. det är också en bra idé om du planerar att uppgradera till något nyare. Till exempel, istället för att köpa en helt ny telefon och behålla din gamla, byt in din iPhone mot kontanter som du sedan kan använda för att köpa en ny telefon. Detsamma gäller för iPod touch och andra enheter. Du kan alltid prova webbplatser som eBay, Craigslist eller Facebook för att sälja din elektronik, men då tvingas du vänta på en köpare. Webbplatserna nedan är de bästa ställena att sälja din iPod eller iPhone för riktiga pengar eftersom företaget köper enheten från dig och du får betalt direkt från dem, vanligtvis ganska snabbt. Även om det finns många inbytesplatser för elektronik fungerar de inte alla på samma sätt. Man kan ge dig mer pengar än någon annan eller erbjuda mer värde i butikskrediter än kontanter, och några kanske inte ens accepterar din specifika iPhone eller iPod. Var noga med att läsa varje företags villkor innan du accepterar affären.

Amazon.com

Amazon Trade-In köper alla typer av begagnad elektronik till konkurrenskraftiga priser. Du kan sälja iPhones, iPads och andra prylar i utbyte mot ett presentkort från Amazon. För att handla med din iPhone eller iPod, först ta reda på vad Amazon Trade-In-programmet tar för det. Besök Amazon Trade-In-webbplatsen och sök efter din enhet. Du kommer att få olika frågor om det.

Var ärlig när du svarar på dessa frågor, för om de visar sig vara felaktiga när Amazon tar emot din iPhone eller iPod kanske de inte ger dig de pengar de citerade dig. Innan du avslutar denna inbyte frågas du vad du vill att Amazon ska göra om de tycker att iPhone eller iPod är av mindre värde än hur du beskrev det. De kan skicka tillbaka enheten till dig (gratis) eller så kan du automatiskt acceptera det lägre priset. Amazon täcker frakten, så allt du behöver göra är att skriva ut en förbetald fraktetikett och lägga den på en låda med din enhet inuti. Du får fraktetiketten i ett e-postmeddelande eller så kan du ladda ner den från den sista bekräftelsessidan.

Bekräftelsessida för Amazon.com-bytesprogram

Om din inbyte fungerar och du får pengar för din iPod eller iPhone måste du använda krediten på Amazon.com. Om du inte använder Amazon ofta, shoppa innan du handlar på din enhet för att se till att det finns något du gillar som du kan använda din kredit för att köpa.

Äpple

Apple iPhone-inbytesprogrammet heter Apple Trade In och fungerar för smartphones, surfplattor, datorer och smartklockor. Andra Apple-enheter som iPods är endast tillgängliga för återvinning (du får inte betalt). Hitta din enhet från listan över acceptabla inbyten och svara på några frågor om den. Om du till exempel säljer en iPhone tillbaka till Apple blir du tillfrågad vilken modell du har och om den är i gott skick.

Vilken modellfråga i Apples inbytesprogram för en iPhone

Du får omedelbart veta sitt inbytesvärde och har möjlighet att byta in det för ett presentkort.

iPhone-värde från Apple Trade In

När du har fyllt i några personliga uppgifter skickas en gratis fraktetikett till dig direkt från Apple som du måste skriva ut och bifoga i rutan som din enhet är i. Du får betalt för din iPhone eller annan Apple-enhet en gång de får det och kan bekräfta att dina svar på onlinefrågorna var korrekta. Apple Trade In fungerar också i Apple-butiker, så om du besöker en butik för att köpa en ny enhet kan du fråga om handel med din gamla när du är där. För att se till att du får det bästa priset för din enhet, använd dock några minuter på att få offert från andra inbytesajter.

Bästa köp

En annan detaljhandelsjätt med ett inbytesprogram för iPod och iPhones är Best Buy. Besök Best Buy-inbytesidan för att bläddra bland eller söka efter den enhet du vill handla in mot kontanter. Ange enhetens skick och svara på eventuella relaterade frågor – som om du har inaktiverat säkerhetsfunktioner, hur stort det interna lagringsutrymmet är och om din enhet stöder Wi-Fi – och du får en omedelbar offert direkt på sidan . Välj för att acceptera erbjudandet Lägg till i din korg och besluta om du vill byta in det i butiken eller skicka det in.

Best Buy-inbytesfrågor för en iPod touch 5: e generationen

Den uppskattning du ser för handeln i butik gäller i en vecka. Du kan ta det till Best Buy och ge dem ditt nummer och din e-postadress för att de ska få upp det inbytesvärde du citerades. Best Buy-inbyten i butiken ger ett Best Buy-presentkort och online-e-postmeddelanden till ett e-presentkort.

Gamestop

Den ledande spelhandlare GameStop har ett inbytesprogram för inte bara videospel utan även Apple-enheter som iPhone, iPod touch och iPad. Du får ditt erbjudande med bara en fråga, men du kan inte byta in din enhet online. Besök sidan GameStop för erbjudanden och värden och välj Elektronik för att söka efter din enhet. Välj mellan tre villkor –Arbetssätt, Skadad, eller Död—Och du kommer att se inbytesvärdet justeras på rätt sätt.

GameStop-erbjudanden och värdesidor för en iPhone 5C

Skapa ett användarkonto på GameStop för att spara ditt inbytesvärde, skriv sedan ut det och ta det till en GameStop-butik för att låta en anställd bedöma värdet där och erbjuda dig kontanter för din enhet.

Gasell

En av de ledande platserna i sitt slag, Gazelle köper alla typer av begagnad elektronik – från mobiltelefoner till iPods – baserat på deras skick, förpackning och tillbehör som de innehåller och mer. Priserna som betalas för iPod och iPhones är bland de högsta. Gazelle erbjuder också ett 30-dagars prislåsalternativ: acceptera att sälja din iPhone nu och du har 30 dagar på dig att slutföra transaktionen. Detta låter dig låsa in det högre priset för en telefon innan de nya modellerna tillkännages och minska värdet från tidigare generationer. Innan du byter in din iPhone eller annan enhet måste du svara på några frågor – som de flesta elektronik-för-kontanttjänster. När du till exempel handlar med en iPhone kan du frågas vilken bärare den användes med, lagringskapaciteten, om den tänds, om det finns några repor och om skärmen tänds normalt.

Inbytesvärde för Gazelle iPhone X

Gazelle har också ett lojalitetsprogram som heter Gazelle Rewards som du kan registrera dig för att få en poäng för varje dollar som din enhet är värd när du säljer dina artiklar via Gazelle. Du kan lösa in poängen nästa gång du säljer något.

NextWorth

Den andra stora webbplatsen på marknaden, NextWorth, gör det enkelt att sälja en begagnad enhet. Liksom Gazelle erbjuder det ett prislåsalternativ så att du kan säkra ett högre pris innan nya modeller kommer ut. Frakt är gratis och betalningsalternativ inkluderar presentkort, PayPal och check. NextWorths lista över enheter som du kan sälja är dock relativt kort. Den stöder endast smartphones, surfplattor och bärbara apparater från Apple (du kan inte sälja iPod här). Utöver dessa begränsningar stöds inte alla iPhones. Men om du vill ha ett andra alternativ för att se till att du får ut det mesta av din iPhone-inbyte är NextWorth där. Till skillnad från de flesta av dessa Apple-inbytstjänster ställer den här en hel del frågor. När du är klar med att svara måste du ange IMEI-numret om du säljer en iPhone.

NextWorth iPhone XR inbytesvärde frågor

PowerMax

Apples återförsäljare PowerMax köper begagnade iPads, iPhones och iPods (liksom begagnade Mac-datorer). Till skillnad från andra webbplatser måste du ringa dem och dela information om enheten du vill sälja för att få en offert snarare än att få en offert live på webbplatsen. Betalningsalternativ inkluderar check och butikskredit.

PowerMax-inbytesida

Roostr

Om du har en fungerande eller trasig iPhone, iPad, Apple-bärbar dator, Apple TV eller Apple Watch kan Roostr vara ett alternativ för dig att få lite pengar för dina oanvända produkter. Besök webbplatsen och låt dem veta vilken typ av enhet du har. Svara sedan på några frågor om dess detaljer och tillstånd för att få en offert. Om du accepterar priset på inbytesvärdet får du en förbetald FedEx-etikett som ska tillämpas på en låda som du tillhandahåller för att skicka din enhet.

GoRoostr iPhone-inbytesfrågor

Du har 10 dagar på dig att skicka det och du får betalt en dag efter att de har granskat det, via PayPal eller check (ditt val).

Helt enkelt Mac

Simply Mac är en annan Apple-återförsäljare som tar din iPhone, Mac, iPad eller Apple Watch och konverterar den till butikskredit. Det betyder att pengarna du får för din elektronik måste spenderas på Simply Mac. Ett sätt som helt enkelt Mac skiljer sig från andra handelstjänster är att det finns massor av varumärken du kan välja mellan, så att du också kan använda den för enheter som inte är Apple. Men även om du till exempel säljer en iPhone kan du välja från gamla enheter som iPhone 3GS, plus nya som iPhone X. Flera operatörsalternativ finns också – utöver de populära är andra som Cricket.

Helt enkelt Mac-inbytesvärde för en iPhone 7

Du måste veta IMEI, MEID, ESN eller serienummer för enheterna du säljer till Simply Mac.

Små hundelektronik

Small Dog Electronics är en långvarig Apple-återförsäljare som köper iPods, iPads och Mac-datorer (men inte iPhones). Om du har en av dessa enheter att sälja kan du antingen skicka den till dem eller ta den till en liten hundbutik. Deras inköpskalkylator är lätt att använda: ange produkten och ett pris visas.

Inbytesvärde för liten hund iPod touch

Om du skickar det gör du det med ett uppskattat pris, men får ett slutpris när Small Dog tar emot och inspekterar det.

sälj

uSell erbjuder en intressant vridning av online-inbytesaffären för iPhone. Istället för att erbjuda dig att köpa din begagnade enhet direkt, söker sökmotorn ut erbjudanden från olika tjänster för att ge dig det bästa erbjudandet från det nätverket av webbplatser.

USell iPhone-inbytesvärde

Nätverket verkar dock inte innehålla större webbplatser som Gazelle, så erbjudandenen kan ibland vara lägre än du skulle få någon annanstans. Att söka i ett nätverk av webbplatser från en plats kan ändå vara användbart för dig, och de inkluderar också sig själva. uSell skickar ett förbetalt och föradresserat leveranspaket och ditt inbytesvärde är giltigt i 30 dagar. Du får betalt för din iPhone eller iPod (eller annan enhet) med check eller PayPal. Bulk-inbyten accepteras också.

Walmart

Walmart-återköpsprogrammet för elektronik, kallat Gadget to Gift Cards, liknar Apples. Om du säljer en iPhone får du ett Walmart eGift-kort som du kan använda för att köpa något annat, till exempel en nyare iPhone.

Inbytesvärde för iPhone på Walmart's Gadget to Present Cards

Programmet köper också tillbaka andra typer av elektronik. Det finns fyra kategorier du kan välja mellan: mobiltelefoner, surfplattor, spelkonsoler och rösthögtalare. För att byta in din iPhone eller annan produkt till Walmart, följ anvisningarna på skärmen för att skriva ut den gratis FedEx-fraktetiketten och fäst den i lådan med ditt föremål inuti. Du kan lämna in den på valfri FedEx-plats.

Du förnyar

YouRenew erbjuder samma bastjänst som andra företag i den här listan gör: sök efter din enhet, beskriv dess innehåll och få ett uppskattat värde. Du får betalt med check.

YouRenew iPhone 8-inbytesvärde

Om du accepterar inbytesvärdet för din iPhone, iPod eller annan enhet, skriv ut en förbetald fraktetikett och skicka in den för att få betalt. Enheter som inte har kontantvärde kan skickas till YouRenew för återvinning. Dess syskonverksamhet, CorporateRenew, gör det möjligt för företag att sälja eller återvinna sina enheter i bulk. Redo att sälja din iPhone? Kolla in våra 10 tips om hur du förbereder din iPhone för försäljning.