Saltar al contenido

Var hittar du GPS-röster

22 de julio de 2021
car gps 5c47567146e0fb0001d7fca3

Du sitter inte fast med den intetsägande och generiska rösten som talar anvisningar från din GPS i bilen. Så länge din bil GPS-enhet stöder den kan du ladda ner nya GPS-röster för att ersätta den du använder för närvarande. Lagermottagare har vanligtvis flera röstalternativ, men om du inte är nöjd finns det platser online där du kan ladda ner nya GPS-röster.

TomTom Voices

TomToms sida för navigeringsröster innehåller många röster som du kan köpa, ladda ner och installera på din navigationsenhet. På TomToms webbplats finns gratis röster för din GPS men också kategorier där du kan köpa röster. Dina alternativ inkluderar karikatyrer, kändisar, komedi, TV-program och annat. Du kan till exempel sätta Mt. T ansvarar för din personliga navigering och säkerhet. Eller köp röstpaket som talas av bland andra Roger Moore, Burt Reynolds eller John Cleese. Du måste kontrollera din programversion och modell för kompatibilitet innan du laddar ner någon av dessa GPS-röster. När du har bekräftat kompatibilitet, lägg till rösten i din kundvagn (även om den är gratis) och använd Beställa för att hämta. Du måste skapa ett TomTom-användarkonto om du inte redan har ett, men det är helt gratis och tar inte lång tid. TomTom GPS-röster laddas ner till din GPS-enhet via TomTom HOME-programvaran. Se bara till att din enhet är inkopplad så att den kan synkroniseras med programvaran. Du kan också få TomTom GPS-röster via HOME-programmet via Lägg till trafik, röster, säkerhetskameror etc. alternativ i menyn. Köpta röster kan endast användas på en TomTom-enhet, så du kan inte förvänta dig att överföra rösten till mer än en enhet.

Garmin VoiceStudio

Garmin Voice Studio-program

Garmin Voice Studio.
Garmin erbjuder VoiceStudio-programmet för att skapa din egen navigationsröst för användning med din Nuvi. Allt du behöver är en mikrofon för att spela in och överföra anpassade röster till din enhet. VoiceStudio guidar dig genom processen att spela in en lista med ord och fraser och ladda ner inspelningarna till din enhet, till exempel «Fortsätt till markerad rutt» och «Trafik framåt.» Följ enkla instruktioner för att installera röstuppsättningen i din kompatibla Garmin GPS. Du kan använda dina egna versioner av alla vanliga GPS-kommandon. Kontrollera den omfattande listan över kompatibla produkter innan du använder VoiceStudio för att bekräfta att din enhet är kompatibel.

PIG-toner för TomTom och Garmin

Pigtones.com arkiv på Wayback Machine

PIG Tones (Politically Incorrect GPS) var ett företag som var stolt över att utveckla roliga, sexiga och kändisröster för både TomTom och Garmin GPS-enheter. Exempel inkluderade kapten Jack, Sadera den förföriska, Sean Connery 007, Arnold – The Governator, Christopher Walkin ‘, Beavis & Butthead, Clint Eastwood och Hockey Mom. Du kan använda dessa anpassade GPS-röster genom att ansluta din TomTom- eller Garmin-enhet till en PC eller Mac, ladda ner tonen och dra och släppa den till enheten. Den officiella webbplatsen är dock inte längre tillgänglig. Det enda sättet att använda PIG-toner är genom en Wayback Machine-cache. Fortsätt med gristoner på egen risk. Eftersom webbplatsen inte längre är aktiv är det möjligt att inköpslänkarna inte fungerar, vilket innebär att du kan debiteras för något utan att kunna ladda ner rösten. Med tanke på att det inte längre finns en officiell webbplats för att nå support kan du lämnas utan återbetalning.