Saltar al contenido

Varför Xbox Series S är värt din tid (och pengar)

10 de septiembre de 2021
c9827ca6 83ee 457e b33b 1c1a350efb57 e0f423492b4b4d0e91ed9a9ce46e26dc

Viktiga takeaways

  • Xbox Series S är lite mindre kraftfull, men fortfarande ganska bra.
  • Det är bara en digital affär utan skivenhet.
  • Xbox All-Access gör det till ett mycket prisvärt sätt att uppgradera.

Tanken med en budgetspelkonsol låter upprörande. Kanske är det användningen av ordet budget eller bara tanken på en avbruten spelupplevelse, men jag antar att det var därför som vissa var försiktiga med nyheterna om Xbox Series S som lanseras vid sidan av Xbox Series X i november. I verkligheten kommer Xbox Series S att vara ett fantastiskt sätt att njuta av nästa generations spel för mindre. Riktigt prissatt till $ 299 och en del av Xbox All-Access för att göra det ännu bättre (vi kommer till det), Xbox Series S kan vara en mindre och mer blygsam version av Xbox Series X, men det borde fortfarande glädja många .

Hur är Xbox Series S mer budgetvänligt?

Microsoft har delat upp den senaste Xbox -konsolen i två modeller: Xbox Series S och Xbox Series X. Det gjorde det tidigare med den tidigare Xbox One, som fanns i både Xbox One S eller X -smaker. Skillnaden här är att båda konsolerna lanseras samtidigt. Det har skapat en liten oro. Medan Xbox One X känns som premiumversionen av Xbox One S, känns det som om du lanserar Xbox Series S samtidigt som att du får fattigversionen, eller hur? Vi förstår det men nej, det är du inte. Istället får du en mycket snyggare version av Xbox -serien eftersom Series S är den minsta Xbox någonsin. Super snygg utseende, du kommer inte kämpa för att passa in i ditt vardagsrum som du gör med den alltför skrymmande Xbox Series X. Den mindre formen har ett pris-Xbox Series S är mindre kraftfull-men det är en ganska liten pris.

Xbox Series S

För att komma in på de komplicerade detaljerna erbjuder Xbox Series S en tredjedel av antalet teraflops (TFLOP) som Xbox Series X erbjuder med sitt grafikkort. För att sätta det i perspektiv är det något färre TFLOP än Xbox One X men nästan fyra gånger så många som den ursprungliga Xbox One. Det erbjuder också mindre RAM, vilket kan innebära att den mycket efterlängtade Quick Resume -funktionen kan fungera något mindre effektivt, men det finns ingen bekräftelse på det ännu. I slutändan är dock den viktiga faktorn som kan fatta beslutet för dig bristen på en skivenhet. Ja, Xbox Series S är en digital affär. Om du är som jag och hatar att byta skivor mycket, kommer det inte att vara ett problem, men om du vill spela äldre skivbaserade spel kan det vara ett problem. Bara du kan bestämma här. Ändå sparar du 200 dollar på det vanliga alternativet.

Så varför vill du ha en Xbox Series S?

Enkelt uttryckt får du njuta av en nästa generations konsol för mycket mindre. Du får fortfarande spela de senaste Xbox -spelen, njuta av fördelarna med att kunna växla mellan flera spel utan problem med Quick Resume, och sedan finns det Xbox Game Pass. Prenumerationstjänsten innebär att du inte behöver budgeta för att köpa så många spel som tidigare generationer eftersom det fungerar som Netflix och erbjuder dig ett nästan oändligt utbud av titlar att välja mellan, vilket påminner dig om att en digital enda framtid faktiskt är ganska bra . Xbox Series S ser i alla fall bättre ut än Xbox Series X, så du får också det snyggaste systemet.

Xbox Series S är ännu billigare om du vill att den ska vara

Xbox Series S är rimligt bra till 299 dollar, men det är fortfarande en stor förändring. Lyckligtvis kan du gå med i Xbox All-Access och få konsolen, plus 24 månaders Xbox Game Pass Ultimate, allt för $ 24,99 per månad. Xbox Game Pass Ultimate kostar vanligtvis $ 14,99 per månad, så för en extra $ 10 varje månad får du en helt ny spelkonsol att njuta av i många år framöver. Det är mycket och ett smart sätt att göra spel mer tillgängligt för de flesta av oss som inte bara kan lägga hundratals dollar på en ny teknik. Den enda riktiga nackdelen vi kan se är att det är bekvämt att ha en skivenhet, särskilt om du verkligen vill titta på 4K Blu-rays, och utelämnande av en betyder att du kommer att vara begränsad till priser i Microsoft Store. Ändå, om du letar efter ett billigt sätt att komma in i nästa generations spel, eller om du bara börjar helt med spel, är Xbox Series S definitivt vägen att gå.