Saltar al contenido

Vilken typ av spel kan jag ladda ner till PS Vita?

26 de junio de 2021
GettyImages 152392454 5bcbb3c7c9e77c002d5538e6

Om du letar efter digitala videospel till din PlayStation Vita är det enda stället du hittar dem PlayStation Store. PlayStation Store har flera kategorier av nedladdningsbara spel, och inte alla är kompatibla med Vita. Nedan följer de olika typerna av spel du hittar där och huruvida du kan spela dem på Sonys handdator eller inte. Sony avbröt PlayStation Vita 2019 och stoppade all hårdvaruproduktion och fysiskt spelproduktion. Digitala spel är fortfarande tillgängliga via PlayStation Store.

PS Vita detaljhandelsspel

Varje detaljspel som är märkt som ett PS Vita-spel, oavsett om det är en kassettkassett från en butik, ett detaljhandelskort med nedladdningskod eller en nedladdning som köpts direkt från PlayStation Store, kan spelas på alla PS Vita. Och PS Vita har regionfria spel, precis som PSP, vilket innebär att du kan importera spel från andra regioner (eller ladda ner dem om du skapar ett PlayStation-nätverkskonto i en annan region).

PSP detaljhandelsspel

Alla PlayStation Portable detaljhandelsspel kan också spelas på PS Vita, men bara om de laddas ner från PlayStation Store. UMD fungerar inte i PS Vita, så förvänta dig inte att köpa ett paketspel i en butik och spela på din PS Vita.

PS3 detaljhandelsspel

Du kan inte ladda ner och spela PlayStation 3-titlar på en Vita, även om vissa PS3-spel inte har Vita-portar. Men du kan spela några PS3-spel på distans via Sonys Remote Play-funktion, som strömmar spelet från din konsol till din handenhet.

Demonstrationer

För närvarande körs PSP-demos inte på en PS Vita, även om de faktiska spelen kommer att göra det.

PSOne Classics

PSOne Classics är en serie spel som ursprungligen publicerades för PlayStation (aka PSOne). Dessa spel är portar och används inte om på något sätt förutom för att göra dem spelbara med PSP-kontroller. Några äldre titlar, som de två första Final Fantasy spel, släpptes med grafik och speluppdateringar, men ingår inte i PSOne Classics-linjen. Bara några få PSOne Classics arbetar på en PS Vita.

Neo Geo / PC Engine Games

Dessa spel är portar för klassiska Neo Geo- och PC Engine-spel, som liknar PSOne Classics-linjen. De stöds av den nuvarande firmware från PS Vita och ska fungera bra.

Japanimport

Japan Import-linjen kan eller kanske inte fungerar på en Vita. Även om de fungerar fungerar de inte med engelsk lokalisering.

PS2 Classics

PS2 Classics-linjen är en uppföljning av de populära PSOne Classics och presenterar PS2-spel som minimeras om för att köras på en PS3. Några av dem kan spelas på Vita.