Saltar al contenido

Varför stängs My Fire Stick av hela tiden?

26 de octubre de 2022
fire tv stick with remote promo ccadc421bd424fc9a95380c4323cd9a1

Den här artikeln förklarar hur du fixar en Amazon Fire Stick som hela tiden stängs av.

Orsaker till att Fire Stick stängs av sig själv

En Fire Stick som stängs av av sig själv kan orsakas av en mängd olika saker. Men om din TV själv inte stängs av med ditt Fire Stick betyder det att det vanligtvis är ett problem med själva Fire Stick. Detta problem kan dock orsakas av problem med din TV eller problem med anslutningen mellan din Fire Stick och din TV, bland annat. Oavsett om problemet är med din Fire Stick, din TV eller något annat, kräver stegen för att åtgärda det här problemet inte mycket tid eller energi och kan göras på 10 till 15 minuter.

Så här fixar du att Fire Stick stänger av sig själv

Även om det vanligtvis inte finns en specifik anledning till att en Fire Stick stänger av sig själv, när detta händer kan problemet ofta åtgärdas utan större ansträngning eftersom det vanligtvis är ett tillfälligt fel.

 1. Starta om din Fire Stick. Koppla ur din Fire Stick, vänta 30 sekunder och anslut den igen. När du har slagit på enheten slår du på den och kontrollerar om den fortsätter att stängas av. Tillfälliga buggar kan ofta lösas genom att göra detta.

 2. Prova att använda din Fire Stick på en annan TV. Om problemet är med din TV och inte din Fire Stick, kommer din Fire Stick att återuppta att fungera normalt på en annan skärm. Om inte, är problemet troligen med din Fire Stick.

 3. Se till att TV:n som din Fire Stick är ansluten till stöder HDCP. Amazon Fire Sticks kräver HDCP-kompatibla skärmar, och även om den överväldigande majoriteten av TV-apparater där ute stöder den här funktionen, kommer inte alla att göra det. En onlinesökning efter din TV-modell visar dig om din TV stöder HDCP eller inte.

 4. Prova att använda din Fire Stick med en annan HDMI-port på din TV. Om du inte har en annan TV att testa din Fire Stick på, prova att använda en annan HDMI-port på din TV. Ibland kan problem vara specifika för en port på din TV, och sådana här problem kan orsaka konstiga problem som att enheter stänger av sig själva.

 5. Anslut Fire Stick direkt till din TV. Om du har en installation där din Fire Stick inte är direkt ansluten till din TV, till exempel om den är ansluten till en HDMI-hubb, försök att ansluta den direkt till din TV. Alla enheter kanske inte är kompatibla med Fire Stick, och vissa kan orsaka problem när de används med det.

 6. Återställ din Fire Stick. Om inget av stegen ovan gör något för att lösa ditt problem, försök att återställa din Fire Stick. Om ditt problem är programvarurelaterat på själva Fire Stick, kan du lösa dessa problem genom att återställa din Fire Stick till fabriksinställningarna.

 7. Kontakta Amazons support. Om inget av stegen som anges i den här artikeln fungerar, kan det finnas ett djupare problem med din Fire Stick. Hur som helst, nästa steg är att kontakta supporten, förklara vilka korrigeringar du har provat och lyssna på deras förslag.

FAQ

 • Varför fortsätter min Fire Stick att gå till en svart skärm?

  Om skärmen på din Fire Stick är svart kan det vara problem med din Fire Stick, din TV eller anslutningen mellan din Fire Stick och TV:n. Vanligtvis är en svart skärm ett tillfälligt fel som kan lösas genom att starta om din Fire Stick.

 • Hur fixar jag min Fire Stick-fjärrkontroll?

  Om din Fire Stick-fjärrkontroll inte fungerar, kontrollera batterierna och koppla ihop fjärrkontrollen igen med din Fire Stick. Flytta dig närmare TV:n och se till att det inte finns några hinder. Alternativt kan du använda din smartphone som fjärrkontroll för Fire Stick.

 • Hur fixar jag buffring på min Fire Stick?

  Starta först om din enhet. Om problemet kvarstår behöver du förmodligen förstärka din Wi-Fi-signal.

 • Hur fixar jag min frusna Fire Stick?

  Om din Fire Stick slutar svara, ge det några minuter och starta sedan om enheten. Om enheten är helt frusen eller låst är en fabriksåterställning ditt enda alternativ.

 • Varför ansluter inte min Fire Stick till internet?

  Om din Fire Stick inte kan ansluta till internet, kontrollera enhetens Wi-Fi-anslutning och återställ nätverksmaskinvaran om det behövs. Om du använder ett VPN kan du behöva inaktivera det.